Kurkkaus keittiön kaappeihin vol 2018

Edellisestä keittiökaappien availusta on ehtinyt tovi vierähtää ja moni on toivonut päivitystä keittiön laatikoiden sisällöstä ja keittiöstä noin yleisestikin. Isoja muutoksia ei viime kerrasta ole tapahtunut, joten mennäänpä suoraan asiaan… 🙂

Aterinlaatikossa vallitsee samanlainen järjestys, keittiövälineet ja aterimet ovat omissa lokeroissaan kuten aina.

Sen alta löytyy “sekalainen loota”, jossa leikkuulautoja, lautasliinoja, vesipulloja, kulhoja ja Eva Solon ruukku, jossa ei juuri nyt asusta kukaan. 🙂

Rivistön alimmaisena on kattilakaappi, jossa säilytän myös tehosekoitinta ja sen osia. Hyvin mahtuu syvään laatikkoon kaikki isompikokoiset ruoanlaittovälineet – kahvallisessa ja kannellisessa pannussa valmistuu niin uuniruoka, munakas kuin lihapullakastikekin, ja se kuuluukin tärkeimpien keittiövälineiden kärkisijoille raastimen, kahvinkeittimen ja veitsien ohella.

Uunin alalaatikosta löytyy kolme uunipeltiä, patakintaat ja foliota. Myös leivinpaperin paikka on täällä mutta se on tilapäisesti loppu. 🙂

Riviä oikealle kuljettaessa seuraavana uunin vieressä on astianpesukone ja sen jälkeen allaskaappi, josta löytyy roskis (seka + bio + pahvi) sekä siivousvälineet ja kauppareissujen kestokassit. Roskisten yläpuolella on pieni ulosvedettävä hylly, jossa piilottelee päivittäin tarvittavat astiapesuainetabletit, tiskiharja, astiapyyhe, Universal Stone, talouspaperi ja siivousliina.

Rivin viimeisenä on astiakaappi, jonka ylin laatikko on “sekalainen laatikko”, sisältäen suodatinpusseja ja lääkkeitä, sekä teräksisen BEdesign Lily-kulhon, jota käytän useimmiten keittiössä toisen samanlaisen kaverina. 🙂

Keskeltä löytyy kupit ja lasit, sekä kahvipurkki, joka piilottelee pimeässä auringonvalolta suojassa. Villeroy & Bochin hauskan muotoisia Flow-kuppeja käytämme myös kulhoina, joten ne palvelevat kahta eri käyttötarkoitusta.

Alhaalta löytyy Ikean Skyn-malliston kauniisti kaartuvat lautaset ja kulhot, joita on neljän sarja. Korkeaan laatikkoon mahtuisi isompikin pino, mutta neljällä kutakin lautaskokoa on tultu hyvin toimeen arjessa. Juhlia varten käytämme juhlista riippuen joko kertiksiä (viimeksi oli ihanat bambuiset kertisastiat käytössä) tai lainaan ystävältä, pitopalvelulta, äidiltä tai naapurilta. 🙂

Saarekkeen puolelta löytyy kylmäkoneet ja niiden vierestä ulosvedettävin hyllyin varustettu “kuivaruokakaappi”, jonne tosin olen laittanut myös jalalliset lasit. Iittalan Essence-laseja oli ennen enemmän, mutta onnistuin rikkomaan pari ja lopulta teimme ystävän kanssa lasivaihtareita, jotta saimme molemmille parilliset määrät jokaista mallia – kuuden satsi hänelle ja neljän satsi minulle. Lisäksi kirppistelin pikkurahalla kolme ylimääräiseksi jäänyttä kuohuviinilasia eteenpäin ja ilostutin sillä yhden extraihmisen, joka sai näiden avulla kokonaisen tusinan kasaan. 🙂

Tasoilla säilytän eniten käytettäviä ruoanlaittotarvikkeita ja -aineksia. Lasipurkeista löytyy pastaa, marjamysliä ja siemenpuuroa, kulhosta smoothie-aineksia ja välipalahedelmiä, teräsboksista yrttejä ja BEdesignin pikkukiposta inkivääriä. Lisäksi on suolamylly, öljypullo ja kahvinkeitin… ja siinä kaikki! 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

15 kommenttia “Kurkkaus keittiön kaappeihin vol 2018

 1. Hei. Kuinka usein surautat smoothieita? Itse teen niitä lähes päivittäin eikä blenderin kannu kyllä ehdi missään välissä kaappiin/laatikkoon säilytykseen vaan pesun ja kuivatuksen jälkeen onkin jo uudelleen käytössä. Entä mitä kuivamausteita käytät ruoanlaitossa ja missä säilytät niitä, kun en nähnyt postauksessa kuin suolamyllyn (?) pöydällä.

  1. Sanna: helteen aikaan surrauttelin pitkin päivää, kun ei tehnyt mieli syödä mitään kiinteää. Silloin ei kannu ehtinyt laatikkoon. Normaalisti yleensä aamulla ja / tai lounaan aikaan, jonka jälkeen pistän sen laatikkoon loppupäiväksi. Saarekkeella yleensä smoothiet teen ja samalla vaivalla kun siistin leikkuulaudat ja hedelmänkuoret pois, blendaan kannun puhtaaksi, jätän lasikannun kuivumaan ylösalaisin tiskialtaan reunalle ja nostan itse koneen saarekkeelta laatikkoon. 😀

   Kuivia mausteita käytän tosi vähän, pääasiassa suolaa ja musta- sekä maustepippuria, ja pippureiden paikka on kuivakaapissa.

 2. Jess! Kiitos, sain uutta intoa keittiönkaappien järjestelyyn! Tuolta järjestyksen pitäisi näyttää! Minulla on laatikollinen laseja, laatikollinen kuppeja, kaksi laatikollista lautasia ja aterinlaatikko tietysti. Sitten on viisi laatikkoa joista on vaikea löytää ikinä mitään, vaikka tarvin vain leikkuulataa, lävikköä, pannua ja kahta kattilaa, satunnaisesti piirakkavuokaa. On ylitsepursuava kuivaruokalaatikko. Roskislaatikko, jossa on ihan liikaa jotain “tarpeellista”… Ja missä minun vitamiinit ovat?? Nyt alan hommiin ?

  1. Silläsipuli: Ihan mahtavaa että innostin sinut siivoilemaan ja raivaamaan. 🙂 Jos tuntuu ettet raaski luopua ylimääräisistä astioista ja keittiökapustoista kokonaan niin pakkaa ne laatikkoon ja säilö varastoon / vintille / autotalliin toistaiseksi. On paljon helpompi luopua itselle turhasta kun saa tavaraan vähän välimatkaa, samalla voit olla hyvinkin raadollinen ja laittaa ihan reippaastikin tavaraa pois kun tarvittaessa (vain hätätilanteessa!:D ) voit käydä noukkimassa yksittäisen keittiötavaran takaisin käyttöön.

   Tsemppiä uurastukseen ja tulehan kertomaan miten onnistuit. 🙂 Ja jos tulee tenkapoo vastaan niin täältä saat vertaistukea, sekä kommenttiboksista että sähköpostillakin miia(a)omakotivalkoinen.fi, jos et halua julkisesti kynäillä. 🙂

 3. Tämä kommentti menee ohi itse aiheen, mutta olisiko mahdollista pienentää kuvia postauksissa, nyt isoimmillaan ne täyttävät koko näytön ja jopa sen yli? Selaaminen on jokseenkin ärsyttävää varsinkin kun kuvia usein on myös paljon. Ja toinen kysymys, onko se pentu tulossa sinulle milloin? Olisi kiva saada pentuaiheisia postauksia, kouluttamisesta ja miten toimii vaalean sisustuksen kanssa jne. 🙂

  1. Pentukuumeinen: Pystykuvat menevät tietokoneruudulla molemmistä päistään vähän yli näyttötilan, mutta vaakakuvien ja neliöiden pitäisi kyllä näkyä ihan kokonaan. Kuvat ovat tarkoituksella sen verran suuria, että niitä olisi miellyttävä katsella ja meillä itseasiassa on ruutukooltaan pienemmät kuvat kuin monessa muussa blogissa, joissa vaakakuvakaan ei mahdu ruudulle kokonaisena.

   Kokeile säätää selainsivun kokoa url-osoiterivin oikeasta kulmasta esim 90%, silloin pystykuvatkin näkyvät kokonaan. Itse käytän tätä silloin kun luen sellaisia blogeja joissa vaakakuvat menevät joka suunnasta yli näytön. Mobiilissa kuvat skaalautuvat automaattisesti näytölle sopivaksi, mutta tietokoneita on niin monenlaista ja monen kokoista ettei samanlaista skaalausta saa tehtyä.

  2. Pentukuumeinen: Unohtui vastata tuohon koira-asiaan: Ei ole oikeaa pentua vielä löytynyt, olemme edelleen etsivällä kannalla mutta otin pienen aikalisän aktiivisesta etsimisestä, enkä ole muutamaan viikkoon selaillut koirapalstoja ja sivustoja. Fiilis menee vähän aaltoillen ja nyt kun lähestyy tuo vuoden rajapyykki Miffen kuolemasta niin ikävä ja kaiho on alkanut taas nostaa päätään ja tänäkin aamuna vähän itkea tirautin kun ulkona köpötteli vastaan samannäköinen hauveli ja muistin miten minäkin laitoin Miffelle remmiä ja kuinka innoissaan Mifuliini oli aina menossa ulos aamupissalle. Mutta koira kyllä tulee sen lupaan, ajankohtaa vaan en vielä tiedä, onko se tänä vuonna, ensi vuonna vai milloin. <3 <3

 4. Huoh.Ihanan siistit laatikot.Näkisitpä minun!Niin täynnä roinaa,kuin olla ja voi.Tarttis tehdä jtn:/

  1. Nanna: Konmaritus toimii myös keittiössä. 🙂 Kasaa kaikki keittiön kaapeissa olevat tavarat lattialle ja lajittele ne ihaniin, tarpeellisiin, roskiin ja en tiedä -kasoihin. Ihanat ja tarpeelliset säästetään tottakai, mutta en tiedä -kasan voisit pakata laatikkoon ja laittaa säilöön esim eteisen kaapin päälle tai verkkovarastoon hetkeksi. Jos jotakin tarvitset niin voit kätevästi käydä hakemassa tarvittavat tavarat takaisin. Lopuista onkin jo 3-6kk päästä helpompi luopua, kun olet ottanut niihin etäisyyttä jo valmiiksi. Hyvä määrä astioissa on 2-3 per asukas jos omistaa astianpesukoneen, eli 2-3 kuppia, lasia ja kaikenlaista lautasta per nuppi. Yleensä tuolla selviää normi arjesta paremmin kuin hyvin ja silti jää osa vielä käyttämättäkin laatikoihin ja kaappeihin. 🙂

 5. Kiitos vinkistä, tavaraa lähti monta pussillista ja olen aivan poikki. ? Ihanaa kun ei tarvi arpoa mistä mikäkin löytyy! ? Huomasin yllätyksekseni kyllä puutteitakin.

  1. Silläsiisti: Hieno suoritus!!!! 🙂 Puutteet vaan listalle ja kun ne on hankittuna niin kyllä onkin ihana hääräillä keittiössä kun kaapit pysyy siistinä ja ruoanlaitto sujuu soljuvasti. 🙂

 6. Moi. Miten ihmeessä viinilasit pysyvät pystyssä ja ehjinä vetolaatikossa?? Tuon merkin lasit(kokemuksesta) ovat hyvin ohutta ja helposti kolhaisusta särkyvää. Milloin kerrot kph rempan suunnitelmista lisää? Odotan mielenkiinnolla:)

  1. RM: hyvin pysyy pystyssä liukuestematon ansiosta. Lasit ei heilu eikä kilise vaikka voimalla laatikkoa liu’uttelee. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *