Kuvauskalustoa – Canon EOS 7D Mark II + lisävarusteet

Minulta kysellään monesti millaisella kameralla ja objektiivilla kuvaan ja ajattelin tehdä aiheesta teille kokonaisen postauksen. Kameran runko on Canon EOS 7D Mark II -järkkäri, kohtuullisen painava kapistus joka rasittaa mukavasti käsivarsilihaksia sisustusmessupäivien kaltaisten kantorupeamien aikana. Loppupäivästä sen huomaa kuvistakin epätarkkuutena, kun kädet alkavat täristää kameran painon takia. Runko on kaikilta muilta ominaisuuksiltaan aivan huikea ja siksi en olekaan ollut kiinnostunut hankkimaan kevyempää reissukameraa – ainakaan vielä. 🙂

Kuvauskalusto sisustuskuvaukseen Canon EOS 7D Mark II

Ennen kameran ostoa tein vertailua eri runkojen ja niiden ominaisuuksien välillä. Tähän malliin päädyin sen kehuttujen videokuvaus- ja äänentallennustoimintojen takia, sillä kuvailen jonkin verran videoitakin. En ole kuitenkaan mikään expertti asian suhteen ja koska omakohtaista kokemustakin on rajallisesti, en osaa sanoa videokuvauksesta teille muuta kuin että hyvin toimii ja tallentaa. 🙂

Kuvauskalusto sisustuskuvaukseen Canon EOS 7D Mark II

Kameran runkoakin tärkeämpää on valita oikeanlainen objektiivi, joka vastaa omia tarpeita. Itselläni on käytössä edellisen kameran mukana tullut harrastelijalle sopiva keskivertoinen Canon EFS 18-55mm. Tällä kuvailee kotioloissa ihan hyviä kuvia, vaikka se ei taivukaan tarpeeksi laajoihin kuva-aloihin saati kunnollisiin lähikuviin. Kompromissina tämä on kuitenkin varsin näpsäkkä, sopii tälläiselle harrastelijatason amatöörille oikein hyvin. 🙂

Kuvauskalusto sisustuskuvaukseen Canon EOS 7D Mark II

Toinen objektiivini on niin ikään hintahaarukan halvimmasta päästä ja sen valitsin valokuvausguru Jordan Matterin suosituksesta. Hän käyttää kuvissaan usein 50mm objektiivia ja saa aikaan mielettömiä otoksia niin ulkona kuin sisätiloissakin. ♥ Youtubessa hän jakoi kuvausvinkkejä tälle kyseiselle objektiiville ja se avasi silmäni ymmärtämään millainen aarre tämä minunkin Canon 50mm f/1.8 STM halpislinssi on… ja koska meillä on kotona niin valoisaa ja valkoista, ostin sen kumppaniksi Canonin ES-68 -vastavalosuojan.

Jos olet yhtään innostunut valokuvaamisesta, kurkkaa Jordanin vinkkivideo alta:

Tämän setin lisäksi minulla on apunani puhelimeni surkealaatuinen kamera (ylimmät kamerakuvat napattu sillä) sekä järkkäriini sopiva Velbonin EX-530 -kamerajalusta, jonka Gigantista aikoinaan kolmellakympillä ostin. Kevytrakenteinen mutta tukeva kuulapäinen jalusta taittuu näpsäkästi kasaan, jolloin jalusta mahtuu säilöön laatikostoon muiden kuvaustarvikkeiden viereen. Ilman jalustaa en enää pärjäisi varsinkaan pimeään vuoden aikaan – kameran valotusaika kun vaatii totaalisen tärisemätöntä otetta ja siihen en minun käsilläni tämän järkkärin kanssa pysty. 🙂

Kysykää pois vaan  jos mieleen putkahtaa jotakin valokuvaamiseen tai kalustooni liittyvää.

Kivaa keskiviikkoa kaikille!10 kommenttia “Kuvauskalustoa – Canon EOS 7D Mark II + lisävarusteet

 1. Koska sinulla on noin hyvä runko, kannattaisi ehdottomasti satsata valovoimaiseen objektiiviin. Rungolla ei ole mitään merkitystä, jos linssit ovat surkeita. Canonin L-sarjan objektiiviit ovat omaa luokkaansa, mutta myös sigmalla on todella hyviä vaihtoehtoja, esim. 17-50mm/f2.8 🙂 Sinuna suuntaisin ostamaan kunnon objektiivin ja nakkaisin tuo, anteeksi nyt vain, lelumaisen ja surkean kittilinssin mäkeen. Toki painolasti käsivarrilla kasvaa laadukkaan objektiivin myötä, mutta ainakin haba kasvaa 😛

  1. Emma: tarkoitus on siirtyä parempiin objektiiveihin pikkuhiljaa, haluaisin erikseen makrolinssin ja laajakuvan joka ei kuitenkaan venyttäisi liikaa. Sigmasta ei ole mitään kokemusta ja pitäisikin konsultoida kuvaajakaveria jotta tulisi valittua fiksusti. Valikoimaa on aivan valtavasti ja koska kuvaan pääasiallisesti sisätiloissa vastavaloon (tai talvella hämärässä) pitäisi hyvin tarkkaan osata valita oikeat linssit. 😀 Valokuvaus on ihanaa hommaa, mutta sivuharrastus varsinaisen bloggaamisen ja sisustamisen rinnalla. En ole tarpeeksi siihen jaksanut paneutua. 😀 Kiitos vinkeistäsi, tiirailen tuon suosittelemasi 2.8 linssin ominaisuudet. ??

 2. Täytyy kompata Emmaa, runkoakin tärkeämpi on hyvä linssi 🙂 Mulla on 6D:n runko eli se edullisin täyskenno. Linssinä käytän eniten Canonin 24-70mm f4:sta, Tamronilla löytyy siitä vastaava vähän edullisemmin.

  Tuossa linssissä on tarpeeksi laajaa kulmaa mulle, täyskenno mahdollistaa sen ettei toiselle ole ollut tarvetta. Se kyllä vääristää vähän, mutta ei niin pahasti etteikö sitä saisi Photoshopissa yhdellä klikkauksella korjattua.

  Mä voin myös yrittää olla avuksi jos tarvitsee 🙂

  1. Essi: Meillä ongelma on pitkät vaakalinjat, esim olohuoneen Muuramen taso joka helposti alkaa “hymyilemään tai murjottamaan” reunoilta. Olen Canonilta testaillut muutamia linssejä ja niissä kaikissa on ollut tuo vääristymä ongelmana, kun kuvan etäisyys on isompi. Photoshoppia en käytä ollenkaan, joten kuvien pitäisi olla kohtuullisen onnistuneet ilman kuvanmuokkausta, korkeintaan rajausta ja kontrastin säätöä / kirkkautta vaille valmiit. 😀 Kiitos, kysyn ilman muuta jos tulee jotakin mieleen objektiiviviidakkossa samoillessa. 🙂

 3. Mä kuvaan Canonin 60D:llä ja tullut siihen tulokseen, etten tarvitse yhtään fancympää runkoa. Linsseillä se kuva tehdään/saadaan. Kittilinssin käytöstä olen luopunut jo pari vuotta sitten, se on vaan niin yksinkertaisen kökkö. Kuvaan valtaosan kuvistani Canonin 50 millisellä, joka on tosiaan edullisimmasta päästä, mutta hinta-laatu -suhteeltaan hyvä. Snadisti ehkä muovinen ja joskus tarkennuksen sahaus ärsyttää, mutta valovoima on kyllä yllättävän hyvä. Laajakulmalinssinä mulla on Sigman 10-20mm. Tosi hyvä ja jämäkkä linssi, eikä tynnyrivääristymiä tule. Tein valokuvausta harrastavan tutun kanssa vertailua laajakulmaa miettiessäni ja Sigma valikoitui voittajaksi! Siinä on päästä päähän kiinteä f3,5 valovoima ja sen näkee kyllä kuvissa. Nappasin muuten elämäni ensimmäisen linnunratakuvan ko. linssillä! Suosittelen lämpimästi!

  Itse haaveilen telezoomista… sitten voisi alkaa harrastaa luontokuvausta vähän toisella tapaa!

  1. Joo, sen vielä sanon, että Sigman linssi on iso ja painava… kamera tuon linssin kanssa painaa helposti liki 1,5 kg, joten kyllähän se painaa esim. kaulassa turrena reissuilla kantaa. Olen kuitenkin tullut niin kriittiseksi omien kuvien kanssa, että näen sen vaivan kanniskella, kun puhelimen kuvalaatu ei enää vain riitä itselle. Toisaalta välillä täytyy muistuttaa itseään, että joka paikkaan ja joka kerta ei kameraa tarvitse olla mukana. Jotkut hetket voi painaa vain omalle kovalevylle muistoihin. ♡

   1. Heidi: Kuvaajakaverini sanoi Sigmasta samaa ja paino ei normioloissa ole niin väliksi, mutta luontolenkeillä ja messuilla yms. tilaisuuksissa alkaa selkää särkeä niin vimmatusti jos painavaa kameraa tuntikaupalla kanniskelee – menee ilo koko hommasta kun pitää purra hampaita ton typerän selvävamman ja säryn takia. Aika harvakseltaan kannan järkkäriä mukana, olen sellainen livenautiskelija ja eilenkin jätin Alvardagin tilaisuuteen järkkärin kokonaan ottamatta. Helpompi fiilistellä menemään, nauttia buffan antimista ja rokata musan tahdissa kun ei painava kamera keiku kaulalla. 😀

  2. Heidi: Sigmaa voisin harkita, tuo laajakulmalinssi vaikuttaa hyvältä. Vääristymät leveissä vaakalinjoissa on ärsyttäviä. 🙂

   Telezoom itselläkin harkinnassa, olisi ihana saada kuvattua luontolenkillä. Millaista telezoomia olet harkinnut? Onko suosikki jo tiedossa? 🙂

   1. En ole vielä uskaltanut alkaa haaveilua pidemmälle asiaa tutkailemaan… käy niin helposti sillä lailla, että yhtäkkiä linssi on ostoskorissa! ? Nyt alkaa just mökkikausi ja isompia investointeja sinne taas tulossa, joten nyt saa valokuvausharrastus kyllä jäädä kakkossijalle.

    Telezoomeista kalleimmat pyörii pitkälti yli kymppitonnin ja halvimmat muutaman satasen… aikamoinen savotta kahlattavaksi jos ei yhtään tiedä niistä. Puuh. Kerro jos löydät mielenkiintoisen!

    1. Heidi: Hintahaarukka on aika hurja, nuo yläpään huipputelet lasken heti pois laskuista. 😀 Oma budgettini pyörii muutamassa satasessa, maksimissaan 500€ olen valmis maksamaan ja siihen summaan vaadin jo suorituskykyä melkoisesti. Terveisin pihi valokuvaaja. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *