Heiluvan ruokapöydän dilemma osa 2 – Korjausyritys

Kiitoksia kaikille teille, jotka annoitte minulle vinkkejä Heiluvan ruokapöydän dilemma -postaukseen. Päätin hyödyntää neuvojanne ja kokeilla josko niistä olisi apua edes pikkiriikkisen. Kävin ostamassa uusien uppokantaisten sinkkiruuvien lisäksi tuubin puuliimaa ja huonekaluhuopaa. Näiden avulla toivoin pöydän huojumisen hilliintyvän, mutta valitettavasti ongelma on korjausyritykseni jälkeen edelleen yhtä paha… 

Artek 91 ruokapöydän heiluminen ja korjaus - Omakotivalkoinen
Artek 91 ruokapöydän heiluminen ja korjaus - Omakotivalkoinen
Artek 91 ruokapöydän heiluminen ja korjaus - Omakotivalkoinen

Kokeilin liimausta ensiksi vain yhteen jalkaan nähdäkseni millainen vaikutus sillä tukevuuteen on. Videolla kyseinen liimajalka on erittäin tukevasti kansilevyssä kiinni ja ongelman ytimeksi vahvistui se, että jalka itsessään taipuu ja joustaa L-kaaren alta alkavalta suoralta osuudeltaan. Pienemmän pöytälevyn kanssa heilunta ja joustaminen olisi varmasti lievempi, mutta ison ja painavan pöydän alla nämä jalat eivät toimi vaikka mitä tekisi.

Nyt hieman harmittaa että menin liimaamaan kaikki jalat, koska nyt niitä ei enää saa irti ilman että kansilevykin kärsii. Uuden pöydän etsintä alkaakin nyt, mutta kiirettä en asian kanssa halua pitää. Tarkoitus kun oli ja on edelleen, että ruokapöytä olisi viimeinkin sellainen, johon voin sitoutua vuosiksi ja mieluiten vuosikymmeniksi. 🙂

Kivaa ja aurinkoista päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

10 kommenttia “Heiluvan ruokapöydän dilemma osa 2 – Korjausyritys

 1. Minulla on Artekin pöytä,pyöreä..Jalat on kolmella ruuvilla kiinni per jalka mutta kyllä sekin heiluu.

  1. pampula: Artekin liikkeessä totesin, että aidot ja alkuperäisetkin pyöreät pöydät hieman heilahtelevat. Ikävä piirre tuo heilunta, muuten kun olisi niin täydellinen tämä minunkin pöytäni.

 2. Hei, kysymykseni ei liity tämän postauksen aiheeseen. Minulla on kodinkoneet kromin väriset ( astianpesukone, jääkaappipakastin ym.) Olen alkanut himoita messingin värisiä vetimiä keittiöön, sekä messinkistä valaisinta. Kysynkin mielipidettäsi voiko näitä sekoittaa keskenään samassa tilassa? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.<br />
  Hyvää vappua!

  1. Hilima: Itse en sekoittaisi kromia ja messinkiä samassa tilassa keskenään, tulee helposti vähän sillisalaatin näköistä kun on kahta eri värin metallia vieretysten. Jos messinkivetimet on &quot;pakko saada&quot;, tekisin itse niin että etsisin jostakin käsiini messingin sävyistä dc-fix kontaktimuovia ja päällystäisin kodinkoneetkin messingin sävyiseksi. 🙂 Hirveän iso hommahan tuossa olisi, mutta olisipa ainakin upea värimaailma, messinkiä näkee niin vähän vielä toistaiseksi kodeissa. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista ja iloista vappua!

 3. Hei, olihan ruuvi tarpeeksi pitkä? Ruuvin tulee upota tarpeeksi syvälle pöytälevyyn. Ruuvin mitta =ruuvattavan jalan paksuus pöydän kannen paksuus – 5mm

  1. Timpurin muija: Uppokantainen uusi ruuvi on tarpeeksi pitkä, se uppoaa jalan paksuuden lisäksi pöytälevyn sisään useamman sentin. Pikkusen pelotti että tuleeko ruuvi ulos pöydän kannen toiselta puolen, mutta onneksi ei sentään. 🙂

 4. Sattuuko olemaan jossakin sellasia suoran suihkuverhon pitimiä tai vastaavaa?<br />
  Meinasin et laita sellanen pöydän alle, ihan ylös ja teet välaikaisen tuen jalkoihin, yhdellä voisit jo koittaa auttaako.<br />
  Itse kiilasin sellaisella joskus yhden kukkapöydän ja viritys on jäänyt kokeilun jälkeen pysyväksi (verannalla taimipöydän alla).

  1. mari: Laitoin pöydän alle tuplamäärän kalustehuopaa sekä maton ja pöytä on pikkiriikkisen tukevampi. En usko että erillisellä tuella (jos tajusin mitä tarkoitit :)) on apua, jalat ovat vatupassin mukaan suorassa joten en uskalla alkaa työntämään niitä suihkutangon avulla kireemmälle ettei jalat alat taipumaan liikaa ulospäin. Todennäköisesti pöytä on päässyt jossain vaiheessa kostumaan ja jalkoja on saatettu säilyttää väärin, jolloin ne eivät ole taivekohdasta enää täysin kunnossa. Näin veikkaili puuseppä joka minulle viestiä laittoi. 🙂

 5. Hei, muistelen että postasit talvella (?) että Artekilta olisi tulossa kokovalkoisia ruokapöytiä. Asia palasi mieleeni, kun ruokapöydän vaihto olisi ajankohtainen, mutta en löytänyt postaustasi enkä muutenkaan tietoa googlaamalla. Tiedätkö milloin kokovalkoiset pöydät tulevat myyntiin? Kiitos jo etukäteen 🙂

  1. Saparo: Kokonaan valkoiset ja mustat pöydät ovat tulleet jo myyntiin Artekin omaan liikkeeseen ja myöhemmin ilmestyvät myös jälleenmyyjille. 🙂 Alla postaukseni, jossa kävin kuvaamassa pöydät paikanpäällä liikkeessä teitä varten:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2017/02/uutta-artekilta-vitivalkoinen-pikimusta-poytasarja&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2017/02/uutta-artekilta-vitivalkoinen-pikimusta-poytasarja</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *