Vinkit sisustusasetelmien tekoon

Oletko koskaan miettinyt miksi vaivalla olohuoneen pöydälle tehty sisustusasetelma ei näytäkään yhtä hyvältä kuin lehtien kuvissa? Vastaus siihen on todennäköisesti symmetria, toisin sanoen liiallinen suoraviivaisuus ja tasalinjaisuus eri esineiden välillä. Pöydälle tai hyllylle tehdyissä asetelmissa ja esinekokonaisuuksissa kannattakin hyödyntää mielikuvaa suurkaupungin siluetista, jossa on selkeää korkeusvaihtelua…

Omakotivalkoinen_06052017_2634.jpg

Omakotivalkoinen_06052017_2634_2.jpg

Yllä oleva kuva ei ole paras mahdollinen esimerkki kauniista asettelusta, mutta siinäkin toteutuu tuo kaupungin kattoja halkova siluettimainen epäsymmetria. Eri tasolla olevat esineet ja niiden muotojen vaihtelu saa pöydän näyttämään rennolta ja tahattomasti aikaansaadulta, sekä silmälle miellyttävältä katsella. 

Omakotivalkoinen_06052017_2632.jpg

Omakotivalkoinen_06052017_2622_2.jpg

Extravinkkinä vielä, että esineiden kokojen ja korkeuksien lisäksi kannattaa valita sommitelmaan erilaisia struktuureja sekä materiaaleja. Mattaa (posliiniruukut) ja kiiltävää (kynttiläpurkit), elävää (kukat ja kasvit) ja elotonta (teräs), pehmeää (kankainen Tom Ford -kirja) ja kovaa (loput kirjat), tavanomaista (kaukosäädin :D) ja veikeää (Eamesin lintu). Tavaraa ei tarvitse olla pöydän täydeltä kuten minulla tällä hetkellä, vähemmälläkin määrällä saa rakennettua harmonisen ja rennon siluettia mukailevan asetelman. 

Omakotivalkoinen_06052017_2622.jpg

Tätä vinkkiä kannattaa hyödyntää kaikkien piensisustusesineiden asettelussa aina kirjahyllyistä lipastojen päällisiin. Liian tasaiset rivit ja pinot näyttävät usein tylsiltä ja jo parilla eri kokoisella tavaralla tai kirjojen pystyrivejä ja vaakapinoja sekoittamalla saa aikaan ihania kokonaisuuksia ja silmäniloa. 🙂

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Vinkit sisustusasetelmien tekoon

 1. Itse en tykkää yhtään viherkasveista keikkuvien kirjapinojen päällä. Minun feng shuissa ne herättävät pikemmin levottomuutta kuin harmoniaa: tunteen siitä että kukkapurkki kipsahtaa alas tai sieltä valuu märkää multaa vaikka tietenkään kuvan purnukoissa ei ole reikää pohjassa. Lisäksi ne näyttävät keinotekoisilta poseerausasetelmilta ilman käytännöllisyyttä ja tarkoituksenmukaisuutta.

  1. N: Kiitos mielipiteestäsi. 🙂 Itse pidän kasvien tuomasta tunnelmasta kovasti ja siksi olen niitä ripotellut kodin kaikkiin huoneisiin. 🙂 Kasvit ovat aina "keinotekoisesti sisustukseen aseteltuja", samalla tavoin kuin koriste-esineetkin. Kasvit itsessään kun eivät ole koskaan ns. käyttöesineitä ja niiden ainoa fyysinen funktio on olla vain olemassa ja näyttää nätiltä (tietysti sen lisäksi että ne parantavat huoneilmaa). 🙂

 2. Minusta asetelmaan riittää 3 eri juttua . Ensin valitaan väri / sävy ja esineet eri muotoisia , korkeuksia ja struktuureina. En ole kyllä koskaan ajatellut mitään kaupunki siluettia … <br />
  minun silmääni pöydällä on liikaa näyttää sekavalta .

  1. Asetelmat: Kuten postauksessa mainitsin, ei tuo pöydän asetelma ollut paras mahdollinen, mutta siinäkin tuo siluetti-ohje on kuitenkin selkeästi nähtävillä. 🙂 Siluetti-malli tuo korkeusvaihtelua ja se on helppo ohjenuora asetelmien elävöittämiseksi. Pelkästään sillä pääsee jo pitkälle, jos ei muutoin jaksa miettiä värejä, materiaaleja tai vastaavia lisähifistelyjä. 🙂

 3. En ole koskaan tullut ajatelleeksi tuota siluetti-vinkkiä, joka on minun mielestä ihan toimiva vinkki, koska tosiaan korkeuserot ja kontrasti tekevät asetelmasta mielenkiintoisen. Ja kirjat ovat ehkä paras apuväline asetelmieen tekoon IKINÄ 😀

  1. Essi: Tuo on kätevä ohje jolla asiaan perehtymättömänkin on helppo hahmottaa kokonaisuuksia. 🙂 Kirjat ovat parasta, niiden avulla saa helpoiten luotua korkeuseroja, ja lisättyä vaakalinjoja pystylinjojen rinnalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *