Täydellisen trenssin metsästys

Kaikki tietävät Burberryn klassikkotrenssin… ja myös varmasti sen huiman hintalapun, jonka vuoksi itsekään en ole sellaista raaskinut ostaa. Untuvatakista olen maksanut itseni kipeäksi aikoinaan vuonna 2012 ja kyseinen Parajumpersin takki on edelleen käytössäni – jo kuudetta talvea. Trenssin osalta kipukynnys on huomattavasti matalampi ja vaikka pyrinkin panostamaan vaatteiden laatuun ja ostamaan vain sellaista, joka kestää ajan hammasta (käyttöä sekä trendien vaihtuvuutta) monta vuotta, en siltikään ole valmis maksamaan trenssistä Burberryn vertaa. 🙂

Pari vuotta meni Mangon mustan trenssin kanssa (asupostaus TÄÄLLÄ), jonka alennuksesta alle 30€:lla aikoinaan löysin. Sen elinikä ei kuitenkaan ollut pitkä, kuten arvatakin saattoi: musta väri haalistui laikukkaan harmaaksi ja hihansuihin ilmestyi nukkaa. Kauniita polvipituisia mustia trenssejä on saanut metsästää kissojen ja koirien kanssa, lähestulkoon jokaisessa mallissa on aina jonkinlaisia trendielementtejä, kuten puhvihihaa, ylisuuria olkatoppauksia, kellohelmaa jne. joiden vuoksi takit ovat jääneet kauppaan. Nyt tein kuitenkin huikean hienon löydön – Tiger of Swedenin kevätmallistoon kuuluvan Indio-trenssin, jonka materiaali, malli ja detaljit ovat priimaa ja hintakin budjettini puitteissa, että kaupat oli tehtävä ennen kuin koot loppuvat. 🙂

Trenssin materiaali on 97% puuvillaa ja 3% elastaania, pinta hylkii likaa muttei ole kuitenkaan kiiltäväksi käsitelty. Trenssi istuu ja tuntuu aikalailla samalta kuin Burberryn versio, jota olen Stockmannilla käynyt sovittamassa vuosien varrella niin usein että nolottaa – hei vaan myyjille, jotka minua ovat siellä palvelleet. 😀

Monissa sovittamissani trensseissä tuo lapaluiden kohdalle laskeutuva “lisäsiipi” jää törröttämään ja peilikuvasta katsottuna näyttää minun silmissäni siltä että olen asetellut hupun huonosti. Myös pingviinin pyrstö on notkoselkäisenä aiheuttanut haasteita – monet helmat kun ovat leveää A-linjaa ja huonossa kohdassa oleva vyö on saanut aikaan hirmuisen peräheltan. 😀 Takit ovat erityisen haastavia, sillä vaatteet suunnitellaan pidemmille ihmisille ja tälläisen hukkapätkän päällä jokin kohta takista on aina viksallaan – lähes aina vyötärö tai taskut ovat liian alhaalla ja saavat siksi aikaan ylävartaloa “lihottavan” pitkä selkä + lyhyet jalat  -lookin.

Olen todella nirso hieman arvokkaampien vaatteiden kanssa ja pari kertaa olen hylännyt ihan ookoosti istuvan takin pelkästään sisävuoren värin takia. Jokunen teistä saattaa siellä nyt pyöritellä silmiään – voiko pinnallisempaa perustetta olla ja kuka edes huomaa takin sisävuorta – mutta minulle on tärkeää että jokainen yli 100€:n hintainen takki on silmissäni täydellinen ja kirkkaat värit eivät sisävuorien osalta ole sellaisia. 😀

Tigerin Indio-trenssissä vuori on tyylikkäästi ja huomaamattomasti musta, se ei loista henkarissa roikkuessaan eikä huuda huomiota kulkiessani takki auki. Myös napit ovat hyvin tummat, lähes mustat, josta annan lisäplussaa. Liian usein olen nähnyt mustia trenssejä joiden vaaleahkonruskeat napit loistavat metrien päähän epämääräisinä läiskinä – not my kind of cake. 🙂

Tässäpä siis oiva vaihtoehto kaikille teille, jotka olette etsineet Burberryn kaltaista klassikkotrenssiä himppasen huokeampaan hintaan. Tämä ihana takki on synttärilahja itseltä itselleni ja toivon että säät olisivat jo maaliskuun alussa sen verran keväiset, että pääsisin sitä käyttämään… Asupostausta luvassa hetimmiten säiden salliessa. 🙂

Illalla noin klo 21 on tulossa toinen postaus, jonka aiheena kotoisa sisustusilta Maikkarin tahdissa… tulkaahan katsomaan ja inspiroitumaan! Aurinkoista päivää kaikille!

*Kuvat: Tiger of Sweden, sisältää kaupallisen linkin

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

6 kommenttia “Täydellisen trenssin metsästys

 1. Tämä ei kyllä mitenkään liity tähän postaukseen mutta kuitenkin minkä ikäinen tyttäresi on jos haluat kertoa? Ja onko hänellä sisaruksia ja asutteko kahdestaan? Jos on liian henkilökohtaisia ei tarvitse sanoa olen vain miettinyt mutta teillä on nätti koti ❤️

 2. “lähes aina vyötärö tai taskut ovat liian alhaalla ja saavat siksi aikaan ylävartaloa “lihottavan” pitkä selkä + lyhyet jalat -lookin.”

  Olipa inhottavasti sanottu. Itse omistan pitkän selän ja lyhyet jalat mutta enpä ole itseäni mitenkään inhottavana nähnyt. Mielipiteitä saa olla mutta bloggaaja sinun asemassasi saisi vähän miettiä mitä kirjoittaa ennenkuin kirjoittaa.

  Innolla jään odottamaan vastinettasi.

  1. Jenni: miten tuosta voi loukkaantua? Puhuin itsestäni ja minullakin jalat ovat lyhyet. En kuitenkaan halua korostaa sitä, enkä usko että kukaan muukaan haluaisi – siksi otin asian esille koska minulle tuo on lyhyenä ja lyhytjalkaisena ihmisenä tärkeä asia takkien valinnassa. Huonosti istuva vaate ei koskaan pue kantajaansa, oli minkä kokoinen tai muotoinen tahansa.

   Ei tuosta kannata loukkaantua, se ei ollut haukku itseäni tai muitakaan kohtaan, vaan todellinen fakta omasta vartalonmuodostani joka ei haittaa elämää. 🙂

  1. Vili: jokin funktio sillä myyjän mukaan on, liittyy trenssin syntyhistoriaan, mutten muista tarkemmin. Nykykäytössään tosin toimii koristeena, eli minulle sillä ei ole erityisempää funktiota. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *