Ikea Söderhamn – L-muotoinen sohva

Viimeinkin olen saanut tehtyä päätökseni sohvaryhmän kasvatuksen ja mallin osalta ja L-muotoon päädyin hyvin pitkän vatvomisen jälkeen. Syitä L-muodolle on parikin, joista ehdottomasti tärkein on olohuoneen pitkulaisen muodon tasapainottaminen. Ikkunan eteen lisätty L-sakara tuo olohuoneen keskipistettä lähemmäs keittiötä ja saa aikaan illuusion neliskanttisemmasta tilasta.

Tälläinen on tuleva kokoonpano, kunhan Bemziltä tilaamani valkoiset vaihtopäälliset viiden viikon kuluttua saapuvat. Kolmen istuttavassa vanhassa sohvamoduulissa sellainen jo onkin, Ikeasta kun ei löydy kunnollista valkoista päällistä Söderhamn-sohvasarjalle ollenkaan.

Sohvan hahmottelussa hyödynsin Ikean Söderhamn-sohvan suunnitteluohjelmaa, joka onkin varsin näppärä apuri. Alla pari U-muotoista variaatiota, joita harkitsin myös:

Käyn ostamassa Söderhamn-kulmapalan ja yhden istuttavan käsinojattoman palan vasta lähempänä h-hetkeä eli vaihtopäällisten saapumisen ajankohtaa, jotta säästyn värän väristen sohvapalikoiden tuijottamiselta – halvin Ikea-päällinen kun on joko vaaleanpunainen tai tummanharmaa, eikä ole järkeä ostaa kalliimpaa mallia kun ne kuitenkin vaihtuvat pysyvästi Bemzin päällisiin. 🙂

Jättipeikonlehteni tulee siirtymään ikkunanurkasta sohvan toiselle puolelle ja rinnakkain lattialla olevista Pappelinan isoista matoista jätän paikoilleen vain toisen, kääntäen sen pitkittäin jotta se sitoo istuinryhmän selkeämmin omaksi hygge-tilakseen.

Huomiseksi olen ajatellut tehdä teille juhla-asupostauksen, sillä iltasella suuntaan töppöseni Lauri Ylösen ja Alvardagin järjestämiin bileisiin, jossa myös televisiokamerat räpsyvät. Pysykäähän siis kuulolla! 🙂 Touhukasta torstaita kaikille!

10 kommenttia “Ikea Söderhamn – L-muotoinen sohva

 1. Tiedäthän että sohvan osat voi ostaa ilman päällisiä…. Itse en tiennyt kun sohvan ostin, löysin vinkin jostakin keskustelusta jälkeenpäin. Olisi säästänyt nekin kympit Bemzin päällisiin mieluummin sen sijaan että harmaa meni sitten torissa edullisesti uuteen kotiin. Bemzillähän on nyt 20% ale kaikista kankaista.

  1. Sari: Kääks, en tiennyt. Minullakin meni siis tosta ekasta sohvapalasta päällisen hinta ihan hukkaan. 🙁 Ymmärsin sohvaosaston myyjän puheista että sohvan rungon hinta on jokatapauksessa vakio, halvimman päällisen hinnan mukaan. Täytyykin soittaa ja kysyä asiaa heidän asiakaspalvelustaan, nettikauppa kun ei näytä hintaa tolle pelkällä rungolle. Kiitos vinkistä! ❤️

 2. Netistä ei näy pelkän rungon hinta, mutta hinta näkyy myymälän koneella rungolle ja päälliselle erikseen. Itse ostin ensin 3 istuttavan sohvan joka olisi ollut 90 egee halvempi ilman päällistä ja viisastuneena ostin rahin ilman päällistä. Myyjältä vielä varmistin ettei päällistä tarvitse ostaa.

 3. Meillä ällän muotoinen sohva ja haluaisin tavallisen,suoran sohvan.Ns.divaaniosaa ei jstn syystä käytä koskaan kukaan(sohva 360cm pitkä)ja siihen kerääntyy kaikkea ylimääräistä.Vilttejä,tyynyjä,vaatteita ym.ym.Lisäksi koen sohvan suurena möhkäleenä.
  Unelmoin Hakolan lazy sohvasta:)

  1. Nanna: Tuo Söderhamn koostuu irtopaloista jotka voi halutessaan sijoitella myös irralleen toisistaan. Kiinteää L-mallia en halua juuri sen takia että tykkään välillä vaihdella järjestystä. 🙂 Hakolan Lazy on ihana! <3

   1. Unelmien sohvan löytäminen on aika haasteellista . Tuleekohan liian iso tuosta suunnitellusta sohvasta ? Ettei käy niinkuin edellisen viritelmän kanssa , sehän oli aivan liian suuri kokonaisuus .
    Olisiko hyvä ajatus ollut sijoittaa kotimaiseen sohvaan esim . Hakola tai Ht collection mm. Air jota saa myös kulmaversiona ?
    Työllisyyden kannalta suomalaisuus on aina plussaa . Näihin Ikean ja uusiin päällisin on varmaan mennyt sama raha kuin suomalaiseen käsityönä tehtyyn sohvaan ?

    1. Suomineito: Söderhamn on paljon kevyempi ja sirompi kuin edeltäjänsä Kivik, en ole lainkaan huolissani siitä että tulisi liian täyttä. 🙂

     Tykkään kovasti Ikean sohviin saatavista Bemzin päällisistä, hyvin edullisesti voi uusia ja vaihtaa päällisiä toisin kuin esim Hakolan sohvissa. Myös Ikean sohvarungot ovat hyviä, oman kokemukseni mukaan tukevat ja laadukkaat, eivätkä poikkea esim Belluksen täysin eri hintaluokan sohvarungoista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *