Maailman paras mansikkatäytekakku

Maailman paras mansikkatäytekakku syntyy äitini reseptillä. Hän on konditoriassa valmistanut työkseen kakkuja ja vuosien kokemuksen voi maistaa. Resepti on silti äärimmäisen helppo ja salaisuus piilee kakun kunnollisessa kostutuksessa ja siinä, että kakku saa rauhassa maustua jääkaapissa yön yli.

Maailman paras mansikkatäytekakku resepti

Maailman paras mansikkatäytekakku resepti

Pohja:

 • 8kpl kananmunia
 • 4,5dl sokeria
 • 4,5dl vehnäjauhoja
 • 1,5tl leivinjauhetta

Kakun kostutus:

 • 4dl appelsiinimehua
 • 1dl vettä

Täyte:

 • 700g Ekströms Vanhan ajan mansikkahilloa
 • 500g mansikoita
 • 4dl vispikermaa
 • 1 purkki maitorahkaa

Koristelu:

 • 500g mansikoita
 • 7dl vispikermaa

Valmistusohje:

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita takaiseksi ja laita irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys puutikulla.

2. Irroita vuoan reunat kun kakkupohja on jäähtynyt ja leikkaa vaakasuunnassa viiteen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Laimenna appelsiinituoremehu vedellä. Leikkaa täytteeseen tulevat mansikat viipaleiksi.

3. Kostuta alin pohjakerros mehulla lusikkaa apuna käyttäen ja levitä ensimmäiseen kerrokseen hillo ja kerma-rahkaseos. Älä säästele kostutuksen kanssa ja muista kostuttaa huolella myös kakun reunat. Nosta päälle toinen kerros, kostuta pohja, sitten hillo ja mansikat ja lopuksi kerros kermaa. Toista vaiheet 1 ja 2 kerroksien 3 ja 4 kanssa. Näin joka toiseen kerrokseen tulee hillon lisäksi mansikoita. Lisää viimeinen pohja kanneksi kakulle ja kostuta.

4. Kääri kakun ympärille kelmua ja laita jääkaappiin imeytymään ja maustumaan. Parhain makuelämys ja suutuntuma syntyy jos kakku saa olla yön yli jääkaapissa.

5. Poista mansikoiden kanta. Vaahdota kerma. Ota kakku jääkaapista, poista kelmu ja levitä ohut tasainen kerros kermaa kakun päälle reunoja myöten pitkällä tasaisella teräslastalla. Laita loput kermasta pursottimeen ja pursota raitoja ja ruusukkeita kakun reunoille. Koristele mansikoilla ja haluamillasi muilla koristeilla.

HUOM: Tarjoile kakku kohtuullisen nopeasti koristelun jälkeen, jos et halua laittaa kiillettä tuoreiden mansikoiden päälle.

Maailman paras mansikkatäytekakku resepti
Maailman paras mansikkatäytekakku resepti

Tänä viikonloppuna juhlistimme 14 vuotta täyttäneen tyttömme synttäreitä mansikkakakun kera. Pienestä vauhtivilperistäni on blogivuosien saatossa kasvanut fiksu nuori nainen. Äitinä tässä iloisen tunnemyllerryksen keskellä koen, että vuodet ovat vierineet melkeinpä jo liiankin vauhdikkaasti. Muistoissa enää elävät ne hetket, kun äiti oli maailman mahtavin olento. 🙂

Nyt tehtävänäni on vain olla, olla paikalla ja läsnä syli avoimena, valmiina kannattelemaan silloin kun minua tarvitaan. Lapset ovat meillä vain lainassa ja tottahan se on. Me vanhemmat olemme elintärkeä ponnahduslauta matkalla kohti itsenäisyyttä ja aikuisuutta. Se on suuri kunniatehtävä! ♥︎

Herkullista kesäpäivää kaikille!

Lue myös: Makoisa mangojuustokakku on juhlien kunkku


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Maailman paras mansikkatäytekakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *