Siskokset mallimaailman pyörteissä!

Siskoni sai kutsun Kaapelitehtaalla viime viikonloppuna järjestettyyn Mallimaailman valokuvaustapahtumaan. Kumpikaan meistä ei viihdy kameran edessä, enkä ollut kovin kiinnostunut lähtemään siskon mukaan, mutta hän oli sitä mieltä että tämä pitää ehdottomasti nyt päästä kokemaan – elämä eletään vain kerran! 🙂 Näin jälkikäteen olen kiitollinen siitä että sisko ”pakotti” minut mukaansa, päivä oli mitä onnistunein ja kokemus mielettömän upea. 🙂 

Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen
Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen
Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen

Hauska kokemus ja 150 kuvamuistoa

Päivä alkoi meikillä ja saimme itse päättää millaisena kameran eteen astelemme. Kumpikin meistä halusi melko luonnollisen meikin – siskolla korostettiin enemmän huulia ja minulla silmiä smokey eye -meikin voimin. Olin viimeiseen minuuttiin asti hieman epävarma enkä tiennyt uskallanko astua kameran eteen ollenkaan. Lähdin kotoa kiireellä enkä ollut muutenkaan orientoitunut kuvattavana olemiseen.

Kuvaaja taisi haistaa pakokauhuni heti studiotilaan astuessamme ja otti hyvin tilanteen haltuunsa. Tunnelma oli alusta asti todella rento, saimme hyviä selkeitä ohjeita, vitsailimme paljon ja lopulta villiinnyimme siskon kanssa oikein kunnolla. 🙂 Mielettömän hauska kokemus, josta muistona on 150 kivaa kuvaa. Mie ja miun sisko – yhdessä ja erikseen! ♥

Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen
Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen

Mallimaailman valokuvaustapahtuma

Mallimaailman tapahtumaan voi osallistua yksin, kaksin, perheen kesken, lemmikin kanssa tai vaikkapa harrastusporukalla. Meidän lisäksi siellä oli pariskuntia, synttärijuhlijoita, äitiä ja tytärtä sekä useampi perhekokoonpano mummeineen ja lapsenlapsineen. Tapahtuma kulkee pähkinänkuoressa kutakuinkin näin:

1. Aluksi tapaat meikkitaiteilijan jonka kanssa saat suunnitella minkälaisen meikin haluat kuvia varten. Hiukset pitää laittaa itse, mielellään ennen tilaisuuteen saapumista. Mahdollisuus kohentaa kampausta paikan päällä (välineinä suoristusrauta, lakkaa, harjoja ja kampoja).

2. Meikin valmistuttua siirryt valokuvaukseen. Ammattivalokuvaaja opastaa ja ohjaa sinua koko kuvauksen ajan jotta olosi olisi luonnollinen ja mukava.

3. Valmiita valokuvia pääset heti katsomaan tabletin välityksellä. Nauti tunnelmasta ja kokemuksestasi. Ja jos haluat, voit hankkia itsellesi kuvat muistoksi tapahtumasta, ei ostopakkoa. Hinnat alkaen 49€, kts. hinnasto.

Mainitsen vielä että valokuvien oikeudet jäävät aina kuvattaville itselleen, osti kuviaan tai ei. Mallimaailma ei käytä kuvia omiin markkinointitarkoituksiinsa koskaan luvatta. 

Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen
Mallimaailma valokuvaus Omakotivalkoinen

Päivän asu: pusero zara, farkut Zara, kengät Vagabond

Kuvapaketti – 150 kuvaa 250€

Olimme siskon kanssa todella skeptisiä ja naureskelimme ennen kuvaussessiota että tokkopa meistä saadaan montaakaan onnistunutta kuvaa ja jos edes yhden kelvollisen löytää niin se on jo suuri saavutus. Kun lopulta istuimme alas selaamaan meistä otettuja kuvia, loksahti molempien leuka pöytään – ”nämähän ovat kaikki hitsin hyviä”. Emme osanneet päättää mitkä kuvat ostaisimme, joten päädyimme ostamaan koko satsin könttähinnalla 250€. Puoliksi maksettuna se ei vaakakipossa paljoa painanut ja saimme hienoja kuvia muistoksi yhteisestä elämyksestä. Kuvista välittyy se miten hauskaa meillä aina yhdessä on ja miten helposti heittäydymme uudenlaisiin tilanteisiin. Kaksi samanlaista höpsöä hassuttelijaa ja kuvaajallakin taisi olla aika hauskaa. 🙂

Itse ajattelin mennä uudestaan kuvattavaksi heti kun tapahtuma seuraavan kerran järjestetään Helsingissä. Kokoonpanosta en vielä tiedä – menenkö tytön kanssa kaksistaan äiti-tytär-kuvaukseen vai lähteekö meitä isompikin porukka remuamaan kameran eteen.

Mikäli sinun kiinnostuksesi heräsi, löydät kaiken lisäinfon sekä tulevien Mallimaailma -tapahtumien aikataulut heidän sivuiltaan: www.mallimaailma.fi

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

23 kommenttia “Siskokset mallimaailman pyörteissä!

 1. Kivoja kuvia ja varmasti kiva kokemus! Mutta ne liian matalat rillit peittää hienon silmämeikin, huomaatko miten pokan yläosa menee melkein keskeltä silmää.

  1. Småkakor: Kokemus oli ihana, todella hyvät muistot jäivät päivästä meille molemmille. 🙂

 2. Hei!Siulla on hyvänvärinen tukka ja miusta siulle käy otsis:)Onko tuo väri oma vai ootko laittanu siihen jotakii sävytettä?

 3. Kivoja, luonnollisia kuvia. Rentoja poseerauksia. Mutta.. minustakin sinun kannattaisi miettiä erilaisia pokavaihtoehtoja. Nykyiset lasit eivät sovi kasvonpiirteisiisi, silmät jäävät Pokan yläreunan alle piiloon ja malli on jopa vanhanaikainen.

  1. sanna: En ole uusimassa prillejäni ihan vielä, nämä saavat kelvata nenälleni "vanhanaikaisuudesta" huolimatta. 🙂 Toiveissa olisi ett voisin vuosien tauon jälkeen siirtyä takaisin piilareihin, mikäli silmät siihen suostuvat ja löydän sellaisen linssimerkin joka istuu omaan silmääni. Vanha luottomerkkini on lopettanut piilareiden valmistuksen joten melkoisen sovitusrumban saa käydä läpi löytääkseen uudet "the one and onlyt". 🙂

 4. Hei! Kauniita kuvia. Iloisuutenne ja elämänmyönteisyytenne siskosi kanssa välittyy näistä kuvista.<br />
  Itse joudun käytämään jatkuvasti rillejä/piilareita, siksi olen varovainen kommentoimaan ihmisten &quot;näköasioita&quot;. Olen siis kuullut vuosien varrella jos jonkinlaista mielipidettä ja kovettanut itseni. Tyylliin mikset leikkauta silmiäsi jne. No jos se olisikin noin helppoa…olen käynyt kahdesti leikkausarviossa ja molemmilla kerroilla tuli tulos, että sarveiskalvoni paksuus on liian ohut :)<br />
  Mulla on tosi herkät silmät ja herkkyyttä vielä lisää se, että käytän piilareita tosi paljon. Optikkoni kanssa olen löytänyt mulle sopivan merkin. Acuvue Oasys, kahden viikon linssit. Välillä käytin kertislinssejä mutta ne tulee pitemmän päälle aika kalliiksi. <br />
  Ihanaa syksyä sulle, Tiina

  1. Tiina: Rillit ovat pakollinen paha, piilareita kun en ole voinut raskauden jälkeen käyttää kuin satunnaisesti. Minulla on kummallinen muotoinen ulkoneva silmä, eikä siihen sovi mitkään yleisimmistä linssimerkeistä. Lisäksi on tuo kuivumisongelma joka alkoi raskausaikana eikä ole kadonnut vaikka tyttökin on jo 6v. 🙂 Viime kerralla olin viittä vaille lähdössä silmäpolille päivystykseen kun piilarit jäivät pahasti silmiin kiinni. Sen jälkeen en ole uskaltanut piilareita kokeilla.<br />
   <br />
   Parit erilaiset kakulat olen omistanut (tällä hetkellä kahdet, nämä mustat sekä malliltaan aivan liian suuret ja päässä huonosti pysyvät Hilfigerit) ja yhdetkään niistä eivät &quot;kaunista&quot;. 🙂 Tällä hetkellä en ole hankkimassa uusia laseja, sillä ajatuksena on kokeilla piilareita ja uskaltautua myöhemmin laseriin mikäli silmien kunto antaa siihen mahdollisuuden. :)<br />
   <br />
   Itse en koskaan kommentoi toisten silmälaseja, sillä tiedän että harva sellaisia vapaaehtoisesti käyttää. Silmälasien suhteen en ole koskaan seuraillut trendejä enkä halua vaihtaa kakkuloita muotivirtausten mukaan. Klasiset mustat silmälasit sopivat kaikkien vaatteiden kanssa arjessa ja juhlassa ja kunhan saan aikaiseksi käydä uusimassa nuo nenätyynyt, nousevat lasitkin taas hieman ylemmäs kasvoilla. 🙂 Mutta siis, piilareita seuraavaksi olen kaavaillut ja toivon että silmien tila olisi parempi kuin viime kerralla. 🙂

 5. Ihania kuvia ja rento tunnelma, mutta itseani myös häiritsee nuo lasit. Ei siksi että sinulle ei lasit sopisi vaan siksi että nuo kyseiset lasit ovat juuri vääränlaiset niinkuin muutamaan otteeseen joku on maininnut. Katkaisevat ikävästi kauniit silmäsi. Saisitkohan tehtyä siitä jonkun yhteistyön jossa kerrottaisiin mitä tulee ottaa huomioon laseja valittaessa ja millaiset lasit kellekin sopii. Tyhmää tällaista kommentoida koska on jokaisen oma asia millaiset lasit haluaa pitää, mutta joskus tulee niin sokeaksi tai tottuu omiin juttuihin ettei huomaa että paremminkin voisi olla. Esimerkiksi silloin kun pilaa vartalonsa pitämällä vääränmallisia tai liian pieniä vaatteita.

 6. Laura: Tunnelma oli alkujännitystä lukuunottamatta todella ihana ja päivästä tuli ikimuistoinen. &hearts; <br />
  <br />
  En ole kiinnostunut tekemään yhteistyötä silmälasiliikkeiden kanssa ja kahdesta tarjouksesta olen jo kieltäytynytkin vuosien varrella. Ensisijaisesti haluan elää ilman laseja, joko piilolinssien kanssa tai laserleikkauksen parantamana. 🙂 Nyt kun kumpikaan ei ole tässä tilanteessa vielä ajankohtaista, käytän hyvillä mielin näitä kakkuloitani, jotka valitsin sopimaan sekä arkeen että juhlaan. Mustat kehykset ovat aina riittävän muodikkaat, jotta niillä kehtaa kulkea ihmistenilmoilla. En ole sellainen ihminen joka seurailen ja shoppailen silmälaseja muotivirtausten mukaan, kaikella kunnioituksella heitä kohtaan jotka haluavat panostaa laseihin ja omistavatkin niitä useat erilaiset eri käyttötilanteita varten. :)<br />
  <br />
  Saan kummallisen paljon kritiikkiä silmälaseistani ja ehkä ne ovat useimpien mielestä aivan kertakaikkisen kamalat, mutta itse en näe enkä koe niin. 🙂 Klassiset peruslasit jotka ovat tarpeeksi pienet sopimaan päähäni… Minulla on erittäin pieni pää ja suurin osa kehyksistä ei sen vuoksi sovi minulle – ne täyttävät koko naamataulun kulmakarvoista poskiin ja ovat leveyssuunnassa aivan liian kaukana korvista. 🙂 🙂 Minusta olisi oikeastaan sittenkin ihan kiva käydä sovittelemassa teitä varten erilaisia laseja, näkisitte itsekin että valikoimaa ei minulle ihan hirveästi ole tarjolla ja nämä paljon parjatut lasit ovat itseasiassa sieltä parhaimmasta päästä. 😀 No, pidetään peukkuja että seuraava piilarikokeilu menee nappiin ja saan linssit pois silmistäni ilman repimisen tuskaa… Välillä kyllä kiukuttaa omistaa tälläiset puolisokeat näkövälineet. 😀

  1. Mielestäni lasiesi malli on kiva ja sopii sinulle. Ehdottomasti paremmat kuin nuo videolla olevat 🙂 Itseäni vain häiritsee se miten lasit tulevat silmän puoliväliin ja näin &quot;katkaisevat&quot; katseesi. Olisikohan erilaisista tyynyistä vai mikälie niiden nimi onkaan apua. Niin että lasit tulisivat hieman korkeammalle. Itselläni ei ole laseja, mutta mummullani oli se ongelma että hänen nenän vartensa oli todella kapea ja näin ollen useimmat lasit &quot;putosivat&quot; liian alas. Muistelisin että jossain vaiheessa kun hän hankki uusia laseja oli ammattinsa osaava optikko suositellut hänelle jotain eri tyynyjä ja ongelma oli korjaantunut.

  2. Laura: Videolla olevat on aivan kauheat ja haluaisin heittää niillä vesilintua. 🙂 Pakko olla kuitenkin varalla toisetkin lasit, jos näille mustille käy köpelösti. 🙂 <br />
   <br />
   Mustien kehysten nenätyynyt ovat valahtaneet alas (syyllistyn välillä nukahtamaan kakkulat nenällä, ihme että lasit ovat enää edes ehjänä :D) ja ne pitäisi käydä uusimassa kokonaan. Samalla saa säädettyä metallisia kannakkeita joissa tyynyt ovat kiinni. 🙂 Tänäänkin kävelin silmälasiliikkeen ohi mutten jaksanut jäädä jonottamaan omaa vuoroani. 😀 laiska mikä laiska. 😀

 7. Minä en ymmärrä miksi Miian laseja jatkuvasti haukutaan ja arvostellaan. Liekö samat henkilöt asialla, jotka aina niistä jaksavat mainita. Ei ole ihmisillä käytöstapoja, kun pitää alkaa arvostella, eri asia sitten jos olisi kysytty mielipidettä.

  1. Eia: Johtuneen varmaan siitä että otsahiukset korostavat silmiä ja silmälasien mustat kehykset pomppaavat esiin kasvoista. 🙂 Itse tykkään laseistani, ainakin sen verran kuin on tarpeen, sillä näköni on todella huono enkä pärjäisi ilmankaan. 😀 Vuosia kehyksettömien lasien kanssa eläneenä en enää halua sellaisia, enkä myöskään värikkäitä, pyöreitä, liian kulmikkaita tai koristeellisia. Silmälaseissa on paljon valinnanvaraa, mutta minua harva malli miellyttää. Minulla on näiden lasien lisäksi kuparikehyksiset (joissa alareuna ns. hengetön) Hilfigerin lasit ja ne ovat aivan karmeat. 😀 Ovat todella pientä mallia ja sivusuunnassa kapeimmat mitä valikoimasta löytyy, mutta siltikin tulevat pahasti ulos päästä ja näytän ne päässä ihan Dame Ednalta. 😀 Tässä linkki videoon, jonka alussa lasit näkyvät, hyih. :D<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=AqEuZ5WY4no&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=AqEuZ5WY4no</a&gt;

 8. Ei Miian laseissa itsessään mitään vikaa ole. Ne eivät vaan monen lukijan, kuten minun, mielestä sovi hänen kasvoihinsa. Kehys, joka on minulla &quot;katkaissut&quot; silmän, on ollut optiikkoliikkeiden myyijien mukaan ehdoton nou-nou ja kyseiset kehykset on laitettua äkkiä takaisin hyllyyn. Itselläkin on kapeat kasvot yhdistettynä erittäin valikoivaan makuun, ja kehyksiä on todella vaikea löytää. Jo pelkkä ajatuskin uusien kehyksien etsimisestä masentaa. Paras ratkaisu minulle on ollut hengettömät kehykset, joita olenkin jo kohta käyttänyt 10 vuotta. Ne ovat kyllä vähän tylsät, mutta minkäs teet.

  1. Sinituuli: Minulla oli tuollaiset hengettömät kehyksettömät lasit yli 15 vuotta ja se riitti. 🙂 Haaveilin niin monet vuodet mustista kehyksistä ja päätin aikoinaan että kun lasini joskus uusin, en tosissaankaan valitse kehyksettömiä laseja. :)<br />
   <br />
   Silmälasikaupoille meneminen on ajatuksena jo hengästyttävä, suorastaan masentava. 🙂 Siksi en asian kanssa kiirettä pidäkään sillä uusien kehysten löytäminen vaatii melkoisen ponnistuksen ja useassa liikkeessä vierailun ja sovitusrumban. Kiitos ei juuri nyt, seuraavaksi panostan piilareihin mikäli oikeanlaiset löytyy. 🙂

 9. Kuvat ovat erittäin onnistuneita!<br />
  Laseihin en ota kantaa muuten kuin, että miksi valokuvassa pitäisi olla lasit? Jos etsit sopivia piilareita näin ollen pidät silmälasittomasta lookista. Eihän kuvattavana ollessa tarvitse kai näön olla terävimmillään?

  1. Lotta: Minulla on sen verran huono näkö etten olisi nähnyt kuvaajaa saati kameran linssiä ilman prillejä. 🙂 Olisin tuijotellut tyhjyyteen kun en saisi laisinkaan selvää siitä mikä tummista pisteistä on kamera ja mikä kuvaajan olkapää. 😀

 10. Nuo videon lasit olivat paljon paremmat kuin nykyiset. Erityisesti siinä, että koko silmä näkyi linssistä. Avartaa ilmettä. Itse olen usein sokeutunut omille laseilleni ja tykännyt toisten kommenteista ja ehdotuksista.

  1. Whiter Shade of Pale: Nouuuuuuu, eivät missään nimessä ole eivätkä pysy päässäkään kun sangat ovat liian kaukana päästä ja ne taivuttavat korvanlehden hörölle hiertäen korvataitteen rikki. 🙂 Sain kahdet lasit yksien hinnalla ja Specsaversilla ei ollut mitään muuta kuin nuo mustat jotka tuntuivat hyvältä päässä, siksi tuollaiset vääränlaiset ja -kokoiset &quot;varalasit&quot; valikoin kaupanpäälle. 🙂 Aurinkolasit (teholla varustetut) olisin halunnut mutta mikään heidän mallinsa ei sopinut minulle. Myös Instrun, Nissenin ja Silmäaseman valikoimat kävin läpi ennen kuin viimein löysin Specsaversilta nuo yhdet ainokaiset sopivat lasit. Kauhea vaiva ja monen tunnin sovittelut yksien prillien takia. 😀 Tuonkaan syyn takia en ole kovinkaan innoissani uusimassa silmälaseja, varsinkaan kun näköni ei ole muuttunut suuntaan taikka toiseen (toistaiseksi ja luojankiiitos, jos vielä paljon huononee niin olen kohta jo sokea). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *