Aamupalakattaus kahdelle

Perusarki koostuu rutiineista ja totutuista tavoista, alkaen herätyskellon pirinästä, torkuttelusta, kahvin keittämisestä ja aamupalasta. Monotoninen suorittaminen unenpöpperössä on omalla tavallaan mukavaa, mutta joskus on ihana tehdä aamuaskareet toisin. Tänä aamuna katoin aamupalapöydän kauniiksi heti herättyäni ja vaikka aamupala olikin tavanomaiseen tapaan kaurapuuroa, leipää, mehua ja vettä, oli ihana istua alas nauttimaan murkinaa normaalia viihtyisämmin.

Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen

Aamupalakattaus – Arjen kauneutta

Jalalliset juomalasit ja katelautanen tekevät kattauksesta heti ylellisen, eikä pöytään välttämättä edes olisi tarvinnut kukkia tai servettejä laittaa. Kaunis kattaus saa kiireisestä aamuhäslingistä huolimatta ihmeellisellä tavalla mielen rauhoittumaan ja kaurapuurokin maistui paremmalta kun miljöö puurolautasen ympärillä on nätti. 🙂 Tyttökin tokaisi että olisipa meillä aina näin nätti pöytä, johon vastasin että hänkin voi osallistua ja omatoimisesti laittaa pöydän nätiksi vaikka joka päivä. 🙂

Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen

Iloa ja energiaa pienellä vaivalla

En normaalisti syö aamuvarhaisella mitään ja tankkaan ravintoa vasta lounasaikaan. Tänä aamuna kuitenkin teki mieli puuroa (varmaankin koska näin unta että olin hotellissa buffet-aamupalalla) ja siitä oikeastaan lähti liikkeelle tämä idea laittaa pöytä koreaksi.

Ihan joka aamu en ehdi tälläistä asetelmaa värkkäillä, etenkään kun koulut elokuussa taas alkavat, mutta ajattelin että jos tästä rutiinin perjantaiaamuihin yrittäisin luoda ja tyttö voi halutessaan somistella kattauksia myös. Olisi kieltämättä ihanaa, jos aamupalapöytä olisi aina näin nättinä ja viikonloppufiilistelynkin voisi aloittaa perjantaisin jo heti aamusta pienen spesiaalin muodossa…

Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen
Kattaus kahdelle pieni ruokapöytä aamupala Omakotivalkoinen

Pienetkin teot tuovat arkeen iloa! ♥︎ En tiedä miksi juuri tänään on poikkeuksellisen loistava fiilis; johtuuko se tämän aamuisesta kauniista kattauksesta, viime yönä näkemästäni herkullisesta unesta vai jostakin muusta… mutta mitäpä sitä liikoja analysoimaan. 🙂

Aurinkoista ja iloista viikonloppua kaikille!


Lue myös: ➤ Kesäkattaus parvekkeella

12 kommenttia “Aamupalakattaus kahdelle

 1. Ompa sievä kattaus! Astiat ja koristeethan voi laittaa jo illalla pöytään valmiiksi; aamulla sitten vaan aamupalan teko. Itse teen joskus näin…

 2. Ajattelin tätä kommenttien vähyyttä niin että EIKÖ kukaan oikein uskalla ilmaista mielipidettään kun aiemmin kirjoitit tekeväsi rikosilmoituksen !!!?? Eli kukaan ei uskalla sanoa rehellistä omaa mielipidettä enää ??

  1. Airiina63: Blogeissa kommenttien määrä on vähentynyt tasaisesti vuosi vuodelta keskustelun siirtyessä Facebookiin ja Instagramiin. Instagramissa tulee eniten kommentteja, se on niin nopeaa helppoa sitä kautta laitella viestiä jos postauksenkin lukee IG-välityksellä. Rikosilmoitus tuskin on säikäyttänyt yhtäkään ihmistä joka asiallisesti osaa mielipiteensä kirjoittaa vaikka kyseessä olisi kritiikkikin tai muu negatiivisempi mielipide. 🙂 Poliisi hoitaa nyt tätä tiettyä tapausta ja vuosia jo jatkunutta loanheittoa, enkä siksi kommentoi asiaa nyt enempää.

 3. Onpa kaunis kattaus 😍 Loistava idea että kerran viikossa kattaisi aamupalan kauniisti, taidanpa kokeilla itsekin. Mun aamupala on tylsästi vain kaurapuuro ja tee, mutta kattauksella saisi siihenkin ihan uutta fiilistä! Ihanaa kesän jatkoa ja kiitos taas kivasta postauksesta ☺️

  1. Liisa: meillä oli yhtä tylsä aamupala, mutta kauniin kattauksen kanssa tunnelma oli kuin hotellissa. 🙂 Arjen pienet ilot tekee elämästä mukavampaa ja samalla reseptillä ja tyylillä katoin tänäkin aamuna pöydän. 🙂 kaurapuuro maistuu paremmalta kun ympärillä on visuaalista iloa, tyttökin veti lautasen tyhjäksi vaikka yleensä olen saanut patistella syömään. 😀

 4. Tuo artekin pöytä on kyllä niin kaunis ja teille sopiva. Kaunis kattaus saa ruuan, vaikka sen aamupuuronkin, maistumaan aina paremmalta. Pitänee itsekin jonain aamuna oikein panostaa aamukattaukseen. Nyt kesällä on enemmän tullut syötyä parvekkeella tarjottimella kannettua aamupalaa.

  1. Pumpuli: parvekkeella on kieltämättä ihanaa nauttia aamupalaa kun sää on hyvä. 🙂 Ensiviikolle on luvattu taas sadetta ja viileää säätä, jolloin en itse tarkene parvekkeella istumaan. Jatkuisipa kesähelteet vielä kolean kelin jälkeen, en ole vielä valmis luopumaan kesästä. ❤️

 5. Huomenta!

  Kaunis kattaus! Itse aloitin lapsieni ollessa yläasteiässä kattamaan heille aamupalapöydän valmiiksi kun huomasin kuinka helposti aamiainen heiltä rupesi jäämään väliin (itse syön aamiaisen työpaikalla), varsinkin kun lähipiirissä oli pari anoreksiatapausta niin jotenkin halusi ”valvoa” paremmin lastensa syömistä. Heidän ollessa nyt lukiolaisia varsinkin koeviikoilla pistän pöytään jotain piristävää/erilaista. Joku voi pitää tätä liiallisena hemmotteluna mutta näin meillä kuitenkin mennään.

  Ps. Olen odotellut city-yksiön sisustusjutun jatkoa kun meillekin tulee ajankohtaiseksi pienen tilan sisustaminen, tuleeko vielä siihen postauksia?

  1. Katriina: Aamupala maistuu paremmin kun kattaukseen on nähnyt edes pienesti vaivaa. ❤️ Ja on ihana istua valmiiseen pöytään muutenkin, ihana äiti olet! ❤️❤️

   City-yksiöstä on tulossa runsaasti materiaalia loppukuun ja elokuun aikana. 🙂

 6. Ihan mielenkiinnosta kysyn, ettäkö ihan oikeasti ihmisille on uusi asia kattaa pöytä muuten kuin perusarkisesti?

  1. Viidalumia: eiköhän se ole kaikille tuttu juttu, mutta asia unohtuu arjen kiireessä ja pyörityksessä niin minulta kuin monelta muultakin että pöydän voi kattaa kauniisti vaikkei olisi erikoisempaa syytä tai edes tarjottavaa. 🙂 joskus on hyvä saada muistutus itsestäänselvistäkin asioista ja voi olla aina myös mahdollista ettei joku olekaan koskaan ajatellut asiaa tai edes lapsuudenkodissaan törmännyt ajatukseen että kattauksen voi tehdä ihan vaan itselleenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *