Seinähyllyn paluu – Pikkuisen boheemimpaa menoa!

Tämän syksyn sisustuspiristys syntyy vanhan String Pocket -seinähyllyn paluusta… tai ainakin sen hetkellisestä kokeilusta uuden ruokapöytäni rinnalla. Hylly osoitti hienolla tavalla jälleen kerran monipuolisuutensa ja “hengettömyytensä” – sisältö rakentaa kokonaisuuden ja kirjat, kynttilät sekä kultaköynnös luovat ruokailunurkkaukseen boheemin taiteilijakotimaisen tunnelman. Artekin 91 -mallia vastaava pyöreä kirppispöytäni on kuin tehty tämän toisen ikisuosikin kanssa yhdistettäväksi. ♥

String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi
String Pocket seinähylly ja sisustusideat Omakotivalkoinen sisustusblogi

Onneksi ripustin Koziolin kukkaruukut seinähyllystä jääneisiin valmiisiin kiinnitysreikiin enkä tehnyt uusia koloja niitä varten. Ruukkujen vaihtaminen seinähyllyyn kävi kädenkäänteessä, ei tainnut mennä edes 10 minuuttia tuohon hommaan. Ei tämä nyt mitenkään silmiä hivelevän erikoinen muutos ole, mutta mukava piristysruiske silti. Pienet muutokset tekevät välillä hyvää ja saavat kodin näyttämään omissa silmissä freesiltä. 🙂 

Ihanaa iltaa kaikille!19 kommenttia “Seinähyllyn paluu – Pikkuisen boheemimpaa menoa!

  1. mari: String Pocket sopii tuohon todella hyvin. 🙂 Itse tykkään molemmista mutta tämä hylly nyt on tietysti tauon jälkeen taas ihanampi, kun ehdin kyllästymään seinäpurnukoihin. 🙂

 1. Pyöreä pöytä on tosi kiva. Minä muutin juuri ja hankin keittiön ruokailuosaan pyöreän pöydän. Siihen saa jatkopalan laitettua, jos isompaa tarvitsee. Se on tosi hyvän näköinen ja sopii paikkaan tosi hyvin. Nyt saan perintöliinanikin käyttöön, kun pöytä on sopivan kokoinen 🙂

  1. PirjoV: Jatkopala on ruokapöydässä mahtava juttu, sellainen olisi meillekin ollut hyvä lisä mutta oma pöytä menee onneksi noinkin, niin harvassa on meillä isommat kutsut tai illanistujaiset että tarvittaisi enempää kuin kuusi paikkaa ruokailijoille. 🙂 Pyöreä pöytä on jollakin tavalla myös kevyemmän näköinen, vaikka olisi isokin pöytä kyseessä. ♥

 2. Asian vierestä mutta tuli mieleen miten säilytät sipulit ja valkosipulit? Tai siis missä? Pentikin sipulipurkit häiritsevät siinä määrin että olen valmis heivaamaan ne kirpparille kunhan keksin sipuleille säilytyspaikan.

  1. Noora: Olen vatsavammainen enkä voi käyttää kauheasti sipulia närästyksen ja poltteen takia. Valkosipulin säilytän pienessä kulhossa (normaali 4-6dl puurokulho) niissä harvoissa tapauksissa kun sitä ostan. Tavallinen sipuli joutuu jääkaappiin alalokerikkoon. 🙂

  2. Meillä sipulit on edullisessa kankaisessa HM:n sisustuspussukassa tason päällä.<br />
   <br />
   p.s. Sipuli kerää jääkaapissa kosteutta ja sen ansiosta se myös homehtuu nopeammin.

  3. Purkin sijaan pussi: Tuo on kiva niksi, sipulit saavat ilmaa mutteivat näy tai ole purkissa tasolla. 🙂 Meillä käytetään sipulia sen verran vähän että ostan yleensä irtomyynnistä sen mitä tarvitsen ja käytän sen ruokaan heti kokonaan tai parin päivän sisään loput jos ekalta kierrokselta jää yli. 🙂 Valkosipulin pidän kulhossa tasolla… tosin nyt ne voi sujauttaa myös yrtin tilalta Little Urban Farmersin seinätötteröönkin ( <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/08/kokoontaittuva-kotipuutarha-little-urban-farmers&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/08/kokoontaittuva-kotipuutarha-little-urban-farmers</a&gt; ) , täytyykin kokeilla tuota seuraavalla kerralla. 🙂

 3. Pienetkin muutokset kotona ovat sisustuksen kannalta merkittäviä ja ennen kaikkea piristävät mieltä 🙂

 4. Huoh, että tuo kokonaisuus on niin kaunis ja kodikas 🙂 <br />
  <br />
  Millainen valaisuteho tuolla valaisimella on? Olen sitä hypistellyt kerran jos toisenkin, mutta myymälöissä ei tuota tehokkuutta pääse näkemään niin ei ole mukaan lähtenyt. Ja voisitko laittaa kuvan kiinnityskohdasta? Kun valaisimen paikka on väärässä kohdassa ruokapöytään nähden niin täytyy vekslailla johdon kanssa.

  1. Sari: Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   valaisuteho on ihan ok, valaisee ruokapöydän hyvin muttei riitä koko keittiön yleisvaloksi johtuen tuosta alaspäin suuntautuvasta kohdistuksesta. Ruokapöydän päällä se on kuitenkin riittävän kirkas, sen valossa näkee hyvin ruokailla ja lukea lehteä keskellä yötäkin. :)<br />
   <br />
   Kiinnitys on pistotulpalla eli ns. töpselillä ja valaisin ripustetaan sen johdossa olevasta säädettävästä lenksusta roikkumaan suoraan kattokuvun koukkuun. Todella helppo asentaa omin voimin jos on tuo töpselisysteemi valmiina katossa. :)<br />
   <br />
   Sokeripalaan sopivaksi voi valaisimen tarvittaessa toki muuttaa, mutta itse tekisin mielummin niin päin että kytkisin katosta tulevat johdot kattoon asennettavaan pistokkeelliseen valaisinpistorasiaan eli tälläiseen:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Valaisinpistorasia-kattoon/Pr364889000&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Valaisinpistorasia-kattoon/Pr364889000</a><br />
   <br />
   Valaisimen voi ripustaa myös eri kohtaan kuin kattopistorasia. Silloin pitää porata reikä kattoon oikealle ripustuskohdalle, kiinnittää reikään erillinen koukkuruuvi (maksaa alle euron ja niitä saa pusseissa mm. citymarketeista, Saiturin Pörssistä jne.), säätää johdossa oleva ripustuslenkki sellaiseen kohtaan että johto ylettää ripustuskoukusta pistorasiaan, nostaa valaisin roikkumaan ja kytkeä töpseli pistorasiaan. Töpseli pysyy hyvin kiinni katossa ilman erikoisia ratkaisujakin, mutta esteettisyyden takia suosittelen itse liimautuvaa saksin oikeaan mittaan leikattavaa listakourua, jonka sisällä kattopintaa vaakatasossa kulkeva johto &quot;katoaa&quot; kattoon nätimmin. :)<br />
   <br />
   Kysy vaan jos et saanut selvää ohjeistani, nyt tuntuu että ajatukset meni pahemman kerran jumiin enkä löydä järkeviä / oikeita sanojakaan. 😀

  1. Hilima: Vaihtelu virkistää, ihana uutuuden tunne tuli kun tauon jälkeen laitoin hyllyt takaisin paikoilleen. 🙂

 5. Hei Miia, <br />
  <br />
  ja ihanaa alkanutta syksyä! Hyvältä näyttää – taas kerran. 🙂 Pakko on kuitenkin kysyä, kuinka saat tehtyä erityisesti näitä seinäsisutamiseen liittyviä muutoksia näin nopeasti? Olettaisin, ettet kuitenkaan aina maalaa koko seinää (tai sitten olet supertehokas!), vaan sinulla on jokin muu hyvä ratkaisu asiaan? 😀

  1. JL: Ihanaa syksyn aloitusta sinulle myös! &hearts;<br />
   <br />
   Tuo hylly oli seinässä ennen kukkapurkkeja ja purkit oli ripustettu hyllystä jääneisiin valmiisiin ruuveihin roikkumaan. 🙂 Vaihto onnistui siksi niin nopeasti – nostin ruukut pois, ruuvasin ruuvit irti ja ruuvasin ne takasin String-hyllyjen sivupaneelien kanssa, voila. :)<br />
   <br />
   Aika moni seinäpintaan liittyvä muutos on ollut vastaavanlainen, lukuunottamatta olohuoneen pitkää seinää johon porasin reiät hyllyjä varten ja pakkeloin ja paikkamaalasin ne myöhemmin umpeen. 🙂

 6. Olipa hyödyllinen juttu, että et aikoinaan lähtenyt säätämään ruukkujen paikkoja erilaiseksi vaan käytit vanhoja ruuvinreikiä. Vaihtelu tosiaan virkistää 😀

  1. Hippu-76: Onneksi jätin itselleni option palauttaa hyllyt paikoilleen, sillä niinhän siinä kävi että ne takaisin pelmahtivat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *