Papu-pasta salaatti on erinomainen kasvisproteiinin lähde ja yhdessä pähkinöiden kanssa se on sekä täyttävää että terveellistä. En ole aikaisemmin ollut papujen ystävä, mutta tässä kesän aikana olen opetellut tekemään niistä hyvää ruokaa, saadakseni itse riittävästi proteiinia ja vitamiineja. Kaikki kokeiluni eivät ihan kerrasta ole menneet nappiin ja minulla on vasta yksi pravuuri – tämä kyseinen salaatti, josta myös tyttöni tykkää. 🙂
Papu-pasta salaatti
Annokset 4 hlöä
Ainekset:
- 2 dl valkoisia papuja
- 2 dl ruskeita tai mustia papuja
- 1 kpl porkkana
- 1 punasipuli
- 1 dl maissia
- 1 pss jääsaalaattia
- 1 pss romainesalaattia
- 100g pastaa
- kourallinen korianteria
- tilkka öljyä
- ripaus suolaa
- 2-4 dl pähkinäsekoitusta oman maun mukaan
Valmistusohjeet:
1. Valuta ja huuhtele pavut siivilässä. Jos käytät säilykemaisseja, huuhdo myös ne. Keitä pavut ja pasta omissa kattiloissaan kypsäksi.
2. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli. Valuta kypsä pasta ja kaada kulhoon maissien joukkoon.
3. Huuhdo ja revi salaatti silpuksi pastan joukkoon. Lisää joukkoon pavut, porkkana ja sipuli.
4. Lisää salaatin joukkoon tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita huolella.
5. Anna papusalaattin maustua ja muhevoitua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Koristele korianterilla ja pähkinöillä ennen tarjoilua.
Huom! Jos käytät kuivattuja papuja, liota niitä vähintään 12 tuntia ja keitä vasta sen jälkeen kypsäksi. Tuoreille pavuille riittää pelkkä keittäminen. Useat säilykepavut ovat sellaisenaan käyttövalmiita ja erinomainen valinta arjen kiireessä.
Huomenna palataan koulun penkille ja nopealle arkiruoalle on jälleen kysyntää. Pistä resepti talteen ja kokeile, on nimittäin hyvää! 🙂
Aurinkoista alkavaa arkea kaikille koululaisten vanhemmille!
Seuraa myös somessa