Maailman paras makaronilaatikko

Äidiltä opittu maailman paras makaronilaatikko -resepti on arjen suosikkiruoka, joka onnistuu aina. Nappaa helppo ja edullinen resepti talteen, ja jos aikaa riittää, nosta ruoka yöksi jääkaappiin maustumaan ennen uunissa kypsentämistä – näin saat koostumukseltaan ihanan pehmeää ja maultaan täydellistä makaronilaatikkoa.

Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen

Maailman paras makaronilaatikko

Valmistusaika noin 1h 15min, annoksia 4-6

 • 400g makaronia
 • 400g naudan jauheliha 17%
 • 7dl maitoa
 • 2dl ruokakerma 15%
 • 2kpl kananmuna
 • ripaus suolaa
 • hyppysellinen rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet:

1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta kypsä jauheliha suolalla ja pippurilla maun mukaan.

2. Valuta makaronit ja sekoita jauheliha joukkoon. Kaada ruokakerma kulhoon, lisää kananmunat ja sekoita haarukalla tai vispilällä munat rikki. Lisää maito, sekoita huolella ja kaada seos makaroni-jauhelihan joukkoon. Painele pinta kevyesti lastalla tasaiseksi.

3. Kypsennä uunin keskitasolla 200°C noin 60 minuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. HUOM! Kiertoilmauunissa lämpötilaksi riittää 175°C.

4. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

VINKKI! Erityisen maukkaan makaronilaatikon saat laittamalla seoksen vuokineen yöksi jääkaappiin vaiheen 2. jälkeen – näin maut marinoituvat keskenään ja suutuntumasta tulee kypsennyksen jälkeen ihanan pehmeä.

Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Keitä makaronit, paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Sekoita kypsät ja valutetut makaronit jauhelihan kanssa.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Sekoita munat ruokakerman joukkoon ja sekoita huolella. Lisää maito ja sekoita uudelleen.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Kaada munamaito makaroni-jauhelihan joukkoon ja tasoita pinta lastalla painelemalla.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Lämpötila 175-200°C uunista riippuen.
Maailman paras makaronilaatikko resepti omakotivalkoinen
Anna vetäytyä noin vartti ennen tarjoilua.

Käy lukemassa myös käyttökokemukseni uuninkestävästä paistokasarista täältä: ➤ uuninkestava-paistokasari-minimalistin-valinta

Tällä äidiltäni opitulla maailman parhaan makaronilaatikon reseptillä arjen suosikkiruoka onnistuu joka kerta. Makaronilaatikon omat aromit ovat selkeät eikä se kaipaa pinnalle edes juustoraastetta. Mies joskus lisää annokseensa ketsuppia, me tytön kanssa jätämme senkin laittamatta ja herkutellaan makaronilaatikko sellaisenaan – mukavan rapsakka pinta varsinkin on oma lempparini. 🙂

Herkullisia arkiruokahetkiä kaikille!


LUE MYÖS: ➤ Itsetehdyt ranskalaiset uunissa

5 kommenttia “Maailman paras makaronilaatikko

 1. Paljastan nyt tyhmyyteni mutta en ole koskaan tajunnut että paistinpannun voi laittaa myös uuniin. Olen kipannut jauhelihan aina paistamisen jälkeen uunivuokaan..Tavallasi toimien säästyy tiskiä! Eikä tarvitse voidella vuokaa..Mikä on merkiltään tuo mainio “monitoimipannu” Tarvitsen samanlaisen !

  1. Minimalistimama: Kaikkia pannuja ei suinkaan voi laittaa uuniin. Minun pannuni on Fiskarsin (entinen Hackmann) All Steel paistokasari, jonka kestää uunia 240°C asteeseen asti ja toimii siis uunivuokana ihan virallisestikin. 🙂 En ole törmännyt vuosien varrella kuin pariin muuhun uuninkestävään malliin, jotka molemmat olivat tuplasti Fiskarsia kalliimpia. Mitään pannua ei kannata uuniin laittaa jos ei erikseen tuotekuvauksessa lue että kestää uunin lämpötiloja ja mielellään yli 200°C. Tästä pannusta kirjoittelin käyttökokemuksiani 2018 ja postaus löytyy tuosta alta jos haluat lisää informaatiota. 🙂

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/05/06/minimalistin-valinta-uuninkestava-paistokasari/

  1. Helena: Kolmen juuston ruokakerma on todella hyvää, teen siitä yleensä kastiketta. 🙂 Kanan ostan yleensä fileenä ja leikkaan itse suikaleiksi, kananjauhelihaa en muista että olisin koskaan ostanut… täytyy kokeilla joku kerta, kiitos vinkistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *