Ada & Ina – pellavaverhojen kangasnäytteet vertailussa!

Ada & Ina -verkkokaupan maksuttomat pellavakangasnäytteet saapuivat ja pääsin vertailemaan niitä Ikean sohvissa olevien valkoisten Bemz Belgian Linen Absolute White -päällisten kanssa. Kuten uumoilin, kaikki perusvalkoiset (värisävy: white) pellavat voi heti tiputtaa pois laskuista, sillä ne ovat aivan liian kermaisia. Pure White -sävyiset sen sijaan ovat täydellisiä.

Omakotivalkoinen_22082016_6534.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6535.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6536.jpg

Kuten kuvasta huomaa, sävyero Pure Whitella ja Whitella on melkoinen. Bianco Pure White sekä Linnea Pure White ovat molemmat vitivalkoisia ja mätsäävät täydellisesti sohvan kanssa. ♥ Keskellä oleva Cecilia White ja sen vieressä oikealla olevat Anne White sekä Warsa White ovat liian kermaisia.

Omakotivalkoinen_22082016_6538.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6537.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6541.jpg

Mikään “kermaisista” pellavista ei ole virallisesti kermanvalkoinen, vaan enemmän sellainen kerman ja vitivalkoisen välimuoto. Cecilia on kovahkoksi tärkätty hyvin sileä ja hienojakoinen pellava, Anne ja Warsa tavanomaisempia pehmeämpiä pellavalaatuja, joissa näkyy kauniisti eloisuutta. Näistä suosikkini on Warsa, se on hieman paksumpaa pellavaa ja uskon sen taipuvan kauniisti aalloille ikkunaan ripustetuna. Kaksi muuta ovat enemmän pöytäliinakankaita, eivät mielestäni ole parhaimmillaan ikkunaverhona. 

Omakotivalkoinen_22082016_6543.jpg

Puhtaanvalkoisista kankaista suosikikseni nousi Linnea, se on vieruskaveriaan hieman paksumpi, napakampi ja tasaisempi. Bianco oli minulle yllätys, se on erittäin superpehmeäksi kivipestyä, tuntumaltaan ohutta ja lötköä sekä todella helposti rypistyvää, ja sopii paremmin lakanoiksi kuin verhoiksi tai koristetyynyiksi jos minulta kysytään. 🙂

Omakotivalkoinen_22082016_6544.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6547.jpg

Mittatilauksena tilattaviin verhoihin saa itse valita kaikki viimeistymuodot – tanko vai nipsut, millaisia laskoksia, vai laitetaanko lenkkejä tai tankokujaa… pistetäänkö taustakangasta, pimennyskangasta ja käsitelläänkö verhot paloturvallisiksi vai ei. Jokainen valinta muokkaa tietysti myös hintaa ja itselleni sopii parhaiten hyvin pelkistetyt verhot ilman hienouksia. Tankoon sujautettavat verholenkit haluan taakse ommeltuna (ei päälle, jossa näkyvillä), jolloin verhot ovat kiinni katossa eikä väliin jäisi tyhjää tilaa tiputtamaan kattoa ns. alaspäin. Taustaverhoiluja tai koristellisia ompeluksia en omiin verhoihini tarvitse. 🙂

Omakotivalkoinen_22082016_6548.jpg

Kaksi 260cm pitkää verhoa maksaa Linnea Pure White -kankaasta ommeltuna lähes 500€ joka on mielestäni melkoisen paljon. Tuon summan olen hyvin tehdyistä oikean sävyisistä pellavaverhoista toki valmis maksamaan, mutta haluan mielummin panostaa kotimaiseen ja työllistää ompelijan täältä Suomen kamaralta, mikäli samaan hintaan päästään kankaan ja työn yhteiskustannuksen osalta. Harmi ettei Eurokankaassa ole näkynyt tälläisiä pellavakankaita, heti ostaisin jos löytyisi ja kiikuttaisin paikalliseen ompelimoon viimeisteltäväksi. 🙂 Itse en pellavaa enää lähde ompelemaan, homma on aivan liian haastavaa minulle ja yksien verhojen pilaaminen riitti minulle. 🙂

Ada & Inan verkkokaupasta voi tilata mittatilausverhojen lisäksi myös pellavaisia petivaatteita, koristetyynyjä sekä päiväpeittoja (täytteillä tai ilman). Sellainen olisi omaan petiin aivan ihana, mutta koiran vuoksi ei tarvitse edes haaveilla moisesta luksuksesta. 🙂 Liukaspintainen ruututikattu Luhdan Pilvi- päiväpeitto on meille passeli järkivalinta, siihen ei tartu lika sen enempää kuin karvat tai pölykään. ♥

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

21 kommenttia “Ada & Ina – pellavaverhojen kangasnäytteet vertailussa!

 1. Hei Miia!<br />
  <br />
  Kysymykseni ei liity aiheeseen, mutta sivuaa sitä nätisti 🙂 Kiinnostaisi tietää paljonko Bemzin päälliset Kivikiin maksoivat?

  1. Sari: Kivik -nojatuolin Belgian Linen Absolute White -päällinen on korkeimmat hintaluokan materiaaleja ja yhden nojatuolin päällinen maksoi 229€. Ostin tuolien päälliset viime vuoden puolella ja hyödynsin niihin silloisen -10% kampanja-alekoodin. Divaanin päällinen (sama kangas ja sävy) maksoi 279€ / kpl, niiden ostamisen aikaan ei ollut voimassa olevaa alekoodia. <br />
   <br />
   Alekoodeja saa heidän uutiskirjeensä välityksellä sekä välillä niitä löytää heidän Facebook-sivuiltaan. Kannattaa olla kärkkymässä niin saattaa saada hieman säästöä. 🙂 Ovat kyllä mielestäni hintansa arvoisia, todella siistinä on säilynyt nojatuolien(kin) päälliset jo 8kk vaikka koirakin niissä hiekkaislla tassuillaan on salaa pötkötellyt. Suosittelen erittäin lämpimästi! &hearts;

 2. Tilasin pari vuotta sitten Ada&amp;Ina:sta neljä pellavalaskosverhoa. Kalliita olivat, mutta niiiiin ihanat, täydelliset meidän kotiin. Linnea Pure White oli minun valintani.<br />
  Myös palveluun olin tosi tyytyväinen, suosittelen!

 3. Pellavakangas on aika haasteellista ommeltavaa. Olen kerran ommellut ohuesta pellavasta siskolleni mekon ja silloin vannoin, ettei enää ikinä.

  1. Anu: Todellakin, varsinkin pitkien sivujen taitto-ommel on sanonko mistä kotoisin… 😀 Ei auta vaikka olisi taitteet silitetty ja nuppineulat laitettu puolen sentin välein, niin pahasti lähtee kangas luikertelemaan ompelukoneen jalan alla. En enää ikinä ryhdy tuohon hommaan, minulla on liian lyhyt pinna ja sorrun aina oikomaan ja lopputulos on sitten sen näköinen. 😀 Pellavan ompelu on taitolaji, sopii vain hyvähermoisille ja näppärille ihmisille. 😀

 4. Hei!<br />
  Tässä taas hyvä esimerkki, miten on mahdollista onnistua verhojen<br />
  valinnassa. Kun tekee hyvän pohjatyön on lopputulos juuri sitä mitä<br />
  haluaa. Oikeat ja mieleiset verhot ovat pitkäikäinen kumppani. Vaikka<br />
  kalusteet vaihtuisivatkin verhot pysyy. Tuskin kuitenkaan luovut tuosta<br />
  puhtaan valkoisesta linjastasi. Onnea hankintaan.<br />
  Meillä on kulunut litrakaupalla valkoista maalia ja ai että tuntuu hyvältä.<br />
  Valinta on niin oikea, trendeistä viis.

  1. Raili: Pohjatyö on tärkeää jos haluaa välttyä hutiostoksilta. 🙂 Minulla on hakusessa nimenomaan sellaiset verhot jotka ovat ikkunassa vuodesta toiseen, sopivat kaiken kanssa aina ja joka vuodenaika. Pellavaiset haluan ehdottomasti, sillä ne ovat ihanan luonnolliset ja ylelliset olematta &quot;krumeluuria&quot;. :)<br />
   <br />
   Valkoinen on &hearts; &hearts; &hearts; ja trendeistä tosiaan viis! 🙂

 5. Kiitos kattavasta postauksesta! Olen meillekin pellavaverhoja salaa haaveillut, vaikka en kertakaikkiaan ole yhtään verhoihminen enkä niistä oikein mitään ymmärrä. Osaatko vielä kertoa, mikä niiden verhojen leveys olisi (joku standarimittako?). Luulen kuitenkin, että jätän ainakin näin kalliit verhot vielä haaveilutasolle, sillä perheeni muut jäsenet pitäisivät niitä todennäköisesti vain kätevinä käsipyyhkeinä. :-/

  1. juuri: Verhoissa on eri leveyksiä, ne on ilmoitettu tuotetiedoissa (Linnea 147cm). 🙂 Meidän ikkunaan tarvittaisi kolme verhoa jos ne haluaa sulkea kokonaan. Olin ostamassa kuitenkin vain kahta, koska en pidä verhoja ikinä kiinni (sälekaihtimet hoitavat sen) ja verhot olisivat olleet sisustuselementit ja kehystäneen ikkunaseinän. 🙂

 6. Pellavaverhot ovat kauniit. Minulla on ollut olohuoneessa pellavaverhot ja niitä ei oltu pesty vielä kertaakaan. Nyt kun muutin ajattelin, että tämä on hyvä vaihe pesettää ne. Pellava kutistuu ja niin kävi näiden verhojenkin, vaikka pesetin pesulassa ja etukäteen tästä puhuttiin. Ei paljoa mutta kuitenkin. Onneksi, kun remonttia tehdään, niin tankoja saattoi laittaa hieman alemmas. Silti verhot ovat muutaman sentin lattiasta ja minulle sentin liikaa. Olen ihan äärettömän tarkka siitä, että verhojen pitää olla juuri oikean pituiset. Joko pitkät tai lyhyet, mutta ei siltä väliltä. Yritän nyt tulla näiden kanssa toimeen, ovat ne niin kauniit. Ainoa vika on tosiaan se, että pituus ei riitä minulle, vieraat eivät edes huomaa 🙂 En tiedä millä tämän kutistumisen saisi ehkäistyä.

  1. PirjoV: Minulle kävi samoin, tosin omat verhoni kutistuivat 10cm ja olivat aivan karmean näköiset kippanat. 🙂 Pellava on usein esipesty ja kutistettu mutta siltikin se tuppaa menemään pituussuunnassa kasaan. Saisiko alasaumaa avattua sen verran että voisit ommella sen uusiksi ja tehdä taitteesta hieman lyhyemmän jolloin saisit puuttuvan pituuden takaisin? Eräs vanhempi rouva antoi minulle aikoinaan vinkin että kastelee verhon mahdollisimman kylmällä vedellä ja venyttää verhon sen jälkeen kaverin kanssa voimalla vetäen, näin saa kuulemma pari senttiä pituutta takaisin. Itse en ole tuota kokeillut koska oma verhoni kutistui niin paljon ettei pari senttiä olisi riittänyt, sinulla se voisi toimia ja niksiä voisi kokeilla seuraavan pesukerran yhteydessä.

  2. Helmassa ei ole yhtään varaa kasvattaa pituutta. Tuota venytystä pitää kokeilla, kun seuraavan kerran pesen ☺

  3. PirjoV: Kannattaa kokeilla, kylmän veden ei pitäisi kutistaa ja jos saat jonkun voimakkaan ihmisen avuksesi, luulen että saatte kadonneen sentin takaisin. Suosittelen silittämään verhon heti venytyksen jälkeen ja laittamaan nihkeänä ikkunaan, jottei venetyksestä jää rumia epätasaisia pystyryppyjä. 🙂

 7. 500 euroa on todella paljon verhoista, huh! Jotenkin sen ymmärtäisin, jos tangot ja asennus sisältyisivät hintaan… Olen joskus pessyt verhokankaan ennen ompelua, jotta kutistumiselta välttyy verhojen ompelun jälkeen, mutta pesun myötä ryhdikkyys vähän kärsii – etenkin pellavassa. Pellavaisten verhojen käyttöikä ei muuten ole pitkä, sillä aurinko kellastuttaa niitä herkästi, vaikka ne eivät altistuisi voimakkaalla paahteelle. Tämänkään vuoksi en välttämättäkä investoisi isoa rahaa pellavaverhoihin, vaan säästäisin sen vaikka – design-hankintaan varten. 🙂

  1. Verhomaisteri: Onhan se aika suuri summa kahdesta verhosta… ja sen vuoksi otinkin käyttööni suunnitelman numero 2. 🙂 Eilen sattumalta löysin Stockmannilta kaksi samanlaista pellavaverhoa joita minulla jo aikaisemmin oli ja jotka myös kutistuivat pesussa liikaa (ovat nyt miehen kotoa, jossa katossa madallus ikkunan edesä ja pituus juuri sopiva). Uusien verhojen värisävy on valkoisempi kuin vanhojen ja kun vertasin laukussa mukana kulkevan Ada&amp;Ina Linnea-kangasnäytteen kanssa niitä, päädyin siihen että väriero on niin olematon että ostan valmiit verhot oikeassa mitassa alle murto-osan hintaan. 🙂 Eilen illalla sain toisen verhon jo paikoilleen ja tänään ripustan sille kaverin kunhan saan tärkeämmät työt pois alta. :)<br />
   <br />
   Kävi melkoinen mäihä että kaupasta löytyi juuri kaksi verhoa, jotka sellaisesta kangaserästä valmistettuja että väri on lähestulkoon vitivalkoinen. 🙂 Pari vuotta taas pärjätään näillä ennen kuin ne pitää pestä. Toivottavasti eivät mene aikanaan kasaan kuten kävi edeltäjilleen. Pellava on kaunis mutta pirun vaativa materiaali. 😀

  2. Olipa tuuri sinulla. Kerran olen ommellut pellavaverhot tai paremminkin <br />
   monta kertaa, ne samat. Reunakäänteet meni miten sattui kunnes<br />
   käänne oli tarpeeksi leveä, eikä se sitten enää näyttänyt hyvältä. Tosin<br />
   yksi verhopaneli on työhuoneessa käytössä ettei ihan hukkaan mennyt.<br />
   Innolla taas odotan postausta olkkarista verhoilla?.

  3. Raili: Oli kyllä hyvä onni matkassa, vaikken verhoja ollutkaan etsimässä. 🙂 Tuo reunakäänteiden kanssa taistelu on vihonviimeistä puuhaa, hermot menee ja saat ratkoa moneen kertaan ompeleet auki ennen kuin onnistuu edes kohtuullisesti. 🙂

 8. Heippa! Sattuisiko sinulla olemaan kokemusta tai tietämystä ada&amp;inan pussilakanoista? Pellavapussilakanoista olen haaveillut ja nyt alkaisi olla aika hommata moiset 🙂

  1. Henna: Ada &amp; Inan pellavalakanoista minulla ei ole kokemusta. Balmuirin sekä Casa ja Villa Stockmannin pellavalakanoita suosittelen lämpimästi, ne ovat hintansa väärtejä. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *