Minikokoiset StudioKodit – Uudenlaista yhteisöllisyyttä

Kaupallinen yhteistyö: SATO Kodit

Vantaan Martinlaaksoon valmistuu uuden sukupolven tarpeita vastaava SATO StudioKoti -talo, joka kätkee sisäänsä 68 minikokoista huoneistoa. StudioKodilla on kokoa 15,5m2, joissa on lisäksi 6,3m2 kokoinen parvi. Asuinyhteisö tulee keräämään yhteen joukon ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan yhteisten tilojen lisäksi myös omaa osaamistaan ja harrastuksiaan muiden asukkaiden iloksi. Tämän uudenlaisen yhteisasumisen toivotaan parantavan asukkaidensa elämänlaatua yksin asumisen ja kaupungistumisen kiivaassa maailmassa…

Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli

Asunnon pohja on mielestäni todella onnistunut ja jokainen kuutiometri on hyvin käytetty hyödyksi. Materiaalit ovat vaaleat ja harmoniset, mahdollistaen jokaiselle asukkaalle hyvän pohjan oman persoonallisen tyylinsä sisustamiseen.

Omassa mielessäni heräsi jo kymmeniä visioita miten rakentaisin minikokoisesta kodista itselleni ikioman sopen. Kaipaan tosin yksityisyyttä sen verran paljon, etten tiedä olisiko minusta pitemmän päälle asumaan noin suuressa kommuuninkaltaisessa yhteisössä. Pienen kodin ongelmaksi ei omassa tapauksessani muodostuisi neliöiden vähyys, sen ottaisin pelkästään positiivisena haasteena vastaan, vaan yhteisten tilojen jakamisen… Olisin varmasti aikamoinen erakko talon muihin asukkaisiin verrattuna. 🙂

Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli

Olen katsellut Youtubesta kymmeniä mielenkiintoisia ulkomaisia videoita, joissa ihmiset kertovat omista minikodeistaan ja on erittäin mukava huomata että tälläinen “vähemmän on enemmän” -tyyppinen ajattelumalli on alkanut kasvavissa määrin rantautumaan myös tänne pohjolan puolelle.

Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli
Sato StudioKoti uusi asumisen tyyli

Pieneen kotiin on saatu mahtumaan kaikki tarpeelliset toiminnallisuudet ja tykkään siitä että kaikki neliöt on hyödynnetty funktionaalisesti. Lisäinfoa ja videomateriaalia tästä SATO StudioKoti -kohteesta löydät Saton sivuilta TÄÄLTÄ.

Inspiroivaa iltaa kaikille!8 kommenttia “Minikokoiset StudioKodit – Uudenlaista yhteisöllisyyttä

 1. Olen hakenut minikotiin! Tuo sopisi mulle just täydellisesti. Olen muuttamassa pääkaupunkiseudulle ja tuossa tutustusi hyvin uusiin ihmisiin. Tykkään auttaa muita ja “ratkoa ongelmia”. Nyt vaan odottelen lisäkysymuksiä, toivon hartaasti että olisin mukana! Nuo uudet minikodit kiinnostaa myös teknisesti ja sisustuksellisesti. Lisäksi on mun mielestä aivan turhaa maksaa vaikka sellaisten tuotteiden säilytystilasta, joita tarvitsee kerran vuodessa. Aivan hyvin voi silloin lainata tai vuokrata.

  1. Mi: Toivottavasti sinut valitaan tuohon StudioKotiin, ja jos niin ihanasti käy niin tulethan kertomaan miltä asuminen siellä tuntuu. <3 <3 Olisi kyllä hyvin mielenkiintoista kokeilla itsekin tuollaista yhteisöllistä asumista. 🙂 Pidän sinulle peukkuja!

 2. Onpa kivan näköinen koti, valoisa, ilmava ja kauniit materiaalit. Uskomatonta, että noin pieniin neliöihin on saatu tuo kaikki mahtumaan. Olen kanssasi samaa mieltä, että en ehkä osaisi sulautua näin suureen yhteisöön luonnollisesti.

  1. KastehelmiB: Olen perusluonteeltani hyvin sosiaalinen ihminen mutta iän myötä olen alkanut kaipaamaan ja jopa tarvitsemaan omaa aikaa sekä rauhaa. En tiedä miten hyvin viihtyisin tuollaisessa yhteisössä, luultavasti erittäin hyvinkin, mutta saattaisin myös “rasittua” henkisesti jos sosiaalisuutta olisi liikaa… Todella mielenkiintoista olisi silti kokeilla moista asumismuotoa, ja tuo kodin pohja on aivan ihana. <3

 3. Mulle kävisi kyllä tuollainen minikoti vallan hyvin, jos olisi yhden kerroksen koti. Mun selkävika ei tykkää yhtään rappusista.
  Mutta olen niin epäsosiaalinen ihminen, että tuo yhteisöllisyys ei olisi varmaankaan minun juttuni. Tosin saattaisin yllättää taas itseni, ja sopisinkin oikein hyvin tuollaiseen 🙂

  1. Minna: Ainahan on mahdollisuus että yllättyisi itsekin, mutta samalla kannalla olen kanssasi… en usko että olisin oikea henkilö tuohon asuntokommuuniin. 🙂

 4. No tämä on kyllä fiksu konsepti! Toivottavasti rakentavat lisää vastaavia taloja. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *