Kaupallinen yhteistyö: Nukkuville
Olen nukkunut Nukkuville-sängyssäni nyt kuukauden päivät ja minulla on pelkästään positiivista sanottavaa tästä mittatilauksena rakennetusta unelmasängystäni.
Mittatilaussänky omien toiveiden mukaan
Paperinvalkoiseksi sävytetyllä maalilla maalattu sänky on kerrassaan upea! Sen lisäksi että sen maalipinta on tasainen ja kaunis, on se myös hyvin kestävä. Naarmuja ei ole ilmaantunut ainuttakaan, vaikka tyttö kavereineen ja leluineen on käynyt leikkimässä ja riehumassa sängyssäni monet kerrat.
Edes farkkujen takataskuissa olevat metalliniitit tai tytön timanttilegginsien timangit eivät ole saaneet raapimisjälkiä aikaan sängyn reunalla istuttaessa. Tätä etukäteen vähän hermoilin, mutta onneksi ihan turhaan. Täyden kympin arvoinen on sänkyni pintakäsittely!
Erityismaininnan annan myös siitä että sänky ei natise, nitise tai ääntele millään tavalla. Tämä on minulle ihan uusi asia, sillä kaikki aikaisemmat sänkyni (jenkkisänky, pähkinänvärinen BoConcept sekä valkoinen nahkasänky patjoineen) ovat päästelleet narisevia ääniä sängylle istuessa tai asentoa vaihtaessa.
Pystysuuntaiset pohjarimat
Pystysuuntaisesti asennetut pohjarimat ovat äärimmäisen tukevaa tekoa ja olen huomannut selkeän eron herkästi kipuilevan selkäni voinnissa. Lattialla patjan päällä nukkuessani selkä oli aamulla jäykkä kuin teräsputki ja monesti jouduin pyörähtämään sängystä pötkylänä konttausasentoon ja sitä kautta jalkeille.
Nukkuvillen sänkyyn siirryttyäni en ole yhtenäkään aamuna herännyt selkä jumissa, siihen tosin vaikuttanee myös vetoisuus. Vaikka huoneessa on kaksi patteria ja sopivan lämmintä, on lattian tasolla enemmän vetoa kuin 25cm korkeammalla. Yhtä kaikki, nivelrikkoinen selkäni voi paremmin kuin pitkiin aikoihin, enkä ole enää öisin herännyt selkäsärkyyn.
Japanilaishenkinen futon-sänky
Nukkuvillen Tuukka rakensi toiveestani L-muotoisen yöpöydän ja äärimmäisen ammattitaitoisena puuseppänä osasi ottaa huomioon monta sellaista asiaa, joita itse en olisi tajunnut häneltä pyytää.
Esimerkiksi pöydän sisäreunassa on tukilevy, joka pitää yöpöydän paikoillaan ilman ruuvaamista. Näin ollen yöpöytä ei pääse liukumaan pois sängyn reunalta edes levottomien öiden aikana. Lisäksi yöpöydän puolta voi vaihtaa, mikäli haluan siirtää pöydän toiselle puolen sänkyä.
Nukkuvillen sängystä, sen valmistuksen vaiheista ja kokoamisesta voit käydä lukemassa lisää täältä:
Nukkuville – Unelmasänky mittatilaustyönä
Nukkuville mittatilaussänky – Sängyn kokoaminen
Katso lisää Nukkuville-galleriasta:
Käy inspiroitumassa ja ihastelemassa Nukkuvillen valmistamia muita sänkyjä, suosikkejani on esimerkiksi säilytyslaatikoilla varusteltu valkoinen kapteeninsänky sekä sirolinjainen Osara-futonsänky.
Nukkuvillen referenssejä ja asiakastarinoita löydät tietystikin täältä: nukkuville.fi
Kivaa illanjatkoa kaikille!
Lue myös: Nukkuville-sängyn valmistaminen – Videopostaus
Seuraa myös somessa
Tuo sänky on kyllä upein asia mielestäni mitä omistat ja yöpöytäkin aivan ihana! Ei mitään kökköä sanottavaa tästä. Jos ostaisin nyt uuden sängyn ja makkarimme olisi isompi niin haluaisin juuri tällaisen.
Tuo lasipurkki kukkaruukkuna on myös loistavin ideasi aikoihin! ? Taidan kopioida! Onko sinulla tietoa että onko jotain sellasisia kasveja jotka voivat paremmin jos juuret ovat pimeässä, eli tavallisessa ruukussa?
Minna: Sänky on i-h-a-n-a! <3 En ole ehtinyt perehtymään vielä kasvien filosofiaan selvittääkseni mitkä lajikkeet ovat sellaisia joiden juuret kestävät valoa. Sen tiedän että pimeää hyvin kestävät kasvit eivät välttämättä pidä siitä että juuret ovat valossa, tälläisiä ovat mm. vehkat, maijat, traakkipuu, bromelia ja valitettavasti myös rönsylilja, joka itselläni on parhaillaan lasipurkissa. 🙂
Palaan tähän aiheeseen myöhemmin ja teen siitä oman postauksensa, mikäli onnistun jostakin löytämään tietoa kasvijuurten valonkestävyydestä. 🙂
Valaisetko nyt tyhmää kun olen jo pidempään tätä pohtinut mutten tohtinut kysyä eli eikös nuo korjaantuneet selkäongelmat johdu lähinnä hyvästä patjasta eikä sängyn rungosta? Joo säleikkö on pitkittäissuunnassa, mutta noin paksun patjan alta ne tuskin kovin iso vaikutusta antavat. Vai mitä mä en nyt tässä ymmärrä oikein? 😀
Ihmettelijä: Pelkkä patja ei tee sängystä mukavaa tai tukevaa, minullakin on joustinpatja joka ehdottomasti tarvitsee allensa jotakin oikealla tavalla joustavaa (kuten jenkkisängyn alimman kerroksen runkopatjan). Liian pehmeässä ja joustavassa en pysty selkäkivun takia nukkumaan, patja lattialla sen sijaan on liian kova. Patjoja toki on myös monenlaisia ja patja kannattaakin valita aina oman painon, nukkuma-asentojen ja extravaatimusten (kuten selkään liittyvät vaivat / sairaudet) perusteella.
Näin ollen sillä on väliä mihin patjansa laittaa, Nukkuvillen pohjarimojen hyvin pieni joustavuus tekee minun selälleni tämän kyseisen joustinpatjan kanssa hyvää. 🙂 Lantio uppoaa patjaan vain vähän, mutta kuitenkin riittävästi jotta selkärankaan ei kohdistu painetta liikaa. Olen siis pääosin kylkinukkuja. 😀
Kaunis sänky, ah niin kaunis. Ja juuri tyyliisi sopiva 🙂
Ulla: Sänky on yksi kodin parhaista jutuista, siitä en tule koskaan ikinä milloinkaan luopumaan ja se on vannomus! 🙂