Terveellisempi vuosi 2015!

En yleensä ole tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta nyt oli pakko tehdä poikkeus asian suhteen. Lupasin nimittäin pitää itsestäni ja terveydestäni tänä vuonna parempaa huolta kuin minään aikaisempana vuotena. Ruokavalioni kaipaa edelleen sitä kuuluisaa ryhtiliikettä ja olen “kovasta yrityksestäni” huolimatta syönyt liian vähän kasviksia ja hedelmiä. Myös huonoa ruokavaliota pikkuisen kohentaneet vitamiinilisät olen “unohtanut” ja sen huomaa kyllä vallitsevasta kaamosväsymyksestä ja ajoittain hyvin flegmaattiseksi muuttuneesta olomuodostani. 😀 

IMG_3744.jpg

IMG_3274.jpg

Tänä vuonna lupaankin siis syödä paremmin, terveellisemmin ja vitamiinirikkaammin. Lupaan lisätä päivittäiseen ruokavaliooni reilusti tuoreita kasviksia, juureksia, hedelmiä, marjoja ja superfoodeja. Lupaan jatkossa laittaa salaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaa ja muita värikkäitä ruoka-aineksia myös omalle leivälleni ja lautaselleni (enkä vain tytön). Lupaan vähentää vaalean viljan pupertamista ja tiputtaa peruspastan kokonaan pois ruokalistoiltani. Lupaan lisätä annoksiini kuituja ja täysjyväviljoja, ja nauttia jatkossakin puuroni ilman sokeria. Lupaan jatkaa aktiivista liikkumista ja huolehtia siitä ettei painoni enää koskaan pääse nousemaan oman normaalipainoni ylärajan yli.  

iIMG_0326.jpg

IMG_49722.jpg

Lupaan parantaa yöunieni määrää sekä laatua parhaani mukaan. Lupaan vähentää yökukkumista sekä stressaamista ja lisätä päiviini rentouttavia pieniä hetkiä, jotka auttavat jaksamaan pahimman kiireen keskellä. Lupaan viimein aloittaa hartiajumpan, joka ehkäisee tai ainakin vähentää päätetyöskentelystä johtuvia niskajumeja. Lupaan käydä ainakin yhden kerran urheiluhierojalla selkävaivojeni kanssa. Lupaan myös rasvata itseni kesällä aurinkosuojalla ennen ulosmenoa, myös nenänpään. 🙂

IMG_8641.jpg

Superfoods3.jpg

Lupaan vaalia kaikkia hyvä asioita ja muistoja viime vuodesta. Lupaan jättää taakseni kaiken unohdettavaksi tarkoitetun ylimääräisen painolastin. Näillä sanoilla ja puheilla lupaan pitää itsestäni yhtä hyvää huolta kuin rakkaimmistani… ja siksi lähdenkin nyt lusikoimaan napaani tuoreista juureksista ja kasviksista Iittalan Sarpaneva -joululahjapadalla haudutettua keittoa. 🙂

IMG_3701.jpg

Rentoa vuoden ensimmäistä päivää kaikille! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

8 kommenttia “Terveellisempi vuosi 2015!

 1. Kuulostaa hyvältä 🙂 Pidä siitä kiinni, saat varmasti virkeämmän ja paremman olotilan! Itsekin muutoksia ruokavalioon tehneenä huomaa kuinka se vaikuttaa mitä suuhun pistää 🙂 Tsemppiä ja Hyvää Uutta Vuotta!

  1. Jenni: Toistaiseksi nämä 1,5 päivää ovat menneet hyvin ja olen noudattanut terveellisempää ruokavaliota. 🙂 Eilen söin puuroa, rahkaa ja marjoja, kasvis-juureskeittoa, ruisleipää juustoviipaleella ja kasviksilla ja pakuriteetä iltapalaksi. 🙂 Tänään on menty samalla kaavalla, mutta välipalaksi vetelin mandariinejä, kirsikkatomaatteja ja omenalohkoja. :)<br />
   <br />
   Ihanaa uutta vuotta 2015! &hearts;

 2. Kuulosta tutulta. Rennompaa uutta vuotta itsekin toivottelin blogissani aamulla – yritän oppia taas nauttimaan hetkestä ja jättämään murheet omaan arvoonsa.

  1. Hanna-Mari: Samalla linjalla minäkin, tänä vuonna tavoitteena on parantaa omaa terveyttä ja stressata vähemmän. 🙂 Iloa vuoteen 2015! &hearts; &hearts;

 3. Hyviä lupauksia olet tehnyt! Ja kun niistä tulee elämäntapa, ei niitä tarvitse sen enempää miettiä 🙂 Hyvää uutta vuotta!

  1. LadyBlue: Hienosäätöä elämäntapoihin juuri tahdonkin, pysyviä muutoksia jotka kestävät lopun elämää. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Mukavaa ja onnellista uutta vuotta koko perheelle! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *