Tertturuusut – Niin kauniit etten tiedä mihin ne laittaisin…

Löysin ruokakaupan kukkalaarista ihan mielettömän kauniin tertturuusukimpun, jollaista en ollut koskaan ennen nähnyt. Kyseiset ruusut ovat saaneet nimensä terttumaisissa kukinnoistaan – yhdessä pitkässä varressa kasvaa neilikoiden tapaan useita pienempiä oksia, jotka ovat täynnä pieniä nupullaan olevia kukintoja. Kerrassaan kaunista katseltavaa! ♥︎

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Tämä valkoinen tertturuusulajike on nimeltään Schneewittchen ja näitä voi leikkokukkakimppujen lisäksi löytää joidenkin kukkaliikkeiden valikoimista myös maahan istutettavana pensasmallina. Tertturuusujen on kuvattu kestävän talvea ja kylmyyttä paremmin kuin isokukallisten lajikkeiden ja mielenkiintoista olisi tietää selviäisikö multaan istutettava versio talvehtimassa myös ruukussa parvekkeella. Maljakossa ne ovat mielestäni kuitenkin kauneimmillaan ja sovittelin ruusumaljakkoani sinne tänne, ennen kuin valitsin sille lopulliseksi paikaksi parvekkeen pöydän. 🙂

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Omakotivalkoinen_Tertturuusut_06062017_3

Leppoisaa kesäiltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Tertturuusut – Niin kauniit etten tiedä mihin ne laittaisin…

    1. Kauppias: Asioin kukkakaupassa hyvinkin usein, vähintään pari kertaa viikossa. 🙂 Minulla on kaksi vakkaripaikkaa sekä niiden lisäksi Stockmannin ja K-kaupan kukkaosastot, joista pääasiallisesti kaikki kasvini ostan. 🙂 Tertturuusuja en muista nähneeni, tai ainakaan en ole niihin huomiota ennen kiinnittänyt. 😀 Terveisin puusilmä 🙂

    1. Niina: Se on peikonlehti. 🙂 Halpa, helppohoitoinen ja niin kivan näköinen. 🙂 Niitä löytyy kukkakauppojen lisäksi usein ihan marketeistakin, esim Prismoista, K-Marketeista ja Cittareista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *