Viherkeidas parvekkeella – Osa 1!

Monet nauttivat vielä talvesta ja hiihtolomasta, mutta minä olen suunnannut ajatukseni jo pitkälle kevääseen ja kesään. 🙂 Parvekkeen kesälookki saa kevyen freesauksen uuden Ikea Mulig -teräshyllyn myötä, joka jo valmiina odotteleekin lämpimämpiä ilmoja. Ostin hyllyn viime vuoden puolella häkkivaraston järjestämistä ja työkalujen sekä kausikamppeiden helpompaa poimintaa varten, mutta totesin sen olevan tarpeellisempi sisustustarkoituksessa. 🙂

Omakotivalkoinen_28022016_72891.jpg

Aion triplata kasvien ja kukkien määrän aikaisempiin vuosiin verrattuna, lattiaruukkujen lisäksi täytan koko hyllyn ihanalla vehreydellä – yrttejä, kaktuksia, viherkasveja ja kesäkukkia lähes lattiasta kattoon. ♥

Omakotivalkoinen_28022016_7617268.jpg

Tällä hetkellä näkymä parvekkeella on hieman karu, vain tummanharmaata ja valkoista, tyhjiä ruukkuja odottamassa tulevia asukkejaan. 🙂 Onneksi kohta olemme jo maaliskuussa ja siitä ei kauaa enää kestäkään kun yöpakkasillekin voi sanoa hyvästit…

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

12 kommenttia “Viherkeidas parvekkeella – Osa 1!

  1. Sovittelen sitä parvekkeelle kun saan kukat ja kasvit ulos… jos se ei löydäkään paikkaansa niin annan sen varmaankin siskolleni jonka mielestä se on hauska. 🙂

  2. Kannattaisi varmaan panostaa pysyvyyteen eikä joka vuosi vetää koko parvekkeen sisustusta uudestaan. Tulee aika hintavaksi ja epäekologiseksi.

  3. Parveke on joka kevät hieman pakko laitta uusiksi, kun edellisen kesän kukat eivät kestä pakkasta ja parveke on tyhjillään talven. Hyvin pienihän tuo uudistus muilta osin onkin, hylly kun on omasta varastosta otettu uuteen käyttöön ja kaikki muu on tuttua jo edellisiltä vuosilta. 🙂

 1. Onko jossain vaiheessa tulossa postausta miehen keittiöstä, kieli pitkällä odottelen. Suunnitelmat näytti mahtavilta! 🙂

  1. -H-: On tulossa heti kun mies saa aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen. 🙂 Tässä kuussa kuitenkin on tarkoitus uudistaa tuo keittiö. 🙂

 2. Miten saat kasvit menestymään noin pienissä ruukuissa laisitetulla parvekkeella? Meillä on valoisa lasitettu parveke jossa kesällä lämpötila nousee korkealle. Kasvit eivät kasva vaikka yritän kastella runsaasti ja istutan ne isoihin ruukkuihin.

  1. LM: Meillä on länsiparveke joten aurinko ei paista koko päivää, kun lasit ovat auki niin merituuli pääsee puhaltamaan sisään ja lämpötila on siedettävällä tasolla. 🙂

 3. Hei Miia!<br />
  Parvekkeesta tulee varmasti oikea viherkeidas. Hyvää kierrätystä kun varastossa piilossa<br />
  ollut hyllykkö pääsee kesäkaudeksi viherkäyttöön. Tosin pidän kovasti pyöreästä kukkatelineestäkin.<br />
  Odottelen, että aurinko sulattaisi ulkoruukut. Saisi talvi-istutusten tilalle sipulikukkia, jotka kestävät<br />
  jonkin verran pakkasta ja tuovat kevätfiilistä. Valkoinen helmililja on ihan ykkössuosikki. Tosin värikkäätkin <br />
  käyvät ja sopivat kevääseen hyvin. Kesäksi laitan aika hillittyä. Olisikin kivaa jos kukat säilyisivät kesästä<br />
  toiseen vaan kun eivät?.

  1. Raili: Saisi kyllä mennä lämpötila nyt plussan puolelle, jotta pääsisi pikkuhiljaa laittelemaan parveketta kesäkuntoon. 🙂 Viime vuonna (ja sitä edellisenäkin) taisin jo maaliskuun puolella istutella ensimmäiset kukatkin, toivottavasti samalla aikataululla tänäkin vuonna lämpenee tuo ilma. 🙂 Valkoinen helmililja on upea, sellaista itsekin olen harkinnut, kuten myös laventelia ja suloisia muurinkelloja. &hearts;

 4. Kiva idea ja hyllykkö!Ruukut tosiaan aika pienet ja tilaa yöspäin kasvaa ei juurikaan ole.Mutta varmaan yrtit,mehikasvit ym.viihtyy.joillekkin hyllyille sopisi myös valkoiset,pitkulaiset parvekelaatikot.Ilme olisi yhtenäisempi,kuin monien pikkuruukkujen kanssa.Niissä ehkä multatilakin runsaampi.

  1. Nanna: En ole vielä varma tuosta hyllyjaosta, voi olla että otan välistä yhden hyllyn pois kun tiedän millaisia kasveja ja kukkia lopulta kaupasta löytyy. 🙂 Ylimmille hyllyille olen ajatellut jotakin rönsyilevää, alaspäin laskeutuvia lajikkeita joita voisi ehkä kieputella hyllyn sivutankojenkin ympärille… Saa nähdä millainen on valikoima kun kevään kukat ilmestyvät myyntiin. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *