Talvista tunnelmaa – Huonekuusi vesihyasinttikorissa!

Joulumieli on ollut hieman kadoksissa lämpimästä syksystä ja lumen puutteesta johtuen, mutta yritän viritellä itseni tunnelmaan pienillä asioilla. Vesihyasinttikoriin istutettu huonekuusi on ensimmäinen joulumainen sisustusostokseni ja askartelemme illemmalla tytön kanssa siihen paperista tehtyjä kimalleliimalla huurrutettuja mini-lumihiutaleita. Joulusuunnitelmia emme ole vielä tehneet, perinteisen kotijoulun sijaan saatamme ottaa äkkilähdön kylpylähotelliin ja se kuulostaa ainakin tällä hetkellä houkuttelevammalta vaihtoehdolta. 🙂

Omakotivalkoinen_22112015_72881788782.jp

Vesihyasinttikori sopii kivasti meidän parketin kanssa, niissä on tismalleen samat ruskean sävyiset raitamaiset kuvioinnit. Keväämmällä voin korvata huonekuusen (joka oletettavasti on jo lakastunut) kookkaalla peikonlehdellä tai muulla isolehtisellä viherkasvilla. Jos joku tietää mistä voisi löytää noin 30x30cm kokoisia ja noin 30-40cm korkeita neliskanttisia vesihyasinttikoreja, otan mielelläni avun ja vinkit vastaan… Minulla on kiva idea nimittäin muhimassa mielessä ja sen toteuttamiseksi tarvitsisin tuollaisia koreja kevättä varten. 🙂

Omakotivalkoinen_22112015_9201.jpg

Omakotivalkoinen_22112015_9216.jpg

Huomenna olisi tarkoitus postailla teille keittiöjuttuja pitkästä aikaa, ties vaikka saisin aikaiseksi kuvata teille videonkin aiheeseen liittyen. 🙂 Leppoisaa sunnuntaita kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

10 kommenttia “Talvista tunnelmaa – Huonekuusi vesihyasinttikorissa!

  1. Norfolkin Araukaria on puu, joka luonnossa elää kymmeniä vuosia. Vastenmielistä kertakäyttökulttuuria on pitää niitä viherkasvina. Ne saattoivat jopa menestyä kakluunien aikaa, vaan keskuslämmitysasunnoissa ei mahiksia mitään. Minulla on yksi (1) huonekasvi, muratti, sen koitan pitää elossa.

    1. Pulu: Kuiva huoneilma ei ole hyväksi kuusilajikkeille, olet täysin oikeassa sen suhteen. Kertakäyttökulttuuriksi en kuitenkaan haukkuisi huonekuusien hankkimista, jotkin lajikkeet on jalostettu sisäilmaa varten ja näin ollen kestävät hengissä jopa useita vuosia.

  2. Nyt on vasta marraskuu, joten ei hätää. Eiköhän se joulufiilis tule mitä lähemmäksi joulu tulee 🙂 Ihana blogi sinulla!

    1. Anu: Kiitokset kivasta kommentistasi! ♥ Joulumieli ei ole vieläkään syttynyt mutta onneksi on kuusi yötä aikaa jäljellä. 🙂

  3. Kyllä huonekuusi on monivuotinen kasvi myös kerrostalo-olosuhteissa kunhan muistaa huolehtia tasaisesta kosteudesta. Oman kuuseni hankin pari kolme vuotta sitten. Minusta se on ihana ympäri vuoden. Jouluna sitten lisään siihen muutamia koristeita 🙂

    1. Hippu-76: Näin on. 🙂 Siro huonekuusi ja siihen ripustetut kevyet koristeet ovat ihana näky. ♥ ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *