Café Monami – Suussa sulavia herkkuja & skandinaavista designia

Rastilan kartanolle Helsingin Vuosaareen on avautunut upea Café Monami, joka tarjoaa itsetehtyjen ja suussa sulavien herkkujen lisäksi suurta silmäniloa skandinaavisen designin ystävälle. Oman erikoisuutensa soppaan tuo 1800-luvun puukartanomiljöö, jonka natiseva lautalattia, ympäröivä luonto ja historiallinen ilmapiiri tekevät tästä kahvilasta kaikkea muuta kuin tavanomaisen…

Café Monamin antimia on tullut nautiskeltua jo monesti, varsinkin lattiarempan aikaan tuli ruokailtua ja kahviteltua täällä lähes päivittäin. Valikoimassa on suolaisia piiraita, kakkuja, leivonnaisia, sekä päivittäin vaihtuva keittolounas – heidän koko herkkurepertuaarinsa on kokeiltu ja suosittelen kyseistä paikkaa suurella lämmmöllä aivan kaikille.

Café Monamin tapahtumakalenterista löytyy kaikenlaista mukavaa sekä lapsille että aikuisille, alla muutama oma suosikkini joihin tytön kanssa olemme ajatelleet osallistua:

Lasten lauantai – 18.11.2017 klo 11-16

 • Lasten lauantain kunniavieraaksi saapuu jääprinsessa Elsa, joka laulaa ja laulattaa kartanon pieniä ja suurempiakin vierailijoita talvisten laulujen hengessä.
 • Lastenvaate-esittelijät tuovat uusimpia lastenvaatemallistoja näytille, mukana mm. Me&I ja Nosh.
 • Lisäksi lastentarvikekirppis valtaa osan kahvilaa. Päivän aikana voit myydä omia turhia lastentarvikkeita eteenpäin tai tehdä löytöjä! Vaatteet, lelut, istuimet… laitetaan kaikki kiertoon. Pöydän hinta 10€/pvä. Lisätiedot info@cafemonami.fi
 • Lounaaksi tarjolla lasten lauantaina makaronilaatikkoa liha- / kasvisversiona + tuoreet sämpylät. Lounas 10€, lapset 6€ (1-12v).

Joulumyyjäiset – 25.-26.11.2017 klo 11-18

 • Lauantaina 25.11. ja sunnuntaina 26.11. kello 11.00–18.00 Cafe Monami järjestää perinteiset joulumyyjäiset Rastilan Kartanolla. Kartano täyttyy joulun odotuksesta, kun käsityöläiset ja lahjatavaramyyjät saapuvat myymään tuotteitaan.

Näiden lisäksi tarjolla on monenlaista muuta mukavaa, kuten rentouttavaa yin-joogaa, klassisen musiikin iltamia sekä tulista flamengoa. Tapahtumakalenterin löydät täältä → cafemonami/tapahtumat.

Tässä pieni menovinkki kaikille Helsingissä ja lähialuilla asustaville. Käykäähän maistamassa Café Monamiin päivän keittoa tai salaattipedille katettua punajuuripiirakkaa. Jälkkäriksi vaikkapa iso pala omppu- tai porkkanakakkua. Juomaksi lasillinen raikasta viiniä… tai omaa lemppariani Sweet Bitter Companyn verigreipin makuista luomujuomaa. 🙂 Café Monamiin löydät Rastilan kartanolta osoitteesta Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki.

Iloista isänpäiväsunnuntaita kaikille!

16 kommenttia “Café Monami – Suussa sulavia herkkuja & skandinaavista designia

 1. Onpa ihanan näköinen paikka! Arvostan kahviloita ja ravintoloita, jotka herkullisen purtavan lisäksi satsaavat tunnelman luomiseen.

  1. Hippu-76: Tuo Monami on niin tunnelmallinen ja todella kauniisti sisustettu viimeistäkin yksityiskohtaa myöten! <3

 2. Pitääpä miettiä jos sunnuntaina 26.11 kävis tuolla, kun oon Helsingissä käymässä. Näyttää sen verran kivan näköiseltä paikalta ja kivasti sisustettu 🙂 Sekä joulumyyjäiset vois olla yksi päivän ohjelmanumero 🙂

  Kiitos vinkistä <3

  1. Päivi S: Tuo on niin ihana paikka, aivan kuin toisesta maailmasta kotoisin. <3 Kartanon joulumyyjäisten lisäksi kannattaa käydä myös Helsingin keskustassa TRE Christmas Marketissa joka on tänään avattu samaan tuttuun paikkaan Aleksanterinkatu 17. 🙂

 3. Onpa kivannäköiset nojatuolit tuossa neljän tuolin pöytäryhmässä. Et sattumalta kysynyt tai tietäisi muuten merkkiä?

  1. Marjut: en kysynyt niiden merkkiä, mutta voin ensi viikolla tiedustella asiaa. 🙂 Luulen että ovat tanskalaista muotoilua, terästuolit ovat Hayn ja valaisimet Muuton nimittäin. 🙂

   1. Sirusini: Juuri tuo tuolimalli on kyseessä, on todella mukava ja tukeva istua. 🙂 Kuvittelin niiden olevan “kunnon designia” juuri tuon jämäkyyden ja tukevyyden takia. 🙂

  1. Pilvi: Kiitos kun huomasit, ei todellakaan karanavaanikatu (oli niin vaikea kirjoittaa etten meinannut saada sitä kopioitua. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *