Ikea Kivik & vaihtopäällisten asennus!

Lähes neljän viikon odotus on ohi – Ikean Kivik -divaaneihin ostamani Bemzin uudet irtopäälliset saapuivat ja niiden myötä sohvaprojektini on viimein valmis. ♥ Muutama Kivik-sarjaa kotiinsa parhaillaan harkitseva esitti minulle postaustoiveen irtopäällisten asentamisesta ja tässä pieni pikakatsaus kyseisestä puuhasta. Yhden tuolimoduulin päällisen vaihtamiseen menee noin kolmisen minuuttia (jos ei napsi vaiheiden välissä kuvia), sekin kertoneen että homma on helppoa. 🙂

Omakotivalkoinen_18072016_5694.jpg

Omakotivalkoinen_18072016_176271.jpgOmakotivalkoinen_18072016_67281.jpgOmakotivalkoinen_18072016_928923.jpgOmakotivalkoinen_18072016_5700.jpg

Verhot kun saan vielä ripustettua ikkunaan ja nuo muutamat viikkausrypyt oikenemaan, niin olohuone on viimeistäkin yksityiskohtaa myöten valmis… tai niin valmis kuin se voi himosisustajan ja bloggaajan kotona koskaan ollakaan. 🙂 Koti ja sen sisustus elää jollain tapaa jatkuvasti, pienesti mutta mukavasti. 

Aurinkoista iltaa kaikille ja mukavaa uutta alkanutta viikkoa!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

20 kommenttia “Ikea Kivik & vaihtopäällisten asennus!

 1. Aika neuroottiselta tuntuu tuollainen uusien päällisten vaihtelu ? Täältä ruudun toiselta puolelta katsottuna huone näyttää keskeneräiseltä. Mitens olis taide, kirjat, musiikki, herkut, juhlat ja ennenkaikkea ihmiset = elämä kaikkine ihanuuksineen

  1. Kääk: mitä neurottiista on siinä etten halua sohvani sävyn olevan kermainen, kun muu sisustus on puhtaamman valkoista. :)<br />
   <br />
   Sen ymmärrän että monilla on taidetta seinällä ja kirjahyllyjä olohuoneessa, mutta miten musiikki, herkut tai juhlat liittyvät olohuoneen sisustukseen? Meillä kuunnellaan musiikkia joka päivä (on harrastukseni), herkutellaan keittiössä ja juhlitaan joskus kotona, mutta niin harvoin etten tosiaankaan tee kodistani mitään biletilaa. 🙂 Kirjoja meiltä löytyy (vähän mutta täysin riittävästi) ja aito taide vaatii aikaa ja panostusta, eihän taidetta sentään osteta tyhjän tilan täyttämiseksi vaan inspiraatioksi itselle. 🙂

 2. Kaunis kokonaisuus! Onko sinulla kokemusta Kivik-sohvan päällisten vaihdosta? Onko yhtä helppoa kuin tuon moduulin?

  1. anonyymi: Päällisten vaihtaminen toimii samalla tekniikalla sekä Ikean omissa päällisissä että Bemzin malleissa. 🙂

 3. Haluat sohvan olevan sävyltään kermainen, koska muu sisustus on valkoista. Ok. <br />
  <br />
  Mutta toisaalta ET halua astioiden olevan kermaisia, koska muu sisustus on valkoista. ?<br />
  <br />
  Minulle ihan sama kunhan itsellesi kaikki on mieluista ja itse viihdyt.

  1. Mä: Ymmärsit väärin, minä en missään nimessä halua sohvan olevan kermainen, vaan valkoinen, jotta se sopii muuhun sisustukseen. Sama myös astioiden kanssa. 🙂

 4. Minua kiinnostaa, että kerääkö tuo valitsemasi kangas helposti itsensää esim. koirankarvoja, hiuksia, pölyä jne. Ajattelin tilata meidän Ikean sohvaan uudet päälliset myös, koska tuo Ikean oma kangas oikein imee itseensä kaikki karvat 🙁 Tilasin näytepalojakin Bemziltä, mutta ei niistä oikein ota selvää kerääkö vai ei. Eli millaisia kokemuksia sinulla? Pitääkö jatkuvasti imuroida? Meillä saisi olla imuroimassa monta kertaa päivässä 🙁

  1. Jenni: Kyseinen Belgian Linen -kangas ei kerää mielestäni karvaa, kahdesti olen reilun 7kk:n aikana imuroinut nojatuolit ja senkin tein lähinnä irtohiusten takia (haron hiuksia huomaamattani jänniä leffoja katsellessa). :)<br />
   <br />
   Pöly laskeutuu kyllä aina kalusteiden päälle ja itse suosittelen imuroimaan kankaiset tuolit ja sohvat kerran kuussa vaikkei olisi lemmikkejäkään. Eläinten karva tarttuu kankaaseen eläimestä riippuen joskus pahastikin, mutta meillä ei ole ollut mitään ongelmaa vaikka kotoa löytyy sekä koira että kankainen sohva. 🙂

 5. Minusta olkkarissasi on vain sohva ja pari muuta mööbeliä, vai olenko väärässä – siksi kuva näyttää lavasteelta eikä kodilta. Taidelainaamosta saa vaihtelevampaankin makuun lainaksi tauluja, veistoksia jne. mikäli haluaa kodin tuntua.

  1. Kääk: Makuja on monia ja itse pidän askeettisista ja yksinkertaisista sisustuksista. En halua olohuoneeseeni kuin nuo parit kalusteet (taso, nojatuoli, sohvaryhmä, seinähylly ja pöytä), muuta en tarvitse eikä tila muuta kaipaakaan. :)<br />
   <br />
   En halua lainata taidetta lainaamosta enkä toistaiseksi halua täyttää seiniäni vain sen takia että ne eivät olisi tyhjillään. Tyhjät paljaat pinnat ovat ihania, ja mitä suurempi koti, sen paremmalta näyttää. 🙂

 6. Yksi divaani olisi mielestäni riittänyt ikkunan eteen ja häiritsee kun sohva ja matto eivät ole linjassa keskenään, mutta muutoin selkeää ja vaaleaa mistä itse tykkään. String-hyllyjä kyllä ikävä, ne toivat vähän persoonallisuutta tuonne! 🙂

 7. Onpa kiva kun teit juuri sopivasti jutun noista päällisistä 🙂 Itse mietin kans niiden tilaamista Bemziltä nojatuoleihimme joista ei vain lika enää lähde kun niin pinttynyttä. Taidanpa laittaa jutustasi inspiroituneena tilauksen vireille 🙂 Ja tuo päällisten vaihdon helppous on mahtavaa 🙂 Sohvasi näyttää niin ihanan valkoiselta, puhtaalta ja raikkaalta!

  1. Noosi: Päällisten vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. 🙂 Suosittelen tilaamaan maksuttomat kangasnäytteet ennakkoon, joiden avulla sinun on helpompi nähdä mikä kangas on sävyltään ja materiaaliltaan mieluisin. Näytteet tulevat kirjeenä noin viikossa. 🙂 Valkoisia kangasvaihtoehtoja on useampia, omat suosikkini ovat tämä Belgian Linen Absolute White sekä Panama White Absolute White (todella kirkas valkoinen). Tein postauksen näytepaloista pari vuotta sitten:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/bemz-uusi-elama-ikean-sohville&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/03/bemz-uusi-elama-ikean-sohville</a&gt;

  1. anna: En ole. 🙂 Matto on todellisuudessa valkoisempi kuin kuvissa näyttää. 🙂 Ja pesun jälkeen ne ovat vitivalkoiset. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *