Bambulattia – Kestävä valinta kovaan käyttöön

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Bamboo

Bambulattia herättää mielenkiintoa ja saan säännöllisesti kysymyksiä valitsemaani lattiamateriaaliin liittyen. Kotimaisen Nordic Bamboon* kanssa yhteistyönä toteutetusta lattiaremontistamme on vierähtänyt jo 3 vuotta ja kokosin ajatukseni ja kokemukseni postauksen muotoon helpottaakseni bambulattiasta kiinnostuneiden tiedonhakua.

Bambulattia kokemuksia kestävä materiaali ekologinen valinta omakotivalkoinen
Bambulattia kokemuksia kestävä materiaali ekologinen valinta omakotivalkoinen

Bambulattia kestää isältä pojalle

Ruoholajikkeisiin kuuluva bambu on nopean kasvuvauhtinsa ansiosta ekologinen valinta. Bambu on materiaalina moninkertaisesti kovempaa ja kestävämpää kuin Suomen kestävämmäksi puulajiksi ristitty tammi, eikä sitä saa kotikäytössä hajalle edes isokokoiset hippajuoksua harrastavat koirat.

Sen lisäksi että bambulattia kestää naarmuuntumattomana lähes mitä tahansa, on se luonnostaan myös antibakteerinen, antistaattinen sekä ääntä eristävä. Etenkin 2-kerroksissa taloissa sekä kerrostalohuoneistoissa tämä ominaisuus on eduksi ja paksun lattian ansiosta topakampikaan askellus ei kuulu alakertaan – ja naapurit kiittävät! 🙂

Bambulattia kokemuksia kestävä materiaali ekologinen valinta omakotivalkoinen
Olohuoneen kalusteet avara sisustus minimalistinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Bambu ikääntyy hitaasti ja kauniisti

Bambulattian hyviin puoliin kuuluu myös sen kyky sietää auringon vaikutuksia paljon paremmin kuin muut lattioissa käytettävät puulajit. Nordic Bamboon luonnonsävyisen Kaisla-bambulattian kanssa ei tarvitse murehtia lattian kellastumisesta ja kolmessa vuodessa lattian sävy on säilynyt täysin muuttumattomana, jonka osasin ennustaakin.

14mm paksun massiivibambuisen lattian elinikä tulee suurella todennäköisyydellä olemaan pitempi kuin omani, näin vitsikkäästi ilmaistuna, sillä sen voi huoltokäsitellä ja hioa kymmeniä kertoja.

Bambu myös ikääntyy paljon hitaammin ja kauniimmin kuin pohjoisen omat puulajit tammi, mänty ja koivu, joten bambulattian osalta ei ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen ole odotettavissa ulkoisia sävymuutoksia. Samaa ei voinut sanoa meidän vanhasta tammiparketista, joka muuttui auringon vaikutuksesta keltaisen kautta tummahkon oranssiksi jo 7 vuodessa ja tehdaslakkauksesta huolimatta myös naarmuuntui todella rumasti.

Bambulattia kokemuksia kestävä materiaali ekologinen valinta omakotivalkoinen
Olohuoneen kalusteet avara sisustus minimalistinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Bambulattia kokemuksia

Kolmen vuoden kokemukseni jäljiltä olen edelleen sitä mieltä, että parempaa lattiaa en kestävyytensä ansiosta olisi voinut valita. Pienenä miinuksena on kuitenkin mainittava, että perinteisten puulajikkeiden ohella myös bambulattia elää eri vuodenaikojen mukana, kutistuen ja laajentuen huoneilman kosteuden mukaan. Näin ollen on hyvä valita hieman leveämpi jalkalista, jotta liikuntavaraa on varmasti tarpeeksi eikä lattia pääse livahtamaan karkuun jalkalistan alta.

Kosteutta bambulattia sietää erinomaisen hyvin ja meillä ei suojata lattiaa oikeastaan ollenkaan. Kuraiset kumisaappaat saavat kuivahtaa eteisen bambulattialla ja suihkusta kuljetaan joskus märin jaloin keittiöön ja takaisin. Näin huoletonta ja helppohoitoista lattiaa ei hevillä löydä ja olen äärimmäisen tyytyväinen että valitsin bambun lattiamateriaaliksi.

Olohuoneen kalusteet avara sisustus minimalistinen sisustustyyli Omakotivalkoinen

Jos suunnittelet lattiaremontin tekemistä ja puntaroit eri materiaalien välillä, löydät alta vielä kaikki aikaisemmat bambulattiaa koskevat postaukseni asennuksesta alkaen.

Lattiaremontti

Nordic Bamboo Kaisla -bambulattia

Miksi valitsin bambulattian

Parketti vs bambu

Bambulattian värivaihtoehdot

Lisätietoa ja mielenkiintoista triviaa Nordic Bamboo -bambulattiasta löydät täältä: ➤ nordicbamboo.fi

Mukavaa tiistaita kaikille!

*Lattiaremontti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nordic Bamboon kanssa vuonna 2017


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *