Vuoden ensimmäinen kuusi – pallokuusi :)

Nyt on ensimmäinen kuusi kannettu kotiin! Kyseessä ei sentään ole virallinen joulukuusi, sillä sen haemme tytön kanssa vasta aaton aattona. Tämän pallokuusen löysin ruokakaupassa asioidessani ja se oli niin söpö että hylkäsin aikaisemman sypressi ja jouluvalot -ideani kokonaan. 🙂

Pallokuusi ja kaunis koristevalo - Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit
Pallokuusi ja kaunis koristevalo - Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit
Pallokuusi ja kaunis koristevalo - Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit

Led-valosarjani ei ole kovin suurikokoinen, mutta hentoiseen pallokuuseen se on liian massiivinen. Prisman jouluvalot olivat jo niin vähissä, että mikäli en muualta satu löytämään pienempää valosarjaa, joudun hyväksymään tuon nykyisen. 🙂

Pallokuusi ja kaunis koristevalo - Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit
Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit
Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit

Pallokuusella on korkeutta 63cm ja halkaisija on 29cm. Kokoa ja näköä siis löytyy. Ruukun ympärille laitoin pyykkipussina käytetyn XL-kokoisen Uashmaman pussukan, jota kääräisin hieman matalammaksi. On nämä pussit vaan niin käteviä, kun lennosta voi aina käyttötarkoitusta vaihtaa. 🙂

Pallokuusi ja kaunis koristevalo - Omakotivalkoinen jouluiset sisustusvinkit

Vuoden koontipostausten sarjaa jatkan huomenna ja koska juttua riittää aika paljon, yritän ehtiä postailemaan heinäkuun yhteenvedon jo heti aamuvarhaisella. Mutta nyt pesukone päälle ja iltapalaa väkertämään.

Ihanaa iltaa sinne ruudun toiselle puolelle!22 kommenttia “Vuoden ensimmäinen kuusi – pallokuusi :)

  1. Live & Home: Tuo osui heti silmääni kun Prisman kukkaosastolle astuin. ♥ ♥ ♥ Ihana! ♥

  1. Herttarouva: ♥ Prismasta löysin tämän omani. Näitä saa varmaan kyllä muualtakin, joistain puutarhakaupoista kuten Plantagen nyt ainakin luulisi löytyvän. 🙂

  1. Vekarus: Toivon että pallokuusi eläisi normi huonekuusta pitempään, ainakin toistaiseksi se on säilyttänyt kosteustasapainonsa ja neulasensakin. 🙂 Olisi ihanaa että sitä saisi ihailla vielä ensi vuodenkin puolella. 🙂

  1. Syhi: Niin on! ♥ Pussukka on minun pyykkipussini, tosin siellä oli puhtaita pyykkejä odottamassa viikkausta mutta kuitenkin. Olen niin laiska nykyään laittamaan vaatteita lipaston laatikoihin, että ne jäävät aina tuohon pussiin ja sieltä sitten kaivelen päällepantavaa. Nyt on orpo olo, kun on pakko laittaa koneesta kuivana tulleet vaatteet heti laatikostoon, ei ole muuta jemmaa niille nyt. 😀

 1. ainakin Tiimarissa ja Tarjoustalossa oli tänään pieniä paristokäyttöisiä valosarjoja, en sitten tiedä ovatko vähän koristeellisia makuusi. Ikean vastaavat simppelit on loppuneet jo aikaa sitten

  1. Pimmiainen: Kiitos vinkkisi, käväisin kahdessa Tiimarissa etsimässä niitä mutta olivat loppuunmyydyt. Viimeinen paristovalo oli myyty tuntia ennen kuin marssin myyjän pakeille kyselemään niitä. No, keksin jotain muuta sitten jos ei ala patterivaloja löytymään pikkuhiljaa. 🙂

 2. Ihana pikkupuu ja hyvin sopii nuo valot siihen! Minullakin on ostoslistalla tuollainen pussukka, mutta vielä ei ole tullut kivaa vastaan kaupassa 🙂

  1. Kerttu: Kannattaa googletella vaikka pyykkipussi hakusanalla jos vaikka mieleinen löytyisi. Netin ihmemaasta löytyy nykyisin lähes kaikkea mitä toivoa saattaa. 😀 Itse olen rakastunut näihin Uashmaman monikäyttö-pussukoihin. ♥ ♥

 3. Voi vitsi miten kaunis puu! Tänään juuri mietin koska meille haettais joulukuusi ja päädyin perjantaihin, sillä silloin alkaa joululoma, jee! Sitä kuusen tuoksua ei voita mikään!

  1. Blondi: Niin minullakin alkaa. 😀 Huominen vielä, sitten heitän jalat ojoon ja laiskottelen pari päivää. 🙂 me haetaan kuusi varmaankin sunnuntaina jotta maanantaina saadaan se koristeltua. En jaksa aattona sittenkään enää hösätä mitään muuta kuin kinkun ulos uunista ottamisen ja piparien paistamisen. Siinäkin on jo ihan riittävästi hommaa aattoaamulle. 🙂

  1. ulla: Omassa lähiPrismassani oli uusi erä tullut myyntiin näitä pallokuusia. Myös kukkakaupassa oli saman kokoisia samaan hintaan. 🙂 Oma pallukkani on pysynyt hyvässä kunnossa, joten veikkailisin että se saattaa kestää normaalia huonekuusta pidempään elinvoimaisena. 🙂

 4. Pallokuusi on tosi nätti! Mulle jäi kesältä pari tuijaa peltiämpäreihin, kannoin ne ulkoportaille ja viritin niihin valot. Voila. 🙂 <br />
  <br />
  Sinulla on kyllä tosi nätti koti kaikenkaikkiaan!

  1. Henxu: tuijat on kauniita! &hearts; &hearts; &hearts; Olen ollut kolme vuotta ostamassa tuijia meidän parvekkeelle mutta vieläkään en ole saanut sitä aikaiseksi. Parvekkeella ne olisi nyt niin ihanat valojen kanssa, mikäli minulla sellaiset siis olisi. :D<br />
   <br />
   Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;

 5. Kokeilin itsekin tuota pussi kukkaruukkuna. Kysymys, miten hoidat kukan/istutuksen kastelun? Minulla vesi tuli &quot;läpi&quot; enkä mitenkään saanut jynssättyä valkoista pussukka täysin puhtaaksi. Olin niin pettynyt 🙁 Se olis sopinu huonekuuseeni niin täydellisesti!

  1. PaJa: Minä laitoin kaupan hedelmäpussin siihen ruskean muoviruukun ympärille ja nostin koko höskän Uashmaman sisälle. Sitten sulloin sormella hedelmäpussin reunat sinne ruukun ja pussukan väliin. Näin Uashamama ei likaannu mutta kukka saa silti riittävästi happea mullalle kun hedelmäpussi ei ole liian tiukasti ruskean ruukun ympärillä. <br />
   <br />
   Kokeile hyvin laimealla Vanishillä putsata pussukkasi pohjaa. Älä liota sitä kauaa, mutta voit tosi varovasti hangata sitä esim vanhalla puhtaalla hammasharjalla. Huuhtele todella huolellisesti. Kuivata ilmavasti ja pohja alaspäin niin kosteus ja mahdolliset läikät ei lähde leviämään pussukkaa ylöspäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *