Enefit – Vihreää & edullista energiaa

Kaupallinen yhteistyö: Enefit Oy

Minulla on ilo saada toimia Suomeen rantautuneen Eesti Energian tytäryhtiön Enefit Oy:n somelähettiläänä ja sähköni tuleekin nykyisin heiltä. Eniten itseäni kiinnosti heidän tarjoamansa 100% uusiutuvista energianlähteistä tuotettu vihreä energia sekä tietysti tarkan markan ihmisenä kilpailukykyinen hinta, jonka sainkin iloisesti huomata jo heti ensimmäisessä laskussani… 🙂

Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa
Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa

Enefit – Ympäristö ja kukkaro kiittävät

Enefitin teettämän kyselyn* perusteella lähes 70% suomalaisista olisivat valmiita hillitsemään sähkönkulutustaan ja siitä koituvia kustannuksia, mikäli sähköyhtiö tarjoaisi siihen helpot välineet. Enefit on uranuurtaja tässä asiassa ja heidän palvelupakettiinsa kuuluu mobiilisovellus, jonka avulla voit seurata omaa sähkönkulutustasi jopa tunnin tarkkuudella. Näin saat tarkkaa dataa siitä mitkä ovat kotitalouden virtapiikkejä ja pystyt helposti muokkaamaan sekä sähkönkäyttötapojasi että -kulutustasi säästääksesi selkeitä euroja.

Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa

Seuraa kulutusta Enefit-sovelluksella

Enefit-sovelluksen avulla olen seuraillut omaa sähkönkäyttöämme ja jo yhdessä viikossa olen parilla pienellä asialla onnistunut vähentämään sähkönkulusta.Välttelen mm. pesemästä pyykkiä samaan aikaan kun meillä pyörii astianpesukone ja nykyisin käynnistän astianpesukoneen vasta illalla, kun sähkön markkinahinta on muutenkin selvästi edullisempaa.

Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa
Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa

Edullinen Enefit

Sähkösopimukseni Enefitillä astui voimaan 10.4.2018 ja ensimmäinen lasku paljasti miten paljon vähemmän maksan sähköstä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Tasan kolmen viikon aikana (10.4.-30.4.) käytimme sähköä 70,55 kWh, josta syntyi kuluja 4,02€. Vastaava lukema vuoden takaa huhtikuulta vanhan sähköyhtiöni kanssa oli arviolta 9,66€ eli yli puolet kalliimpaa.

Varsinaisen sähköenergiamaksun päälle tulee tietysti myös sähköyhtiöiden perusmaksu sekä siirtomaksu, jotka molemmat ovat Enefitillä edullisempia kuin vanhan sähköyhtiöni kanssa. Näin ollen laskeskelin että sähköyhtiön vaihdos pienentää vuositasolla jopa 50% meidän perheen sähkömaksuja – kiitos Enefit-sovelluksen jonka avulla maallikkokin osaa muokata omia käytäntöjään. Alla vielä video Enefitin eduista ja näppärästä mobiilisovelluksesta! 🙂

Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa

Valitse sinulle sopivin sähkösopimus ja säästä rahaa!

Enefit Takuu on helpoin tapa suunnitella ja hallita sähkönkulutusta. Sähkön hinta on kiinteä 24 kuukauden ajan, ja sopimus on määräaikainen. Sähkömarkkinoiden hintavaihtelut eivät siis vaikuta laskuusi. Enefit Takuu -kampanjatarjouksena nyt 6 kk perusmaksut ilmaiseksi (norm. perusmaksu 2,49 € /kk). 

Enefit Markkina -sopimuksessa sähkön hinta perustuu markkinahintoihin. Voit hyödyntää markkinahintojen laskua ja pienentää kulujasi, kun keskität sähkönkulutuksesi edullisemmille tunneille. Enefit Markkina on toistaiseksi jatkuva sopimus. Enefit Markkina -kampanjatarjouksena nyt 2 kk perusmaksut ilmaiseksi (norm. perusmaksu 2,50 € /kk).

Meille valitsin tuon joustavan Enefit Markkinan, sillä olen jo pitkään seuraillut sähkönkäyttöämme ja pyrkinyt minimoimaan meidän perheen kuluja siltä osin kun se on ollut mahdollista. Helppokäyttöisen Enefit-sovelluksen avulla saan helposti selvitettyä kodin virtasyöpöt ja kuten sovelluksesta ja laskustakin selviää, jo yhdessä viikossa saa rahanarvoisia ihmeitä aikaan. 🙂

Enefit kokemuksia - Vihreää ja edullista energiaa

Tee nyt huippuedullinen sähkösopimus ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa Tesla S 75D -auton käyttöösi kahdeksi viikoksi! Lue lisää täältä:

⇒ enefit.fi

Tästä on hyvä jatkaa tiedostavammalla linjalla ja aion ottaa Enefit-sähkösopimuksestani kaiken hyödyn irti sekä ekologiselta että taloudelliselta kantilta. Raportoin teille myöhemmin miten on mennyt ja millaista säästöä olen saanut aikaiseksi – vihreän energian puolesta on helppo hymyillä! 🙂

Aurinkoista tiistaita kaikille!

*kyselyn toteutti Kantar TNS Oy12 kommenttia “Enefit – Vihreää & edullista energiaa

 1. Sähkönsiirtomaksusi ei kyllä ole kilpailuttamalla voinut muuttua, se on aina sama tietyllä alueella sähkön myyjästä riippumatta sillä se maksetaan verkon omistajalle, joka ei varmaankaan tämä vihreä virolainen ole. Vähän meni mainospuheen puolelle kyllä…..

  1. Minä vaan: sähkön siirto tulee samasta paikasta kuin ennenkin mutta niin vaan uudessa siirtosopimuksessa on vähän edullisempi hinta kuin vanhassa. En todellakaan valita, ihan iloinen yllätys oli. 🙂

   1. Miksi sulla olisi uusi siirtosopimus? Siirron hintaa ei voi kilpailuttaa ja Helenin siirtohinnat on ollut voimassa 1.7.2017 lähtien. Oletan että asut Helenin alueella.

    1. Tiina: Helen lähetti postitse uuden sopimuksen ehtoineen, siinä hinta on edullisempi kuin vanhassa laskussa oleva siirtohinta. Tiedä sitten miksi näin. 🙂

 2. Fortumilla on pystynyt jo kauan aikaa seuraamaan tuntitasolla kulutuksia ja itsellä ollutkin jo muutaman vuoden käytössä 🙂 Aivan mahtava havainnollistamaan arjen kulutuksia.

  1. Hanne: tätä en tiennyt vaikka Fortumin kauppakeskusmyyjät monesti ovat napanneet hihasta kiinni ja vetäneet kunnon myyntipuheita. 😀 Fortumin tarjous on ollut sen verran tyyris (enkä tiedä onko heillä vihreää sähköä?) että täällä Helsingissä muut kilpailijat ovat olleet järkevämpiä valintoja. 🙂

 3. Itseäni yleensä kiinnostaa kovin tuo ekologisuus ja tieto siitä, miten kyseinen sähkö oikeasti tuotetaan, kun tuotetta myydään 100% uusiutuvana sähkönä ja vihreänä. Olisi kiva, jos tästäkin artikkelista sen saisi selville. Kenties tiedät tai saat selville?

  Esim. vesivoimaa usein niin mainostetaan ja myydään, vaikka todellisuudessa vesivoima ei olekaan niin vihreää, kun kuvitellaan. Ottakaa ihmiset selvää ja kyseenalaistakaa myyntipuheet, kun oikeasti haluatte kannattaa ekologisuutta. Vesivoima tuottaa mm. huomattavan määrän kasvihuonekaasuja, kun kasvusto patoaltaissa alkaa mätänemään. Puhumattakaan vesivoiman haitoista kotimaisille kalakannoille, mm. lohikalakannat romahtaneet tästä syystä.

  Lähinnä hyvä ottaa selville, jotta tietää mitä ostaa ja minkä perusteella. Kiitos, kivasta blogista!

  1. Oona: Eesti energia tuottaa vihreää tuuli-, vesi, Bio- ja jätteenpolttoenergiaa ja heidän suurin agendansa on nimenomaan luontoystävällisyys ja luonnon säilyminen. Täältä voit käydä lukemassa lisää englanninkielellä:

   Selvittelin tarkkaan Enefitin ja Eesti Energian taustat ja toimintatavat ennen kuin siirryin heille asiakkaaksi ja arvostan suuresti sitä että he eivät mene sieltä mistä aitaan matalin vaan pyrkivät toiminnallaan ihan aidosti muuttamaan maailmaa. 🙂

 4. Hei, tämä kommentti ei nyt liity tähän juttuun. Mutta katselin sun vanhoja siivousjuttuja. Oletko pärjännyt pelkällä varsi-imurillasi, vai käytätkö vielä tavallista. Olen tässä kovasti miettinyt pärjäisikö tuollaisella kevyemmällä versiolla, kun sen imurin kaivaminen siivouskaapista on välillä niin vaikeaa. Jotenkin helpompi mikrokuituliinalla pyyhkiä lattiat, mutta matto ja kalusteet pitäisi imuroida. Kuinka Dyson on toiminut, onko työläs putsata ja kuinka usein se syklonisysteemi pitää putsata. Tarkoitus olisi minunkin uudistaa omia siivousrutiineja. Mielelläni lukisin postausjutun tämmöiseen liittyen, jos saa toivoa. Mukavaa kesän alkua!

  1. Sari: varsi-imurilla imuroin pelkästään ja annoin tavallisen imurini poiskin jo vuosi sitten. 🙂

   Suulakkeen pyörivän harjaksen irroitan imurista noin 3kk välein saadakseni siitä hiukset ja muut kiertyneet langanpätkät irti. Suodattimen pesen vedellä huuhtomalla noin puolen vuoden välein. Muuta en tee, eli hyvin helpolla huoltamisella saa imurin tehot pysymään kohdillaan. 🙂

 5. Moi Miia! Tähän vähän liittyen olisi yksi postaustoive, vieläkö pidät menoistasi kirjanpitoa? Siitä olis ihana saada taas postaus.Nyt tarvittas vähän inspistä siihen suuntaan… 🙂
  By the way kotimaisella Helenillämme on myös ollut jo vuosia sovellus jolla seurata tunnin tarkkuudella sähkönkulutusta
  Mukavaa kevättä!

  1. MiraP: pidän edelleen kirjaa menoista, kauppakuitit syötän Exceliin kerran viikossa ja aika kivasti olen saanut pidettyä kauppalaskut kurissa juuri tuon takia – helposti kun ajattelee ettei ostele turhia ja totuutta ei voi kieltää jos kirjaa ostokset (herkut, tarvikkeet, ruoka) ylös. 🙂

   En tiennyt että Helenillä on mahdollista seurata noin tarkasti sähkönkulutusta, hieno juttu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *