Olohuoneen tavarat lukuina

1000 tavaran haasteeseen liittyvä tavaramäärän kartoittaminen jatkuu taas ja nyt vuorossa onkin olohuone. Laskettavien tavaroiden joukkoon kuuluu kaikki sellainen jonka voi kantaa huoneesta pois, eli lattiaa, kattoa, seiniä, ikkunoita, ovia, listoja ja sälekaihtimia lukuunottamatta kaikki muu. 🙂

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

Kalusteet, valaisimet & esillä oleva elektroniikka:

 • Bellus 3-istuttava nahkasohva valkoinen 250x100cm
 • 2 kpl Ikea Bestå-kaappi 120x40x64cm valkoinen / korkeakiiltovalkoinen
 • Ikea Bestå-kaappi 120x40x64cm valkoinen / korkeakiiltovalkoinen
 • Ikea Bestå-päällyslevy 120x40cm valkoinen lasi
 • Ikea Bestå-päällyslevy 180x40cm valkoinen lasi
 • String Pocket seinähylly valkoinen
 • Normann Copenhagen Tablo-pöytä
 • Hay Tray tarjotinpöytä 40x40cm valkoinen
 • Hay Hee Lounge nojatuoli valkoinen
 • Lillagunga keinu valkoinen
 • &Tradition Milk Lamp valkoinen tammi
 • 2 kpl Artek A330s riippuvalaisin valkoinen
 • Samsung LED 3D-televisio valkoinen (sis. jalustan)
 • 2 kpl Anthony Gallo A Diva Ti -seinäkaiutin valkoinen
 • Tivoli Audio Model1 -pöytäradio

Yhteensä 18kpl

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tekstiilit:

 • 4 kpl Villa Stockmann pellavaverho 140x260cm valkoinen
 • 2 kpl H&M Home höyhensisätyyny 50x50cm
 • 2 kpl H&M Home pellavatyynynpäällinen valkoinen 50x50cm
 • 2 kpl Casa Stockmann neuletyynynpäällinen valkoinen 50x50cm
 • 2 kpl Casa Stockmann sisätyyny 40x60cm
 • Artek Siena tyynynpäällinen mustavalkoinen 50x50cm (kaapissa, lasketaan olohuoneen lukumäärään)
 • House Stone-torkkupeitto valkoinen
 • Pappelina Svea Metallic White-matto 180x260cm

Yhteensä 15kpl

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

Piensisustus:

 • Iittala Nappula 107mm valkoinen (sis. kynttilän)
 • Iittala Nappula 183mm valkoinen (sis. kynttilän)
 • 3 kpl Uashmama pussukka koko S valkoinen (sis. kukat)
 • Kay Bojensen / Rosendahl puuelefantti tammi
 • By Lassen Kubus-kynttelikkö valkoinen siirtyi keittiöön!
 • Ylva Skarp Curiosity -printtijuliste 40x50cm kehyksineen
 • 2kpl Casa Stockmann sylinterimaljakko 15x21cm kirkas lasi (sis. kukat)
 • Casa Stockmann sylinterimaljakko 30x21cm kirkas lasi (sis. kukat)
 • Casa Stockmann sylinterimaljakko 10x25cm kirkas lasi (sis. kukat)
 • Casa Stockmann sylinterimaljakko 15x50cm kirkas lasi (sis. kukat)
 • Hay Tray tarjotinsetti iso lokero valkoinen
 • Hay Tray tarjotinsetti pieni lokero valkoinen
 • Ylva Skarp Personality -printtijuliste 50x70cm kehyksineen
 • Ylva Skarp Balance -printtijuliste 50x70cm kehyksineen
 • Ylva Skarp Silence -printtijuliste 50x70cm kehyksineen
 • By Lassen Line-kynttelikkö valkoinen

Yhteensä 18kpl

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tavarat kaapin ovien takana:

 • 81 kpl Bluray- ja DVD-leffoja
 • 3 kpl Ikea Kasset-säilytyslaatikko
 • Valokuvat, kortit, muistot (Kasset-laatikossa, lasken nämä yhtenä)
 • Canonin kameralaatikko (lasken kameran, laturin ja lisäosat tähän samaan)
 • Samsung 3D Bluray-soitin (sis. kaukosäätimen)
 • Marantz CD-soitin (sis. kaukosäätimen)
 • Marantz stereovahvistin (sis- kaukosäätimen)
 • 9 kpl viinipulloja
 • 4 kpl manuaaleja hifi-laitteisiin
 • Kodin Kansio (sis. ohjekirjoja)
 • Roope-hauvan uurna ja panta
 • 4 kpl Ikea Kasset A4-säilytyslaatikko (sisältäen paperit ja kuitit)
 • Apple TV
 • 4 kpl piuhoja (usb, laturi tms.)
 • 2 kpl Samsung 3D-lasit
 • Office-paketti for mac
 • Adobe Photoshop
 • MacBook Pro-manuaali (musta pieni kansio)
 • Omron verenpainemittari
 • 2 kpl kudontapuikkoja
 • datakaapissa sijaitseva Applen wi-fi boksi

Yhteensä 122kpl

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi
1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

1000 tavaran haaste – 173 tavaraa olohuoneessa

Olohuoneen yhteenlasketuksi lukumääräksi sain 173 tavaraa. Hieman piti niputtaa tavaroita yhteen, koska esimerkiksi tärkeitä papereita on varmasti jo yksistään yli 1000 sivua, enkä jaksanut alkaa laskemaan niitä kappaletasolla. Olen vuoden alusta asti skannaillut papereita koneelle talteen ja saanut pienennettyä säästettävää paperivuortani puolella. Vielä on yksi pienehkö pinkka skannaamatta ja sen myötä yksi A4-kokoinen Kasset-laatikko tyhjenee ja poistuu käytöstä kokonaan. 🙂

Myöskään asuinhuoneistoa koskevaa kodin kansiota en alkanut pläräämään yksitellen, sillä se on tavallaan asunnon omaisuutta ja se tulee aikanaan siirtymään asunnon mukana seuraavalle omistajalle. Kansio sisältää asuntoa koskevia ohjeistuksia, rakennus- ja remppaselosteet, pohjakuvat, hoito-ohjeita, laitteiden käyttöohjeita…

Leffoja oletin olevan huomattavasti vähemmän kuin 81kpl, määrä tuntuu lukuna minusta hurjalta. Leffoista en kuitenkaan tämän enempää karsi, sillä tytölle keräämäni Disney-Pixar kokoelma on rakastakin rakkaampi, samoin kuin Anniina Ballerina-sarja. 🙂 CD-levyni olen tässä viime viikkojen aikana siirtänyt digitaaliseen muotoon ja hankkiutunut eroon niistä viimeisistäkin lätyistä, joita kaapeissani vielä viime vuoden puolella hillosin. 

1000 tavaran haaste - Olohuoneen tavarat lukuina Omakotivalkoinen sisustusblogi

Aikaisemmat postaukset löytyvät alta:

Makuuhuone 

Vaatteet, kengät, asusteet, korut

Meikit ja tuoksut

Keittiö, kylpyhuone, eteinen, parveke ja tytön huone puuttuu vielä kokonaan laskuista ja menee aika hilkulle tuo 1000 tavaran tavoiterajani. En halua alkaa kovin paljoa niputtamaan tavaraa, mutta tytön legojen ja kenties barbienkin osalta taidan sortua fuskaamiseen. 😀 500 legopalaa on yhtä kuin yksi, parikymmentä barbia pikkutilpehööreineen olkoot lukuna toinen ykkönen. 😀

Ihanaa iltaa kaikille!

Ps. jokunen silmäpari ehkä bongasi kuvista uuden sivupöytäni? Se tuli tuuraamaan puujalkaista Tabloa, joka siirtyi tytön huoneeseen uudeksi yöpöydäksi vanhan pöytänä käytetyn DIY-jakkaran räsähtäessä varsin somasti allani rikki. Ja meni muuten rikki minun nilkkanikin, johon tuli melkoinen tälli. Tämä oli oppirahani siitä mitä tytöllekin aina yritän takoa päähän, ÄLÄ KOSKAAN KIIPEÄ SEISOMAAN TUOLILLE! Right. 🙂

Edit: Lukumäärät korjattu 12.5.201412 kommenttia “Olohuoneen tavarat lukuina

 1. Ihanan järjestelmällistä.Sain blogistasi myös inspiraatiota karsimiseen,meiltä on lähtenyt vajaa 400 jutskaa kirpparille,roskiin,hyötykäyttöasemalle ym kierrätykseen.Tuohon tuhanteen tavaraan en pääse meitä kun on 6 hlöä ja 127 neliötä mutta kaikki ylimääräinen saa lähteä.

  1. Mia: Meilläkin tuo 1000 tavaraa on aikamoisen raivaamisen tulos enkä tiedä kuinka paljolla mennään siitä yli. 🙂 Kuudella hengellä määrä pitää vähintäänkin triplata, eli tavoitemäärä tavaraa voisi olla esim 3000-4000. En kyllä itse ehkä jaksaisi alkaa laskutoimituksia tekemään tuollaisesta määrästä. 😀 Minusta se riittää että koti on siisti ja tavarat on nätisti kaapeissa, eikä sulloutuneita röykkiöitä löydy. Luvuilla ei niin merkitystä. 🙂

  2. Me alettiin maanantaina kans tekemään tavaroiden karsintaa miehen kanssa! 🙂 mitään tavoite lukumäärää ei ole mutta miehelle sain taottua päähän että KAIKKI turha lähtee nyt roskiin.. Vähän väliä tätä lausetta piti muistutella ettei "tärkeää" pinkkaa mene esim. Ikean kokoamisohjetta joka on kuitenkin saatavana netistä 😀 varoitin jo etukäteen että syksymmällä käydään kaapit taas läpi jos silloin sieltä karsiutuisi vielä jotain pois! Ah, miten ihana tunne kun jonninjoutava roska lähtee pois ja kaappeihin tulee tilaa 🙂

  3. Johhhu: Se niin ihana tunne kun kaapit on siistit eikä mikään tipu niskaan ovea avatessa. 🙂 Siitä tunteesta sain itse ammennettua lisää tsemppiä ja mitä pitemmälle pääsee sen selkeämmäksi myös omat ajatukset käy. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiin ja jatkoon! 🙂 &hearts;

 2. Kysyisin tuon uuden sivupöydän korkeutta? Pöytä sopii teille tosi hyvin muiden Hay-pöytien jatkoksi. 🙂 Kaunista!

 3. Mun silmään pöytä näyttää vähän turhan korkealta, mutta tietty paikan päällä voi olla erinäköinen. Mistä olet pöydän löytänyt, kun ihan vieras koko minulle. Meillä se 60×60 pöytä ja haluaisin kaveriksi toisen, mutta sama koko meidän olkkariin liian iso ja en halua eri korkuista pöytää viereen. Kumpa tekisivät pienemmän saman korkuisen. Dlm pöytä sitten aina kahvikupin mukana siirtyy sohvan vierestä nojatuolin viereen.

  1. Leena: Hayn korkeamman pöydän ostin Seita Shopista. 🙂 Hayn pöydät ovat kokoa mini 30x30x30cm, 40x40x40cm, 60x60x35cm, 40x60x50cm, eli saman korkuista eri mallia olevaa pöytää ei Hayn Tray-sarjassa ole. Hayn Tray-pöydät ovat sen verran suosittuja edullisen hintansa ja kivan ulkonäkönsä vuoksi että he saattaisivat ehkä innostua kasvattamaan mallistoa uusilla malleilla ja kokovaihtoehdoilla. :)<br />
   <br />
   Minusta on kiva että pöydissä on korkeuseroa, niihin saa kauniisti aseteltua kukat ja kynttilät. 🙂

 4. Ah, niin ihanan siistiä! &hearts; Ajattelin itsekin jossain vaiheessa kevättä (varmaankin mahdollisen muuton yhteydessä) laskea kaikki tavarani ja kartoittaa jälleen todelliset tarpeet. Viimeinen kuva näyttää upeasti sen, mihin Hayn tuotteet pystyvät; tajuton avaruus!<br />
  <br />
  Olisiko sinulla Miia antaa vielä hyviä vinkkejä tavaroiden myymiseen ja siihen tarttumiseen? Olen jo vuosia hävittänyt/lahjoittanut/kierrättänyt hyviä tavaroita/vaatteita ja nyt jälleen todella todella suuren karsimisen jälkeen tahtoisin saada vähän takaisinpäin rahoja poismenevistä tavaroista (niitä on vinopino odottamassa uutta kotia). Tuntuu vain jotenkin liian suurelta vaivalta ruveta naputtamaan koneella esim. huutonetiin niitä :/ joten olisiko mitään vinkkejä/tsemppausta saatavilla suunnaltasi? 🙂 &hearts;

  1. Jenniina: Hayn Tray-pöydät varsinkin ovat tilaihmeitä, ne on niin ilmavia ja keveitä ettei tuo pitkulainen olohuone mene niiden kanssa yhtään tukkoon kuten monen muun pöydän kanssa on käynyt. Hee-tuoleissa on sama juttu, rakastan niitä. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Miten olisi facebookin kirppis? Siellä kauppa käy kuulemma todella vilkkaasti, toisin kuin huutonetiss nykyään. Ystäväni pääsi yhden viikonlopun aikana kaikista sinne näpyttelemistään tavaroista, joita oli pakettiautollisen verran. 🙂

 5. Sun koti on yksinkertaisesti I-HA-NA!!! Saan sinulta paljon ideoita ja inspiraatiota, kiitos siitä 🙂

 6. Onko nuo verhot tosiaan kaikki sitä Stockmannin pellavaverhoa? Ne 69,90 euroa maksavat luonnonvalkoiset. Ostin itse vihdoin yhden, mutta sävyhän ei täällä ainakaan ole noin valkoinen. Riippuuko sitten valosta miltä näyttää? Vaihteleeko se sävy sulla? Kyllähän tuossa kuvassakin yksi verho näyttää keltaisemmalta kuin muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *