Joulusiivous osa 1 – Makuuhuone

Päätin suorittaa joulusiivouksen tänä vuonna osissa huone kerrallaan ja hoitaa samalla kaikki rästihommat pois päiväjärjestyksestä. Ensimmäisen adventti-illan aktiviteettina laitoin jouluradion soimaan ja tartuin imuriin, rättiin ja moppiin. 🙂

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Siivoa huone kerrallaan

Huonekohtainen suursiivous alkoi huoneen totaalisella tyhjentämisellä. Roudasin aivan kaiken irtaimiston pois, myös kaappien sisällä olleet vaatteet ja tavarat. Ensimmäisenä pyyhin kuivalla mikrokuitumopilla katon ja seinäpinnat, sen jälkeen siirryin imuroimaan. Karvainen imurisuulake on loistava pikkuapulainen, sen avulla on helppo imuroida kalusteet, patjat, lattialistat, ikkunanarmit, ovenpielet, patterit, sekä valaisin. 

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Mainio mattoteippiharja

Imuroinnin jälkeen kävin petauspatjan läpi Sinin mattoteippiharjalla, jotta sain loputkin hiushaivenet ja koirankarvat poistettua, loistava vempain. Pari vuotta on tämä ollut käytössäni, eikä siivoamisesta tulisi enää mitään ilman sitä.

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Ikkunoiden pikapesu

Teippiharjailun jälkeen pyyhin ikkunoiden sisäpinnat puhtaaksi Cifin ikkunasuihkeella, jota tykkään käyttää nykyisin peruspuhdistusaineenakin. On helppoa kun voi yhdellä tökötillä puhdistaa kaikki tasopinnat sekä ikkunat ja peilitkin ilman raitoja ja rantuja. Samalla aineella putsasin välioven, ovenkahvat sekä seinähyllylevyistä sormenjäljet.

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Pölyliinalla pölyt pois sängyn alta

Seuraavaksi siivousohjelmassa oli lattioiden ja laskeutuneiden pölyhaituvien moppaaminen puhtaaksi. Normaalisti lintsaan sängyn alle jäävän lattia-alueen putsauksesta ja sen kyllä tänään huomasi. Imurointi ei auta poistamaan kaikkea pölyä ja lattia oli imuroinnista huolimatta täynnä harmaata moskaa, mikrokuitumoppi vaati välihuuhteluita kolmesti, hyhyh. 🙂

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Tavarat takaisin paikoilleen

Viimeisenä vaiheena ladoin makuuhuoneen tavarat paikoilleen – läpikäydyt vaatteet siisteissä pinoissa ja pikkukoreissa kaappeihin, jakkarat pyyhittyinä takaisin yöpöydiksi, maton lattialle ja petivaatteet sängylle odottamaan kuivurissa pyörivää lakanapyykkiä ja petausta. Muuramen kaapin kulman teistä osa varmasti tunnistaakin, makuuhuoneeseen se lopulta sitten päätyi. Jemmassa on myös ihana uusi peilini, josta kertoilen teille enemmän kun saan sen kiinnitettyä tulevalle paikalleen.

Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi
Joulusiivousvinkit makuuhuoneeseen - Omakotivalkoinen sisustusblogi

Lakanat vaihtoon ja tyynyt uusiksi

Tyynyjen uusiminen oli loppuvuoden ToDo-listallani ja nyt voin senkin homman ruksata suoritetuksi. Uudet tyynyt ja alennuksesta ostettu uusi untuvapeitto odottelevat pellavalakanoiden kuivumista, tänä yönä varmasti uni maistuukin sillä maanantaista asti olen nukkunut koiran kanssa lattialla pelkän petauspatjan päällä. 😀 Ah, raivattu, siivottu ja järjestelty huone odottaa…

Huomenna joulusiivousvuorossa on tytön huone, jossa ei remontoinnin vuoksi ole juurikaan siivottavaa. Nopea täsmäisku pölyjen pyyhinnän, lattioiden moppaamisen ja ikkunoiden pyyhkäisyn muodossa, joten siitä en teille erikseen postaile. Jokaiselle päivälle yksi huone operoitavaksi ja ensi viikon aikana onkin sitten joulusiivoukset tehtynä – vähemmän stressiä, enemmän joulumieltä.

Tunnelmallista 1. adventtia kaikille!

Lue myös: ➤ Joulusiivouskalenteri 201620 kommenttia “Joulusiivous osa 1 – Makuuhuone

 1. Pienen asunnon hyvät puolet näkyvät kyllä tässä 🙂 Mutta ei sillä, olisihan tuossakin hurjasti enemmän siivottavaa mikäli et pitäisi tavaramäärää niin hienosti kurissa ja perusjärjestystä yllä. Sitä ihailen ja yritän matkia omassakin elämässäni, mutta ikäväkyllä vielä ei olla noin hienossa jamassa tavaramäärän karsimiSen kanssa 😀 minua odottelee 200m2 omakotitalon joulusiivous kahden pienen lapsen kanssa, toisinsanottuna homma ei juurikaan etene…… Mutta sitten kun jotain saa tehtyä niin fiilis on kyllä tosi hyvä. Taidan suosiolla heittää roskiin haaveeni meidän talon jokaikisen nurkan perusteellisesta joulusiivosta ja fiilistellä vaan näitä sinun postauksia täällä. Kaippa perussiisteys riittää ja jos jotain saa siihen päälle tehtyä niin se on sitten pelkkää plussaa ':D

  1. Jenppa: Näin on. 🙂 Pienen kodin saa siivottua nopeammin kuin suuren, pelkässä imuroinnissakin säästää aikaa jo runsaasti kun neliöitä on vähemmän. Siivottavaa riittäisi minullakin kymmenkertaisesti, jos tavaraa olisi enemmän ja minun pitäisi siirrellä niitä pois tieltä esim pölyjen pyyhintää varten. 🙂 Nyt viikottainen siivous vie aikaa noin tunnin, jonka lisäksi tietysti normaalit pyykinpesut, vaatteiden viikkailut ja keittiön siivoukset ruoanlaittojen jäljiltä. 🙂 Siivoaminen on ihanaa puuhaa, mutta jos koti pääsee pahaan sekasotkuun, siivoustyöhön tarttumisen kynnys kasvaa. Olen huomannut että mitä nopeammin saan siistiä, sen mielekkäämmin tartun myös tuumasta toimeen. Senkin vuoksi tavaramäärän hillitty hallinta sopii minulle paremmin yltäkylläisyys… vaikka maailma onkin täynnä toinen toistaan kivempia tuotteita ja sisustusjuttuja. 🙂

 2. Hei!Olisin kysynyt onko tuo moppi Sinin kylpyhuonepesu pesuri?Ja soveltuuko se sinusta hyvin lattioiden pesuun verrattuna Sinin "viralliseen"lattiapesimeen:)Minulla on se lattiapesin mutta siitä alkaa tarrakiinnitykset repsottaa nii ajattelin pitäisikö kokeilla tuota.Ja mikä on tuo pyyhin millä peset koska meillä kun on laminaatti nii pitäisi löytää mahdollisimman ohut lattiarätti jotta sen saa mahdollisimman kuivaksi.Paksut on ärsyttäviä koska niitä saa puristaa henkensä edestä ja silti ne jää liian märäksi:(Ja en tykkää kuivapyyhkimisestä:)Kiitos vastauksesta!

  1. Peppiina: Sinin pesuri on pieni mikrokuitumoppi teleskooppivarrella, tuotetta löytyy pinkkinä ja harmaana Cittareista, Prismoista, Kärkkäiseltä ja muista vastaavista tavarataloista. Omani ostin Stockmannilta. :)<br />
   <br />
   Itse liina on pieni mikrokuitumoppiliina:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sinituote.fi/pieni-mikrokuitumoppi&quot; target="_blank">http://www.sinituote.fi/pieni-mikrokuitumoppi</a><br />
   Todella hyvä ja sen saa pienellä rutistuksella kuivan tuntuiseksi, sopii erinomaisesti parketille ja laminaatille. :)<br />
   <br />
   Tuollaisia löytyy myös isompaan mikrokuitumoppiin, isompi moppi on tismalleen samanlainen kuin tämä minun pikkuversioni. 🙂

 3. Ihanaa alkanutta viikkoa!<br />
  Oletpa ollut tehokas, kadehdittavaa. Juuri tuohon haluan meidänkin kotimme raivaamisella pyrkiä, että perusteellinenkin siivoaminen on helppoa!<br />
  Vielä löytyy raivattavia kasoja ja nurkkia, mutta aloitettu on. Kuukausi sitten myimme kirppiksellä 175 kpl tavaroita ja ensi viikolle on taas pöytä varattuna.<br />
  Tästä raivaamisesta (ja tiettyyn minimalismiin pyrkimisestä) tulee hyvä mieli ja lisäksi kaivattua käteistä näin ennen joulua.<br />
  Kiitos siis tästäkin inspiraatiosta!

  1. kirsi: Vau mikä määrä tavaraa lähtenyt! 🙂 Ylimääräisten tavaroiden pois kierrättämisestä tulee ihanan vapautunut olo, ja jos vaivanpalkaksi saa muutaman killingin kahisevaa, on paljon enemmän motivaatiotakin kirppistellä. 🙂 Turhalla tavaralla ei tee mitään, niistä saaduilla euroilla sen sijaan tekee. Itse olen myynyt kirppareilla ns. parempaa tavaraa, joista luopuminen on tuntunut vaikealta. On helpompi päästää irti kun tietää että uusi omistaja antaa tavaralle arvoisensa kodin. &hearts;

 4. Suursiivouksesta saa niin hyvän mielen, mutta miten joulusiivouksen voi tehdä näin paljon ennen joulua? Pölyä yms. on kyllä kolmen viikon päästä joka paikassa niin paljon, että tuon saman saa tehdä uudelleen 🙂 Jätän siis tämän homman itse suosiolla joulua edeltävään viikonloppuun!

  1. Rose: Suursiivousta ei tarvitse tehdä kuin kerran tai kaksi vuodessa, muutoin pärjäilee viikottaisella pikasiivouksella. 🙂 Teen joulusiivouksen tänä vuonna osissa huone kerrallaan. Haluan jaksottaa siivoilut pienempiin osiin jolloin jää aikaa muuhunkin eikä siivoaminen tunnu niin raskaalta projektilta. 🙂 Kun nyt hoidan perusteelliset siivoukset (seinien ja kattojen pyyhinnät, ikkunapinnat, kaappien järjestelyt), pärjään kesään asti pelkällä imuroinnilla ja moppauksella. Ennen joulua joudun imuroimaan ja vaihtamaan lakanat makkarista (ja muistakin huoneista) noin kolmesti, tuo kuuluu kuitenkin normaaliin ylläpitosiivoukseen eikä siihen tuhlaannu aikaa kuin tunti viikossa. Ja vaikkei joulua kaapin sisällä vietetäkään, saan itselleni hyvän ja rauhallisen mielen kun tiedän että tavarat ovat omilla paikoillaan siististi ja kaikelle on oma paikkansa – joulun jälkeenkin. 🙂 Näin ollen joulu ei sotke arkea juurikaan ja saan nautiskella joulurauhasta ilman joulunalusstressiä. 🙂

 5. Olisin kysynyt tuosta sinin mopista vielä kun sinin sivuilla lukee näin Mikrokuitumoppi pureutuu nihkeänä tehokkaasti pestävään pintaan ja saattaa siksi tuntua raskaalta liikutella, joten sillä kannattaa työskennellä edestakaisin liikkein.<br />
  Eli onko se raskas liikutella? Haluaisin tuollaisen kunnon mopin mutta aloin epäröimään.

  1. Hilima: Minusta moppi liukuu lattialla kevyesti, tuo raskaus varmaankin riippuu lattiamateriaalista. meillä on lakattu parketti jossa mopeilla on välillä taipumus jumittaa vastaan, mutta kahdeksikko-liikkeellä mopaten pesu sujuu minusta ihan kepeästi eikä vaadi voimaa sen ihmeemmin. 🙂 Millainen lattia sinulla on? Parketti vai laminaatti? jos parketti niin onko se karheapintainen ns. lankkumainen vai onko vahattu tai lakattu?

 6. Teitkö hintavertailua vai ostitko vain jostain nämä uudet tyynyt ja peiton? Kysyn tätä siksi, kun meidän joutsenet pitäisi myös uusia. Kiitos jo etukäteen tiedosta.

  1. Jojo: Joutsenen tuotteiden perushinnat ovat kaikkialla samat, joten hintavertailua ei sen osalta tarvinnut erikseen tehdä. Alennuksia olen seuraillut pitkin syksyä ja Hobbyhallista löytyi hyvä alekamppis, jossa myös oli tuo untuvapeittokin mukana. 🙂 Hobbyhallista löytyy usein parhaimmat Joutsen-tuotteiden etuhinnat, joten kannattaa pitää silmällä ainakin Hobbaria, sekä Stockmannin -20% alekamppiksia.

 7. Hei. Oli ihan pakko kerrankin kommentoida. Olen seuraillut blogiasi jo useamman vuoden ja lähes aina löydän jotain uuttaa ja inspiroivaa ja nyt TÄMÄ joulusiivous! Kuinka innostava tämä postaus olikaan! Täytyy minunkin ryhtyä tuumasta toimeen. Tosin minullakin (kuten monella muullakin) tuo tavaramäärä on huomattavasti isompi, mutta siinäkin asiassa olisi hyvä ottaa oppia ja alkaa käymään läpi omia kaappeja ja hyllyjä. Kiitokset vielä tästä blogista ja jatka samaan malliin. – Seuraavaa joulusiivouspostausta odotellen 🙂

  1. Maiju: Kiitokset kommentistasi, mukava kuulla että olet pysynyt mukanani jo pitkään ja olet saanut inspiraatiota höpinöistäni. &hearts; &hearts; Siivoilu on suurimmalti osin kivaa puuhaa ja joulusiivoilut tein tänä vuonna osissa. Makuuhuoneen ja tytön huoneen kerkesin siivoamaan läpikotaisin ennen viime perjantaina saapunutta Tasokotien siivoustiimiä. He hoitivat puolestani kylpyhuoneen joulusiivoukset, sekä tietysti perussiivoilun muissakin kodin tiloissa. 🙂 Mahdollisuus ammattilaisten suorittamaan kotisiivoukseen tuli ihan puskista, ja toteutimme sen hyvin nopealla aikataululla. Pidän sitä joululahjanani, parempaa en olisi osannut itse edes toivoa. 🙂

 8. Minulla on laminaatti, eikä sitä ole vahattu. En tosin edes tiedä pystyykö vahaamaan, mutta melko liukas se on.

  1. Hilima: Sinin mikrokuitumoppi liukuu laminaatilla todella kevyesti, juuri testasin viime viikonloppuna miehen kodin lattialla. 🙂

 9. Miksi String-hyllyillä on eri tavarat alussa ja lopussa (Uashmamathan lähti kotoasi jo kauan sitten?), hylly on ensin tyhjä ja sitten kuitenkin siinä on tavaraa, ja sitten uudet tavarat taas hyllyllä, miksi lamppu vaihtuu kesken postauksen valkoinen-metalli-valkoinen? Miten ikkunasta voi tulla noin voimakas auringonpaiste imuroidessasi sängynpäätyä suulakkeella vaikka muissa kuvissa on ilta? Tuntuu, että koko postaus on ihan feikki. Miksi annat tällaisen kuvan?

  1. siivous: Lähikuva lampun imuroinnista sekä Sinin mattoteippiharjakuvat ovat vanhat, en siivouksen lomassa muistanut kuvata puuhiani niiden osalta ja tajusin kuvien puuttuvan vasta postausta tehdessä. Olisi ollut tyhmää kertoa siivousrutiineistani, mutta jättää osa kuvista puuttumaan, joten päätin hyödyntää kolme vanhaa kuvaa tässä postauksestani. Minusta sinä hieman nyt liioittelet, vai lieneekö se sinun tarkoituksesikin. Eivätkä Uashmaman pussukat ole minnekään hävinneet, vaikkei niitä aina jokaisessa kuvassa näekään. 🙂

 10. Saman huomasin kuin kommentoija Siivous 🙂 Näitä feikkipostauksia on vaikka kuinka. Miksi?

  1. Ihmettelijä: Mitä ihmeen feikkipostauksia?? 🙂 Menkääpäs nyt yhdessä &quot;siivouksen&quot; kanssa paheksumaan minua jonnekin toisaalle. 🙂 Leppoisia pakkaspäiviä ja aurinkoista tulevaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *