Päämääränä Eden & suuri Orthex -ruukkuarvonta!

Parvekepuutarhani kustomointi on viileän sään vuoksi vieläkin kesken ja pienillä askelilla edetään kohti Edenin puutarhaa. 🙂 Muovituotteistaan tunnettu Orthex tarjosi minulle mahdollisuutta tutustua heidän uuteen Eden-ruukkumallistoonsa ja ilolla vastaanotin testattavaksi eri kokoisia altakastelevia valkoisia ruukkuja. Muutama ruukku on saanut jo täytettäkin ja innolla odotan että pääsen parin viikon sisään istuttamaan tyhjäksi jääneisiin pienempiin ruukkuihin kauniita kesäkukkia. ♥

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3399.j

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3386.j

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3393.j

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3379.j

Kestokastelevien Eden-ruukkujen ohjeissa suositellaan 8 viikon pintakastelua, jolloin kasvien ja kukkien juuret ovat kasvaneet vesisäiliöön asti. Tämän jälkeen kastelun voi aloittaa kasteluputken kautta. Vesisäiliöön mahtuu vettä ruukun koosta riippuen vajaasta litrasta neljään litraan, joka antaa kasville pitkän kasteluvälin. Tämä on erityisen hyvä aurinkoisissa paikoissa kuten etelään avautuvilla parvekkeilla, joissa vettä tarvitaan välillä reilummin ja toisinaan jos aurinko piilottelee pitempään, riittää vähempikin vesimäärä. Kasvi saa itse sammutettua janonsa ilman arvuuttelua, ainostaan mittatikkua tulee muistaa seurata ja kaataa ruukkuun lisää vettä kun tikku on alhaalla. 

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3381.j

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3407.j

Omakotivalkoinen_Parveke_15042016_3403.j

Orthex_ruukkuarvonta_8729.jpg

Sain ruukkuja yli oman tarpeeni ja haluan arpoa ylimääräiset Edenit teidän lukijoiden kesken. Pääpalkintona on massiivinen Eden-ruukkusetti, joka sisältää viisi eri kokoista kestokasteluruukkua – 18x18cm, 20x20cm, 24x24cm, 28x28cm ja 32x32cm. Ruukut postitetaan voittajalle monipakettina ja suosittelen noutoreissulle lähtemistä auton tai kantoapulaisen kanssa. 🙂 

Arvontaan voit osallistua jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin vapaamuotoisen kommentin persoonallisella nimimerkillä varustettuna. Osallistumisaikaa on viikko eli lauantaihin 30.4.2016 klo 23:59 asti!

Omakotivalkoinen_OrthexEden_23042016.jpg

Kaikkien kommenttia jättäneiden kesken arvotaan lisäksi kolme pienempää lohdutuspalkintoa. Palkinto sisältää Orthex Eden-yrttiruukun sekä kaksi pussillista yrttisiemeniä (basilika & timjami), joilla saa oman yrttipuutarhan kasvatuksen hyvään alkuun. 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikille ja onnea tasapuolisesti kaikille arvontaan osallistuville!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Orthex)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

249 kommenttia “Päämääränä Eden & suuri Orthex -ruukkuarvonta!

 1. Ihania ruukkuja ja kasveja, sekä kaunis parveke! Oma parvekeprojekti on myös vielä kesken, pinnat tuli tänä vuonna pakkeloitua ja maalattua kuntoon. Nyt olisi sisustuksen vuoro ja nuo ruukut olisivat kyllä täydellinen lisä valkoiseen minimalistiseen parvekkeeseen 🙂

 2. Tuollaisille ruukuille ois meilläkin käyttöä. Ajattelin myös tänä vuonna laittaa kukkasia parvekkeelle.

 3. Jes, tässä löytyi pelastus mm. tomaateilleni ensi kesänä! Yrttiruukuista onkin jo kokemusta, hyvin toimivat 🙂

 4. Ihania ruukkuja! Noilla saisin tehtyä itselleni pienen viherkeitaan takapihan terassille tai etupihan "kahvittelualueelle"! 🙂

 5. Kivat ruukut, jospa noilla saisi kasvit kaupungissa selviämään hengissä sillä aikaa ku itse on mökillä…

 6. No onhan taas ihan ihku arvonta. Tässäpä on ruukkua poikineen. Itse olen ajatellut hankkia tuon Eden Yrttiruukkusetin, mutta eiköhän näillekin paikka löytyisi.

 7. Aivan upeat ruukut-kyllä olisi parvekkeellamme/sisällä tilaus juuri näille-Orthex osaa kehittyä ajassa, HeidiS

 8. Minulla on ollut näitä samaisia ruukkuja käytössä jo usean vuoden ajan. Hiljalleen olen kasvattanut kokoelmaa. Viime kesänä kasvoi chilejä, tomaatti ja paprika. Olen kyllä tyytyväinen ruukkuihin. Mielelläni kotiuttaisin nämäkin ruukut!

 9. Oivoi! Tälläinen arvonta senkus lisää vain intoa päästä omaan pikkupikku puutarhaan puurtamaan! Paljon on ideoita tulevalle kesälle ja sormet jo kovaa vauhtia syyhyää päästä istuttamaan kukkia ja muutamia hyötykasveja. Uusia kukkapurkkejakin on aikeissa ostaa tälle kesää, toivottavasti arpaonni suosii eikä ihan kaikkia purnukoita tarvitsisi itse ostaa! 😉

 10. Sulle on tulossa taas upea parveke! Pitää nyt itsekin osallistua arvontaan, ruukuille kyllä paikka löytyy 🙂

 11. Tuo teidän parveke on kyllä niin hieno! Itse yritin aikoinaan jotain samankaltaista, mutta ei mennyt ihan niinkö Strömsössä:)

 12. Nuo altakasteluruukut ovat aivan mahtavia, kasvit tykkää! Valkoiset Orthexit sopisivat minunkin Eden-parvekkeelle =)

 13. Mukana! Voi miten olen nauttinutkaan nyt, kun parissa ruukussa kasvaa valkosipulin laihoja ja vihreää salaattia.

 14. Edelliset altakasteluruukut lähtivät siivousinnostuksessa kiertoon pari vuotta sitten, mutta nyt viherpeukalo haluaisi taas päästä istutushommiin! Mukaan arvontaan siis.

 15. Vanhempi puutarhuri viime syksynä ohjeisti kaivamaan neliömäisen istutuskuopan. Siksipä hankintalistalla onkin muutama neliöruukku palmulle ja anopinkielelle. Kyllä niille kaikille ruukuille käyttöä olisi.

 16. Näillä kelpaisi aloitella vihersisustamista ? tarpeeseen tulisivat, kotiin jossa ei vielä ole yhtäkään kukkaa. Mukana arvonnassa siis!

 17. Nämä tulisi todella tarpeeseen, olen suunnitellut suurta "kukkapöytää" ja ruukut uupuvat!

 18. Tulisivat todella tarpeeseen tällaiselle ei-viherpeukalolle. Ja sopisivat vielä hyvin meidän terassillekin 🙂

 19. Voi eii, ihanat ruukut! Mun on pakko voittaa nämä. 🙂 Muutettiin kolmisen vuotta sitten ok-taloon ja on lähinnä keskitytty sisätilojen sisustukseen. Tänä vuonna puraisi kuitenkin viherkärpänen ja olen yrittänyt ideoida mitä tehdä pihalle ja kolmelle terassille. Pää lyö tyhjää, mutta näillä pääsisi ainakin alkuun. 🙂

 20. Muutin tammikuussa uuteen asuntoon ja nyt mulla on ensimmäistä kertaa oma parveke, jolle ois kiva laittaa jotain kukkia ja sisustaa muutenkin 🙂

 21. Nämä ovat aivan huippuhyviä, ainakin tällaiselle huonomuistiselle usein kastelun unohtavalle yrttitarhurille kuten minä 🙂 Yhden ostin tälle kevättä yrttiruukuksi, mutta monta uutta pitäisi vielä hankkia yrttejä varten terassille. Siispä mukaan arvontaan.

 22. Jos saisi uusien ruukkujen myötä kukat selviytymään himppasen paremmin ja pitempään kuin nykyään 🙂

 23. Olen NIIN pulassa etelään olevan parvekkeen ja olohuoneen ison ikkunan kanssa! Kukkia pitäisi muistaa kastella useamman kerran viikossa aurinkoisilla keleillä. Havahdun vasta kun ovat nuukahtaneina ja "huutavat" vettä!

 24. Täällä toinen viherkasvifriikki. On erityisen mielenkiintoista seurata sisustamistasi viherkasveilla ja leikkokukilla. Ei ole vähäinen merkitys, miten kasvit muuttavat tunnelmaa, väritystä niukassa sisustuksessa, ilmaisevat sesonkeja, tunteita, puhdistavat ilmaa ja lisäävät luovuutta. Yhtenäisyys mm. ruukuissa on tärkeää esteetikolle.

 25. Onpa tyylikkäitä ruukkuja! Viherkasvini kaipaisivat mullanvaihtoa ja tässäpä olisikin oiva syy vaihtaa ne:D

 26. Oi, nämä ruukut pääsisivät kyllä oitis käyttöön sekä sisällä, että terassilla! Yksi yrttiruukku minulta jo löytyykin, ja tykkään kyllä kovasti siitä!

 27. Yksi tällainen ruukku kotoa löytyykin ja myönnän että siinä majaileva kukka voi kaikkein parhaiten. Mieluusti siis vaihtaisin muutkin kukat näihin ruukkuihin.

 28. Ihan huippu arvonta näin kesän kynnyksellä! Vaikkakin räntää ja kaikkea siltä väliltä luvataan säätiedotuksissa ! Mutta ei lannistuta! Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 29. Minulla ei ole koskaan ollut kestokasteluruukkuja mieluusti uudelle lasitetulle terassille sellaisia laittaisin.

 30. Tässä ehdottomasti mukana. Näin kesällä reissaavalle tuo kukkien kastelu tuottaa aina päänvaivaa.

 31. ❤️Oiiiii, ihanaa. Oisko pikkasen siistii voittaa nämä? No ois?<br />
  Nää on mulle ihan MUST ku unohdan aina kastella. Mulla on yks tämmönen ennestää ja se kukka on ollut elossa jo monta vuotta?

 32. Ihania ruukkuja! Kyllä se on niin rentouttavaa touhuta sormet mullassa ja ihailla viherkasveja. Parasta!

 33. Ihania ruukkuja! Olen ajatellut siirtyä juuri noihin Orthexin altakasteleviin ruukkuihin, kun olisivat kukille hyväksi, helppohoitoisia ja vielä silmää miellyttäviäkin. &hearts;

 34. Ehkäpä saisin kasvit säilymään hengissä altakasteluruukuissa…?! Ja nättejäkin ovat käytännöllisen lisäksi.

 35. Täälläkin odotellaan, että sais laittaa kesäkukkia ulos! Näille ruukuille ois kyllä käyttöä, niin kivoja!

 36. Hitsit, joka vuosi haaveilen keitaanomaisesta parvekkeesta, hankin parvekkeelle kaikenlaista vihreää jota sitten unohdan kastella ja ennenkuin huomaankaan on parveke masentava kokoelma kuihtuneita kukkia ja yrttejä. Tässähän nyt yhdistyisi kauneus käytännöllisyyteen, olen siis aivan ehdottomasti mukana arvonnassa!

 37. Onpa nätit ruukut. Terassi kaipaisi uudistusta ja näihin saisi kivan kukkaryhmän.<br />
  Mukana ehdottomasti. Tuo pyöreä pöytä näyttää hyvältä.

 38. Ruukkuja, tyylikkäitä ruukkuja, noihin kun pääsisi istuttamaan kaikkea ihanaa ja nautiskelemaan kesästä!<br />
  Mukana arvonnassa ehdottomasti.

 39. Oi ku sievät ruukut, passais meille kyllä vallan mainiosti! &hearts; Täälläkin jo odotellaan, että pääsisi upottaan sormet multaan, niiiin terapeuttista! 🙂

 40. Toivon mukaan saan myytyä oman ison omakotitalomme. Miehen kuoltua liian iso ja liian kallis. Rivitalo-osake jo katsottu ja sinne ko ruukut sopisivat mitä parhaiten.

 41. Apua, juuri meidän koti vailla tuollaisia ihanuuksia. Kukkia tulisi parvekkeelle, tai ehkä jopa yllättäisin itseni ja laittaisin yrttejä kasvamaan. Niin mukana kilpailussa.

 42. Altakasteluruukuilla kasveilla olisi paremmat mahdollisuudet pysyä hengissä, kun itse reissailee kesällä. Tilausta näille ruukuille siis on.

 43. Heippa, jälleen ihana arvonta, kiitos :)<br />
  Pyöreät Orthexin ruukut olleet vuosia käytössä. Todella kestäviä, mutta 90-luvun vihreään väriin kyllä jo kyllästyin ja hankkiuduin niistä eroon! Vihdoinkin!! Nyt hankintalistalla valkoiset ajattomat. Nämä neliskanttiset ovatkin kasvin juurille paremmat; ei juuret kierry sykkyrään vaan ovat väljemmin ruukussa joka suuntaan 🙂

 44. Onpa kivan näköisiä ruukkuja! Tulisivat tarpeeseen meidänkin parvekkeelle, joka tosiaan kaipaisi kohennusta. :/

 45. Tyylikkäät! Vastaavat ovat menossa hankintaan itselläni, olisikin siis mahtavaa jos sattuisin voittamaan 🙂

 46. Kauniita kukkapurkkeja aina tarvitaan. Muutettuani uuteen kotiin vähensimme kukat aivan minimiin, mutta nyttemmin olen alkanut taas tykkäämään – ja onhan viherkasvit nyt taas niin trendikkäitäkin!

 47. Ihana arvonta!! Ja kauniilta näyttää taas parvekkeesi 🙂 Nämä tulisi ehdottomasti tarpeeseen, toivottavasti onni potkaisee.

 48. Muutin juuri uuteen kotiin ja voitto tulisi tarpeeseen. Pienen sisustusbudjetin takia parveke jää sisustamatta ilman palkintoa.

 49. Voi, noita ruukkuja olen suunnitellut muuton jälkeen hankkivani parvekekukkasille kesäksi. Muutenkin olen surkea kastelija, joko liikaa tai liian vähän 😀 Ruukut tulis ruukkukasveja rakastavalle tarpeeseen!

 50. Mukana! Jos tuollaisten altakastelevien ruukkujen myötä jokin kasvi pysyisi hengissäkin hetken… terv. Ei-niin-viherpeukalo

 51. Oooo, meille nämä!! Aivan ihania ruukkuja ja todellakin tulisi tarpeeseen. Meillä on nyt ensimmäistä kesää kunnon piha ja terassi ja niitä tässä nyt hiljalleen laitellaan kuntoon 🙂

 52. Nättejä ovat! Osallistun ehdottomasti arvontaan 🙂 Meillä ei ole vielä yhtään ruukkukasvia vaikka omassa kodissa asuttu yli 6 vuotta!

 53. Aijaijai, näitä ruukkuja katselin kaupassa, mutta en raaskinut ostaa. Liian kalliita miulle. Sopisi tällaiselle kasvintappajalle. Samaa sarjaa mulla on yrttiruukut puutarjottimen kera, ja ovat kyllä kivannäköiset.

 54. Uudet ruukut hakusessa terassille. Edellisen muuton yhteydessä vein saviruukut SPR:lle. Kelpais Orthexin Edenit :). Mukana arvonnassa.

 55. Olen surkea kasvien kanssa. 7-vuotias poikani saa kasvit pysymään hengissä kauemmin kuin minä! KUITENKIN haaveilen kukoistavasta pihasta ja nuo ruukut voisivat olla vastaus ongelmaani ja pikkuruinen rivitalon piha olisi kerrankin kaunis!

 56. No nuo olis justaansa ihanat ruukut kasveille, Tilanmaksimointia ikkunalaudalla, toi muoto/mahtuu enemmän kasvia rajatulle ikkunalle…

 57. Ihan mielettömän ajankohtainen ja kiva arvonta! Aivan ehdottomasti mukana. Tulisi niin tarpeeseen joka ikinen ruukku.

 58. Voi, nämä tulis niin tarpeeseen! Yleensä kun joko unohdan kastella kukat tai kastelen niitä liikaa, mistä seuraa kukkaparkojen kuoleminen.

 59. Nimimerkkikin sen jo kertoo- intoa kasvatteluun löytyy enemmän kuin taitoa?<br />
  Näillä ihanilla ruukuilla olisi pakko onnistua!!

 60. Tulisi todella tarpeeseen. Rakastan kesäkukkia ja terassimme on tosi paahteinen,joten kasvit tykkäisivät. Emäntäkin olisi tyytyväinen,koska kastelun unohtaminen ei tuhoaisi kasveja. Ja tyylikäs ulkonäkökin on plussaa 🙂

 61. Voi kuinka pähee arvonta! Tulisivatpa oikeaan tarpeeseen! Ei sillä, kyllä basilikan ja timjamin taimet menisivät myös, lemppariyrttejäni ovat. 🙂 Parvekkeestasi tulee ihan todella kaunis!

 62. Upeat ruukut sopisivat hyvin meidänkin parvekkeelle, jonne olen innostunut kasvattamaan yrttejä ja salaatteja. Koskaan ei pitänyt siihen hommaan innostua, mutta ikä toi mukanaan suorastaan hullaantumaan erityisesti parvekeistutuksiin! Kauniita ruukkuja ei vain ole tarpeeksi. Arvonnassa mukana siis!

 63. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Olen ehdottomasti huonoin kukkien kastelija ikänä.<br />
  Milloin liikaa vettä, ja milloin kastelu tyystin unohtuu…. <br />
  Lieneenkö tässä syy miksi minulla ei tällä hetkellä ole yhtään viherkasvia tai kukkaa, <br />
  vaikka muilla niitä suuresti ihailenkin 🙂

 64. Oi nämä ruukut olisivat varmasti tälläiselle ruukkukasvitumpelolle pelastus. Onnistun aina kastelemaan kukkia liikaa tai liian vähän, joten tämän tyyppiset ruukut varmaan auttaisivat pitämään kasvit hengissä.

 65. Just aamulla odotellessa tyttöä hammaslääkärissä seikkailin Orthexin sivuilla ihastelemassa näitä. Nämä tulisi niin tarpeeseen, sillä tarvitsen itselleni purkit, jotka &quot;kastelevat&quot; kukkia itsekseen 🙂

 66. Tekisi niin kovasti mieli päästä jo istutushommiin. Minulla terassiparveke ei ole katettu, joten on pakko vielä malttaa. Ei siitä takatalvesta tiedä… Ruukkuja ei ole koskaan liikaa. Valkoiset sopisivat tänne mainiosti. T. Kevätheinä

 67. Minä onneton tunari tapan aina kukkaseni. Jos näillä sitä ei tapahtuisi ja koti saisi sen puuttuvan palasen takaisin.

 68. Kestokastelevat kukkaruukut tulisivat tarpeeseen, en saa pidettyä kukkia elossa omin avuin. Traakkipuunkin onnistuin ylikastelemaan ja se tiputti kaikki lehtensä. Orthexin ruukut sopivat sisustukseenkin ja ilmoittaudun mukaan arvontaan kokeilemaan onneani!

 69. Näitä tarvitsenkin lisää! Isoin meiltä jo löytyykin ja vaikka se onkin omalle peikonlehdelleni sääntöjen mukaan liian suuri, niin johan rupes ruukun ja kevään tullen monstera kukoistamaan. Ei emäntä unohda enää kastella 🙂

 70. Viherpeukaloni on keskellä kämmentä ja kastelun onnistuminen aina yhtä haastavaa. Siksi olisi aika huippua jos ruukut auttaisivat kasvattamaan peukaloni oikealle paikalleen 🙂

 71. Parvekkeen sisustus on ollut kesken jo 4 vuotta. Näillä projekti valmistuisi vihdoinkin. Mukana siis arvonnassa.

 72. Näitä minä ja kukkani kaipaavat. Valitettavasti onnistun kuolettamaan kaikki kukat, kun en muista kastella niitä kuin satunnaisesti. Anopin perinnöksi jättämät vanhat saviruukut ovat niin luontaantyöntävän näköisiä, että kukkien hoito tuntuu anopin hoitamiselta. Eli kovasti tarpeeseen nämä palkinnot tulisivat.

 73. Mulla on nyt edessä ensimmäinen kesä parvekkeen omistajana, joten tää voitto ois ihan mahtava. Tosin tällä kommenttimäärällä ei kylläkään kauheen todennäköinen. Yritetään silti, eli mukana ollaan! 😀

 74. Oih. Mun Jukka Palmu kavereineen tekis ristinmerkkejä onnesta jos nämä kotiutuisivat meille! Joten ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂

 75. Mustina näitä jo omistan, mutta valkoisia en ole onnistunut löytämään mutta josko onnetar nyt suosisi eli ehdottomasti arvonnassa mukana 🙂

 76. Oi, ihanat ruukut, olisivat aivan loistavat meille niin sisälle kuin pihallekin 🙂 Joten mukana arvonnassa 🙂

 77. Oih, noita ruukkuja olen pitkään mielessäni pyöritellyt ja nyt kun olen onnistunut pitämään kasvit hengissä, tulisi ruukut heti tarpeeseen 🙂

 78. Mahtava arvonta! Yksi Eden itseltä löytyy ja on ollut kyllä toimiva ja ennenkaikkea kaunis altakasteluruukku. Kasveja löytyy kotoa runsaasti, joten uusille Edeneille löytyisi kyllä asukit. Haluan voittaa!!! 🙂

 79. Meillä ei kasvit menesty, kun olen niin huono kastelija. Näiden ruukkujen avulla voisi unelma vihreästä kodista toteutua!

 80. Wau, näillä olis mahtavaa päästä etsimään sisäistä hortonomia(,jota ei tähän mennessä vielä ole löytynyt).

 81. Kasvini kiittäisi mikäli saisivat tasapainoisemman elämän, sillä emäntä tuppaa joko kastelemaan liikaa tai unohtaa kastelun kokonaan ;). Eli mukana arvonassa ollaan!

 82. Kiitokset kaikille osallistujille! &hearts; Arvonta suoritetaan maanantaina jonka jälkeen huhuilen voittajia täällä blogin puolella. Olkaahan kuulolla! 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *