Lattiaremontti alkoi vauhdikkaasti – Vanha parketti pois uuden tieltä

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Bamboo

Heipä hei, minilomalta on palattu kotimaan kamaralle ja Amsterdamissa karkuteille lähtenyt matkalaukkukin on saatu tänään ehjänä kotiin. 🙂 Remppa eteneekin nyt niin hurjaa vauhtia että hiuksetkin hulmuaa touhutessa. Uusi lattia nimittäin asennetaan jo tulevana viikonloppuna ja ennen sitä pitää purkaa vanha virttynyt parketti pois ja maalata tietenkin myös seinät. Pistin tänään hihat heilumaan ja revin parketin makuuhuoneista sorkkaraudan ja siskon avustuksella irti, hyvässä vauhdissa siis ollaan ja huomenna jatketaan…

Parketin purkaminen - Sisustusremontti Omakotivalkoinen
Parketin purkaminen - Sisustusremontti Omakotivalkoinen
Parketin purkaminen - Sisustusremontti Omakotivalkoinen
Parketin purkaminen - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Remonttiaikataulun aikaistuminen

Harvoin käy niin että remonttiaikataulu aikaistuu. Olen pelkästään hyvilläni siitä että koti saadaan valmiiksi ihan viimeistään ensi viikolla kun listat lätkäistään paikoilleen.

Huonekalut siirtyvät pariksi päiväksi kylpyhuoneen puolelle sohvamoduuleja lukuunottamatta ja sauna onkin jo lattiasta kattoon asti täynnä tavaraa. Ihme kyllä, sain koko tytön huoneen tavarat mahtumaan saunaan kalusteita myöten, joiden lisäksi olen pakannut sinne myös jakkarat, eteisen ritiläpenkin, kaikki lattia- ja pöytävalaisimet, kirjani, vaatteeni, kenkäni, sisustustavarat, paperikansiot ja paljon muutakin. 🙂

Ekologinen ja kestävä bambulattia
Ekologinen ja kestävä bambulattia

Yhteistyössä Nordic Bamboo

Uusi lattia on yhteistyökumppanini Nordic Bamboon kaunis massiivibambulattia, joka jättää lujuus- ja kestävyysominaisuuksiltaan kaikki perinteiset lattialaadut varjoonsa. Nykyiseen (eli vanhaan) tammiviiluparkettiin verrattuna uusi lattia on kuin toisesta maailmasta kotoisin – samettisen mattainen, skandinaavisen vaalea ja niin kestävä että voin leikata leivän vaikka lattialla jos niin haluan. 😀

Yritän ehtiä jakamaan teille remppamateriaalia päivittäin – sen verran vauhdikkaasti hihat täällä nyt heiluvat että vuorokaudessa tapahtuu paljon.

Kivaa iltaa kaikille!22 kommenttia “Lattiaremontti alkoi vauhdikkaasti – Vanha parketti pois uuden tieltä

 1. Kylläpä lattiaremonttisi etenee vauhdikkaasti ja vaivattoman näköisesti :)) … mutta miten ihmeessä revit vanhan parketin pois keittiökalusteiden alta? Itseäni tämä seikka on mietityttänyt, kun muutaman vuoden takaisen kodin täydellisen remontin yhteydessä emme laittaneet uutta parkettia, vaan vanha hiottiin ja lakattiin ja lopputulos on kaikkea muuta kuin hyvä. Uutta asennettaessa pitäisi siis purkaa eteisen kaapisto, portaikon lasikaiteet, jne…. 🙁 keittiössä on onneksi uusi lattialaatta.

  1. Sirpa: en pistä yhtään pahaksi sitä että remppa otti tuulta alleen, vaikka hirmuisella kiireellä tässä saakin yötä päivää puuhastella. 😀

   Saareke painaa monta sataa kiloa eikä sitä saa siirrettyä milliäkään, sen vuoksi vanha lattia leikataan poikki saarekkeen muotoisesti millien mukaan ja vanha lattia jää sen alle. Eroa ei tule huomaamaan eikä listoja jne tarvitse asennella. 🙂

   Jos eteisen kaapin alaosassa on sokkeli niin saatte varmasti tehtyä samoin kuin me, eli leikkaatte lattian pois kaapin mukaisesti. Portaikon osalta en osaa sanoa näkemättä miten se kannattaisi tehdä ja toteuttaa… ratkaisu kuitenkin aina löytyy, näin sanoi lattian asentaja minulle. 🙂

 2. Moikka! Odotan innolla lopputulosta. Onko tuo bambulattia kuinka ekologinen vaihtoehto? Meilläkin pian lattia-asiat mietinnässä 🙂

  1. Tanjuska: on ekologinen ja muualla maailmassa todella suosittu. Bambulattia on massiivipuuta, joten sen voi hioa ja huoltaa todella monesti. Se kestää elämää enemmän kuin ihminen itse, näin ollen se on monen sukupolven lattiamateriaali. 🙂

 3. Yhteistyöt tulisi merkitä kunnolla postauksen alkuun, eikä sivulauseessa postauksen lopussa, ihan vaan huomautuksena.

  Tuo bambulattia kuulostaa mielenkiintoiselta, ensimmäistä kertaa törmään kyseiseen lattiamateriaaliin! Meillä alkaa remontti ja lattia on vielä hakusessa. Mitä konkreettista eroa ko. materiaalissa on eroa esimerkiksi parkettiin tai vinyylilankkuun? Miten asennus tehdään?

  1. Emma: tämä postaus ei ole yhteistyöpostaus eikä se sisällä yhteistyömateriaalia. 🙂

   Massiivibambu kestää eliniän ja sitä voi hioa ja huoltaa käytännössä ikuisesti. Bambu on todella suosittu lattiamateriaali muualla maailmassa ihan jo senkin vuoksi että se ikääntyy todella kauniisti verrattuna pohjoismaiseen puulaatuun. Bambun kestävyys on myös ihan eri luokkaa kuin vinyylillä tai muilla perinteisillä suomalaisten suosimilla lattiamateriaaleilla, se ei normaalilla elämisellä rikkoonnu eikä edes monen kymmenen kilon painoinen koira (tai korkkareiden korot) saa siihen naarmuja aikaan. 🙂

   1. Mainitset kyllä tekstissä ” uusi yhteistyökumppani ”
    joten eiköhän se yhteistyö ole mainittu ?

    1. Suomineito: kyseinen yritys on yhteistyökumppanini ja koska kerroin teille lyhyesti lattiasta, mainitsin tietysti myös tuon asian. 🙂 Kyseinen postaus ei kuitenkaan sisällä yhteistyön alaista sisältöä, vanhan lattian purkaminen ei sinällään liity yhteistyöhön vaikkakin se pitää ensiksi purkaa pois ennen kuin yhteistyö pääsee näkymään. 🙂

    1. Tiina: yhteistyöpostaus määritellään siten että siitä saa bloggaaja jonkinlaista hyödykettä – joko tuotteina tai palkkiona tehdystä työstä, poislukien sellaiset tuotenäytteet jotka on lähetetty yrityksen toimesta ilman erikseen sovittua yhteistyötä jolloin puhutaan tuotenäytteestä. Tälläiset tuotenäytteet tulee kuitenkin ilmoittaa blogissa selkeästi, kuten “tuote saatu valmistajalta” tms.

     Tämä postaus ei kuulu sovitun yhteistyön sisältöön, mutta halusin silti selkeyden vuoksi mainita yhteistyöstä ja kumppanistani jo nyt, vaikka heidän tuotettaan en vielä esitellytkään teille. 🙂

 4. Hienoa että remppa etenee joutuisasti. ?

  Jos saunaa käyttää varastona, kannattaa laittaa saunan kiukaan automaattisulake pois päältä tai irrottaa perinteisempi sulake. Näin voi varmistua siitä, ettei kiuas mene vahingossakaan päälle ja aiheuta tulipaloa.

  Miten aiot hävittää vanhan parketin?

  Turvallista remonttia!

  1. Hippu-76: saunan kaikki sulakkeet on pois päältä, olen todella tarkka tästä ja muustakin tulipaloon liittyvästä riskitekijästä. 🙂

   Vanha parketti kannetaan tänään peräkärryyn ja se viedään pois muiden remppajätteiden kanssa kun uusi lattia on valmis. Asennusmies hoitaa asian puolestani. 🙂

   1. Voi harmi, joku olisi saanut tuosta vielä hyvän lattian itselleen 🙁 esim. Facen purkutavarakirppiksellä olisit voinut tarjota

    1. Jaana: lattian lukkopontit on liimattu joten lattiaa ei saa “ehjänä” irti. Näin ollen lattia on jätettä eikä sitä voi tehdaslakan takia edes uusiokäyttää muussa tarkoituksessa.

 5. Siellä asiat tapahtuu vauhdilla 🙂 Tulee varmasti tosi kivan näköistä.

  Keittiökaappien alla ei varmaan ole parkettia? Parketille pitää jättää elämisen vara, koska puu elää aina talvella ja kesällä. Miten tässä lattiassa, pitääkö tämä huomioida?

  1. Päivi S: keittiökaappien alla on parketti, se asennettiin kauttaaltaan koko asuntoon talon rakennusvaiheessa ennen kaappien asennusta. 🙂

 6. Ihan jatkoa ajatellen (jos vaikka myyt asuntosi) suosittelisin lattian asennusta ainakin saarekkeen alle. Ei ole kiva yllätys seuraavalle jos haluaa vaikka saarekkeesta luopua ja muuttaa keittiön mallia (vaikka L-muotoon) ja laittaa saarekkeen paikalle pöydän. Jälkikäteen paikkaaminen on törkeän näköinen ja yleensä väriero on huomattava. Kyse kuitenkin tässä vaiheessa parista neliöstä? En ilkeäisi jättää laittamatta

  1. Mimmuh: saareketta ei noin vain siirretä, vaatii ihan älyttömän koneiston jotta se siirtyy edes pari milliä. Sama myös purkuhommassa, seuraavan asukkaan kannattaa tykätä saarekkeesta sillä pelkästään sen pöytälevy painaa 180kg eikä se mahdu hissiin. 😀

   Näin ollen mietin puhtaasti vain itseäni, kuten silloinkin kun keittiöremontti tehtiin. Muuten olisin valinnut hieman kevyempää materiaalia ja tyytynyt esim laminaattiin, ja asentanut tietysti myös keittiön yläkaapit. 🙂

 7. No nyt lähti! Mahtava homma!

  Olen ankea täti, kun mietin vain ankeita asioita, mutta hyyyyi sauna täynnä syttyvää irtorojua :O Voisiko kiukaasta irrottaa sulakkeen, niin ei pääse käymään vahinkoa :))

  1. Kirpparikeiju: saunasta on sulakkeet pois päältä joten kiuas ei voi mennä päälle kun ei saa virtaa. 🙂 olen todella tarkka tälläisistä asioista, useampaakin tulipaloa sivusta seuranneena olen tullut jopa pakkomielteiseksi paloturvallisuudesta.

  1. Minna: kaksi seinää maalataan valkoiseksi ja musta seinä saa uuden liitutaulumaalipinnan. Raitaseinä säästyy, siitä maalaan vain alimman valkoisen raidan uusiksi kun tuleva jalkalista on matalampi kuin vanha. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *