Arjen pieniä vinkkejä – Eroon selluliitista!

Tämän päivän arkivinkkini ei liity kodin huoltoon vaan oman itsensä huoltamiseen. Mietin pitkään viitsinkö kirjoittaa tästä aiheesta, mutta päätin antaa piut paut nolostumiselle, naisiahan tässä (melkein) kaikki ollaan ja jakaa teille loistavan vinkin, josta on ollut apua itselleni. 🙂 

Casall_hierontarulla_eroon_selluliitista

Selluliitti on ikävä vaiva monen ikäisillä ja kokoisilla naisilla sekä miehillä. Kurttuisen appelsiini-ihon sietäminen on monelle arkipäivää ja itsekin näin vanhetessani olen saanut huomata ihanan istumatyön vaikutukset. Olen siitä onnellisessa asemassa, että geeneissäni selluliittia esiintyy melko vähän ja se onkin alkanut vasta viime vuosina kerääntymään takareisien alueelle. En useinkaan katsele omaa takalistoani, joten asia ei ole häirinnyt minua muulloin kuin silloin jos haluaisin pukeutua ihaniin shortseihini. 🙂 Selluliitin häätämiseen on olemassa tuhat ja yksi vinkkiä veden juonnin lisäämisestä kuivaharjaukseen ja erilaisiin ihmevoiteisiin. Kuvassa näkyvä Casallin hierontarulla päihittää oman kokemukseni perusteella ainakin kuivaharjauksen ja Lumenen sekä Sensain kiinteyttävät voiteet. 🙂

Aktiivisesti urheileva mies sai minulta rullan joululahjaksi ja kokeilin sitä särkeviin jalkoihini joulunpyhien aikana. Hierontarullaa oli niin helppo käyttää istuma-asennossa (sohvan reunalla tai lattialla polvet koukussa) takareisien alueelle että kähvelsin tämän mieheltä itselleni ja otin rutiiniksi hieroa tällä kapulalla huonosta verenkierrosta ja istumisesta kipeytyneitä jalkojani pohkeista reisiin. En olettanut sen tekevän muuta kuin rentouttavan lihaksia ja vilkastavan verenkiertoa ja olin todella yllättynyt huomatessani selluliitin hävinneen lähes kokonaan. 😀 Hintakaan ei hierontarullalla päätä huimaa, se on vain murto-osa Sensain kiinteyttävästä vartalovoiteesta johon menin törsäämään (enkä sillä litrahinnalla törsää toiste). Mitään muita muutoksia ei elämässäni ole ollut, jotka selittäisivät hävinneen selluliitin, joten uskon 110%:sti että sileämpien säärien salaisuus on tämä nystyräinen kevyesti pyörivä rulla. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

16 kommenttia “Arjen pieniä vinkkejä – Eroon selluliitista!

 1. Hmmm… mielenkiintoista. Mulla on kans uusi hierontakaulin. Ja paljon sellua jumilihasten lisäksi. <br />
  Mutta, kysymykseen… Kauanko aina hieroit kerralla yhtä paikkaa? Jakauanko meni yhteensä, että sellu hävis? Hitsi kun sais vähän paremman näköiseksi ja kivuttomammiksi näitä koipia. Ehkä verikin kiertäis varpaisiin saakka, kun sais jumituksia ja,sellua vähemmäksi.

  1. Minna: Hieroin yhtä aluetta noin 5-10 minsaa kerrallaan, yleensä ohjelmia katsellessa niin menee aika jouhevammin. 🙂 Olen kärsinyt kylmistä jaloista ja puutumisesta vuosi kaudet ja ajattelin sen olevan fyysinen ominaisuus jolle ei voi mitään. Tällä hierontarullalla (kaulin on muuten loistava sana!!) olen kuitenkin saanut nyt veren kiertämään enkä ole tarvinnut enää villasukkia iltaisin. Mieskään ei enää kavahda jäisiä jalkojani, joten muutos on ihan oikea eikä pelkästään minun päässäni. 🙂

 2. Rupesinkin heti rullailemaan, ja nyt muistan miksi en ole käyttänyt tuota. Sattuu nimittäin aika kamalasti. Menikö sulla kipu ohi missään vaiheessa? Tai koskiko ylipäätään?

  1. Minna: Aluksi sattuu, tuntuu ihan siltä kuin hieroisi mustelmaa. Se menee kuitenkin ohi viikossa parissa, lihakset pehmenee, veri alkaa kiertää paremmin ja ihokin tottuu. 🙂 Aloita kevyemmin ja lisää painamisen volyymia kun kipu alkaa vähenemään. &hearts;

 3. Etkö aloittanut kuntosalikäynnitkin joku kuukausi sitten? Voisiko sillä(kin) olla vaikutusta selluliitin katoamiseen?

  1. Sauva: Vuoden alussa aloitin mutta vähän huonosti on mennyt. 😀 En ole sali-ihminen vaikka kuinka itseäni pakottaisin, en voi sille mitään. Tykkään sellaisesta arjen jumppailusta, ulkona liikkumisesta ja musiikin kanssa tapahtuvasta liikunnasta eli tanssimisesta. Salitreeni on vaikea saada mahdutettua aikatauluun ja se pitää aina erikseen kalenteriin merkata. Olen enemmän spontaani liikkuja ja kaikki &quot;pakotettu&quot; liikuntamuoto ei tanssitunteja lukuunottamatta tunnu toimivan. Olen liian mukavuudenhaluinen laiskimus. 😀

 4. Hei, kerrotko vielä tarkemmin miten tällä siis kinttuja rullaillaan? Mulla on kans kesät talvet jalat ihan kylmät, josko tästä olis apua ?

  1. Katja: Eli istut joko tuolin reunalle tai lattialle niin että polvet ovat koukussa ja pääset käsiksi takareiden alueeseen. Sitten vaan kaulimen tapaan rullaat reisien ja pohkeiden ihoa kuten se olisi pullataikinaa. 🙂

  2. Kiitti! Nyt ymmärsin miten toimii, kun tajusin että toihan on tosiaan niinkuin kaulin eli pidetään päistä kiinni ja keskiosa pyörii. Luulin aluksi, että kapula on yhtenäinen 🙂

 5. Mulla varpaat aina jäässä ja nukkua pitää villasukat jalassa. Mua kans alkoi kiinnostaa miten tuota käytetään 🙂

  1. marita: Istut tuolin reunalle tai lattialle niin että jalat ovat noin 90-asteen kulmassa ja pääset käsiksi takareisien alueelle. Casallin rullalla kaulitaan ihoa kuten se olisi pullataikinaa, erittäin tehokas ja vilkastuttaa ihanasti verenkiertoa niin että jalat oikein kihelmöi. 🙂 Jalassa on hyvä olla ohut housu (trikoo paras) välissä ainakin aluksi ettei tunnu liian kylmältä tai kivuliaalta. Selluliitti saa kyytiä ja verenkierto paranee kohisten, ihanan kevyt tunne tulee jalkoihin lyhyenkin hieronnan jälkeen. 🙂

 6. En nyt mene vannomaan rullailun nimeen, mutta kahden rullailukerran jälkeen viime yönä varpaita kuumotti niin että piti pitää peiton ulkopuolella 😀 Ei ole moneen vuoteen ollut moista. En myöskään säpsähdellyt omien säärien kylmyydestä. Kiitos hierontasuosituksesta! En välitä kivusta, koska homma oikeasti taitaa toimia 🙂

  1. Minna: Tuttu tunne, tuo poltto vähenee mitä enemmän rullailee mutta alussa tuntuu kuin jalat olisi liekeissä. 🙂 Eikö tullutkin ihanan kevyt ja suorastaan lennokas tunne jalkoihin rullailun jälkeen. 🙂

 7. Moikka Miia<br />
  Nyt on ihan pakko kommentoida. Kaivoin laatikon pohjalta ikivanhan puisen leppäkerttu<br />
  manipulointivälineen ja aloin hieroa tosi kipeitä jalkoja ja varsinkin alaselkää, joka oli ollut<br />
  kipeä jo parisen viikkoa. Epäilin lihasjumia ja ilmeisesti niin olikin. Selkäkipu hellitti <br />
  nopeasti ja nyt muutaman päivän jälkeen on kokonaan poissa. Myös jalkoja alkoi kuumottaa <br />
  niin, että yösukkia ei enää tarvitse. Puiset manipulointivälineet oli muotia joskus parikymmentä<br />
  vuotta sitten, mutta ajavat asiansa edelleen. Parasta on, että voi käyttää yhdellä kädellä. Postauksesi<br />
  oli taas hyödyllinen, joten kiitos siitä?.

  1. Raili: Tuo kuumotus kuuluu alussa asiaan ja on seurausta vilkastuneesta verenkierrosta. 🙂 Mitä huonompi ääreisverenkierto, sen polttavampi on startti. 🙂 Ihana että löytyi apu vaivaan, itsekin sain suuren avun jalkojen jäätymiseen joka on seurausta iästä, istumatyöstä ja koneella kökkimisestä. 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *