Kesäkattaus – Kombuchaa & Grilliherkkuja

Yhteistyössä K-Market Aurinkolahti

Viimeinkin saadaan nauttia kunnon kesäkeleistä ja grillipirskeethän se oli pistettävä eilen(kin) pystyyn. 🙂 Ainekset kesäisiin grillivartaisiin ja kepeään lohisalaattiin löytyivät hedelmien, marjojen ja viilentävien Kombucha-janojuomien ohella yhteistyökumppanini K-Market Aurinkolahden valikoimasta… 

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Nopeat, helpot ja terveelliset grillivartaat syntyivät yksinkertaisista raaka-aineista – kesäkurpitsasta, paprikasta, miniluumutomaatista ja Valio Eila grillijuustosta, joiden päälle sivelin morttelissa muhentamaani grillisoossia. Mustapippuria, öljyä ja reilusti basilikaa sisältävä soossi maistuu hykerryttävän hyvältä varsinkin kesäkurpitsan ja grillijuuston kanssa, namskis! 🙂

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Löysin K-Market Aurinkolahden hyllystä iloisen värisiin lasipulloihin pakattuja Kombucha-juomia (heiltä löytyy siis aivan ja kaikkea, tälläisiä marginaalitason tuotteitakin :D) ja pakkohan tätä terveyttä edistävää taikajuomaa oli päästä maistamaan itsekin. 🙂 Volgansieniteeksikin kutsutulla Kombucha-juomalla on pitkät perinteet ja reseptin arvioidaan olevan jopa 2000 vuotta vanha. Juoman juuret ovat nykytietämyksemme mukaan ajanlaskumme alkua edeltävän ajan Kiinassa, josta resepti on tiettävästi levinnyt Japaniin ja Koreaan, ja sittemmin kauppiaiden mukana myös Venäjälle. Venäjällä kombucha onkin ollut jo vuosisatoja suosittu juoma – tästä juontunee juoman suomalainen volgansienitee-nimityskin.

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Kombuchaa syntyy, kun makeutetun teen annetaan käydä kombucha-viljelmän avulla noin 10 vuorokautta ja käymisprosessin aikana juomaan syntyy mm. suolistoystävällisiä probiootteja sekä runsaasti muita elimistölle hyvää tekeviä happoja ja entsyymejä. Probioottien ansiosta se on eduksi erityisesti vatsan ja suoliston hyvinvoinnille parantaen koko elimistön vastustuskykyä. Kokemusten mukaan kombuchan on todettu myös tehostavan aineenvaihduntaa ja tuovan apua iho-ongelmiin.

Ensimmäinen hörppäys oli mielenkiintoinen kokemus – juoma muistutti sekä maultaan että suutuntumaltaan hieman simaa ja jälkimausta erotti hedelmäisyyttä ja teestä tuttuja vivahteita. 🙂 Veikeän erikoinen juoma oli lievän alkujärkytyksen jälkeen varsin hyvää, mieskin sanoi sen maistuvan jännällä tavalla terveelliseltä ja hyvältä vaikkei erityisemmin siman tai teenkään ystävä ole. 🙂 Tätä on ihan pakko käydä ostamassa lisää – täydellinen kesäjuoma, joka edistää vielä terveyttäkin. 

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Kesähelteillä ei tee mieli syödä kovin tukevia annoksia ja kevyt lohisalaatti kasvisgrillivartaiden ja maissitähkien kanssa oli hyvä valinta. Parvekkeella oli ihana istua auringonlaskuun asti… ilman ähkyä. 🙂

Omakotivalkoinen_K-Market-Aurinkolahti_K

Iloista ja aurinkoista lauantaita kaikille! Pistäkäähän grillit höyryämään! 🙂

Miia_signerina2015.jpg

Yhteistyössä K-Market Aurinkolahti – Tutustu tarjouksiin ja tuotevalikoimaan Facebook.com/K-Market-Aurinkolahti


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

9 kommenttia “Kesäkattaus – Kombuchaa & Grilliherkkuja

 1. Grilli hakusessa omallekin partsille. Paistaako tuo sähkögrilli miten tehokkaasti verrattuna esim. kaasugrilliin. Joskus moisen olen omistanut enkä kyllä pihvejä uskaltanut siinä paistaa. Pelotti ettei kypsy. Entäs kärtsääkö minkä verran? Ei varmaan kovin suotavaa partsilla ? jos olisi kuitenkin parempi vaihtoehto kaasugrilliin verrattuna

  1. Tiitis: tuo sähkögrilli on kyllä tehokas kapine, ei tarvitse tosiaankaan epäillä pihvienkään kypsyyttä. Maksimiteholla jos ruokaa grillailee, helottaa vastukset kirkkaan punaisina ja ruoka tirisee siihen malliin että kypsää tulloo. 🙂 Kasvisvartaita grillasin keskitasolla jottei tomaatit poksahtelisi ja juusto sulaisi ennen aikojaan. Kymmenisen minuuttia riitti ja ihanasti kesäkurpitsakin muuttui reunoilta rapsakaksi. :)<br />
   <br />
   Grilli ei kärytä mitenkään erityisen paljon, mutta tietysti silloin tulee hieman käryä kun vastuksiin tipahtaa jotakin, esim rasvaa. Grilli ei mielestäni poikkea mitenkään kaasugrillistä, ruoka kypsyy yhtä hyvin ja nopeasti… ilman kaasun hajua ja turvallisesti ilman vuotoriskejä (meillä on parvekkeella kaasu-, hiili-, ja avotuligrillaaminen kiellettyä).

  2. Meilläkin vain sähkögrilli sallittu. Ehkä nyt uskallan hankkia jo sähkögrillin. Luotan, että kehitys on mennyt eteenpäin edellisestä versiostani, joka oli vuodelta miekka ja kirves 🙂 ehkä minäkin uskallan rakentaa partsilleni keitaan, jossa nauttia hyvästä ruuasta js seurasta. Hyvää kesää sinulle ja läheisillesi!

  3. Tiitis: Kehitystä on tapahtunut, ainakin jos vertaan pariin omaan vanhaan sähkögrilliinni jotka sekä lämpenivät hitaasti että paistoivat ruoan epätasaisesti. Ne olivat toki myös hinnaltaan ihan eri luokassa kuin tämä Muurikan kesäkeittiö (joka tämäkään ei ole mikään Weberin grilli sentään). 😀

  1. Grilli: ihan tavallisella grillipuhdistusaineella ja tiskiaineella olen putsannut grilliritilän. 🙂 suoja-alusta on ns. kertakäyttöinen, eli sen voi likaantumisen jälkeen joko pestä tai vaihtaa uuteen, kummin haluaakaan. 🙂

 2. Mä olen etsinyt pientä pöytägrilliä. Saisi talvella keiitiönpöydän ääressä grillata. Onkohan niistä mihinkään? Onko tuo juoma alkoholijuoma? Niin ihanan värisiä, että voisin kuvitella maistuvan hyvälle 😀

  1. Minna: En osaa sanoa, kokemusta ei kovinkaan monesta grillistä ole. Weberin grillit ovat ainakin tosi kehuttuja laatugrillejä, heillä taisi olla muutama pöytämallinenkin pienempi grilli. Tähän omaan Muurikan sähkögrilliin olen tosi tyytyväinen, itse grilli on irrallinen osansa jonka saa siis laitettua muullekin alustalle kuin tuohon kesäkeittiön kärryyn. :)<br />
   <br />
   Kombuchassa ei ole alkoholia. 🙂 En sitä tosin lapsille juottaisi, mutta sopii siis hyvin myös absolutisteillekin kesäjuomaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *