Streets of New York – Part 2

Viime viikonloppuna juttelin kolmen ystäväni kanssa New Yorkista ja kaupungin lähtemättömästä vaikutuksesta, joka seuraa läpi koko elämän. Emme ole Irinan kanssa ainoita, joiden sydämeen jäi Manhattanin muotoinen ontto kolo ja tuntuu uskomattomalta että suuntaamme näihin maisemiin takaisin jo heti touko-kesäkuun vaihteessa. 🙂 Tarkoitus on viettää Nycissä 10 yötä, eli tuplasti pitempään kuin syyskuinen kaupunkilomamme, jotta ehdimme koluamaan läpi kaikki puuttumaan jääneet elämykset…

IMG_2173.jpg

IMG_2074.jpg

IMG_0833.jpg

IMG_2126.jpg

IMG_2302.jpg

IMG_0854.jpg

IMG_2299.jpg

IMG_2119.jpg

IMG_0696.jpg

IMG_2113.jpg

IMG_0869.jpg

IMG_2070.jpg

IMG_0677.jpg

IMG_2162.jpg

IMG_2276.jpg

IMG_2243.jpg

IMG_2105.jpg

IMG_2121.jpg

IMG_2104.jpg

IMG_2095.jpg

IMG_2109.jpg

IMG_0921.jpg

IMG_0890.jpg

IMG_1121.jpg

IMG_1119.jpg

On ollut hassua katsella elokuvia ja sarjoja, joiden tapahtumapaikalla on päässyt fyysisesti käymään. Hihkun riemusta kun bongailen tuttuja katuja, taloja ja risteyksiä, niitä samoja joita olemme Irinan kanssa tuijotelleet ja talssineet ihan vastikään. Samaa wautsi-efektiä ei tule kotimaisista elokuvista, en tiedä mistä se johtuu… 🙂

Tuoreimmat katsomani NYC-elokuvat ovat Nicolas Cagen maailmanloppuleffa Kadotettu Maailma (Left Behind) sekä Pako-sarjasta tutun Dominic Purcellin tähdittämä Hyökkäys Wall Streetille (Assault on Wall Street). Kadotetussa Maailmassa hengaillaan JFK:n lentokentällä ja juostaan pitkin New Yorkin katuja. Mies säikähti vieressäni kun kiljahdin hänen tuliaisensa ostetun leffassa vilahtaneesta JFK:n Duty Free shopista. 🙂 Hyökkäys Wall Streetille -elokuvan tapahtumapaikkana on nimensä veroisesti Wall Street, jonka lisäksi vieraillaan myös Brooklynin puolella – samoilla seuduilla jotka esittelin teille syyskuussa Dumbo District & Brooklyn Bridge -postauksen yhteydessä. Molempien elokuvien trailerit löytyvät alta.

Ihanaa myöhäisiltaa kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Streets of New York – Part 2

 1. Taidanpa katsoa molemmat New York-ikävissäni! Assault on Wall Street vaikuttaa enempi omalta tyyliltäni, mutta varmasti pidän molemmista. ♥

  1. Irina: suosittelen! 🙂 Kuten myös Viaplaystä löytyvää Unforgettable -sarjaa, jossa kuvataan seutuja sekä Queensistä että Manhattanilta. 🙂

 2. Ihanaa että teillä oli onnistunut, ikimuistoinen reissu! 🙂 Tiedän kuuluvani vähemmistöön enkä tätä usein ääneen huutele, mutta minulle NYC ei toiminut yhtään. Jännintä oli juuri tuo fiilis päästä näkemään telkkarista tuttuja paikkoja ja muutenkin kokemaan ainutlaatuinen suurkaupunki, mutta siihen se minun osaltani sitten jäikin. Aivan liian likaista, meluisaa ja hektistä! Ja liikaa ihmisiä! Ehkä joskus vuosien vuosien päästä voisin antaan NYCille vielä mahdollisuuden mutta sillä välin suuntaan mielluummin matkani luonnonrauhaan, vehreyteen, auringonpaisteeseen ja merenkohinaan eli rantalomalle. Taidan olla aika mummo ikäisekseni mutta varpaat lämpimässä hiekassa se rentoutuminen ja elämästä nauttiminen vain onnistuu minulta kaikkein parhaiten :)<br />
  Hanna

  1. Hanna: Nyc ei toimi kaikille, minullakin on yksi tuttava joka koki paikan liian hälyiseksi ja turistien massoittamaksi. 🙂 Me olimme irinan kanssa vuorostamme aivan liekeissä, tuntui kuin olisi saapunut kotiin. &hearts; Olen aina ollut enemmän kaupunkiasuja kuin maalla tai mökeillä viihtyvä, lieneekö tuo vaikuttavan myös New Yorkissa viihtymiseeni… En osaisi kuvitella asuvani maalla omassa rauhassa niin että lähimpään naapuriin olisi useampi kilometri matkaa, se olisi pahimpia painajaisiani. Koen olevani osa aktiivista elämää kun ympärillä on ihmisiä ja tapahtumia, siksi tykkään asua Helsingissä. &hearts;

 3. Hmm… Minuunkaan New York ei ole tehnyt kummempaa vaikutusta. 4v. sitten vietettiin siellä 2vk joulun ja uuden vuoden aikaan ja 2v sitten 1,5 vk heinäkuussa. Kaupunki muiden joukossa. Kai se on aika persoonasta kiinni, tekeekö kyseinen kaupunki vaikutuksen.:) Mä palaisin niin paljon mieluummin Mongoliaan ja Japanin vuoristoon. Ehkä luonto ja pikkukaupungit onkin enemmän mun juttu. Mukavaa kuitenkin, että sinä olet löytänyt kaupungista ihastuksen kohteen!

  1. Anna: Minulle Nyc on aina ollut unelmien matkakohde, en oikeastaan ole edes halunnut matkustella muualle, enkä ihme kyllä halua nytkään. 😀 Nyciin lähtisin vaikka heti seuraavalla lennolla takaisin ja jos voisin sinne jäädä tytön kanssa asumaan niin jäisin. &hearts; Japanin vuoristot ja Espanjalaiset pikkukylät tekisivät varmasti minuunkin vaikutuksen jos siellä kävisin, enkä ilman kokemusta voi tietää syrjäyttäisikö ne Nycin sydämessäni… Tulevaisuus näyttäköön miten käy, ainakaan nyt minulla ei ole minkäänlaista intoa lähteä reissuun (muualle siis kuin sinne New Yorkiin). 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *