Astiat ja tavarat keittiössä – katso kuvat!

Siivoilin keittiössä reippaamalla kädellä karsien samalla muutamia astioita ja tavaroita pois. Katso miltä keittiön laatikoiden ja kaappien sisällä nyt näyttää!

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely siivousvälineet Omakotivalkoinen

Siivousvälineet keittiössä

Meidän kodissa ei ole erillistä siivouskomeroa ja jaoin siivousvälineet keittiön ja kylpyhuoneen kesken niiden käyttötarkoitusten perusteella. Keittiön 40cm leveässä ylälaatikossa siivousvälineistö on käden ulottuvilla ja näin sain laatikolle järkevämmän käyttö- ja täyttöasteen.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely siivousvälineet Omakotivalkoinen

Pölyliinat kätevästi käden ulottuvilla

Siivouslaatikon sisällä on MUJI:lta ostamani pieni boksi, jonka sisältä löytyy pölyliinoja. Ostin liinat alunperin remonttipölyjen pyyhintää varten, mutta niitä jäi rempasta reilusti yli ja hyödynnän ne nyt perussiivouksessa.

Melkeinpä päivittäin käytössä oleva teippirullaharja vaihtorullineen laatikosta löytyy myös ja niiden rinnalla majailee imurin latausjohto sekä minikokoinen mittanauha. Sijantina tämä on teippiharjalle erinomainen, takit kun löytyvät vierestä eteisestä ja niistä saa poistaa hiuksia ja pölyä parikin kertaa viikossa.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely kupit ja mukit Omakotivalkoinen

Kahvikupit ja juomalasit

Kahvikupit ja juomalasit löytyvät vanhasta paikastaan ja ovat samat kuin ennenkin. Uusia kahvikuppeja etsin, mutta vieläkään ei ole napakymppiä osunut vastaan. Napakympin löytämistä hillitsee myös edelleen ilmassa leijuva toiveeni siitä, että onnistuisin jostakin löytämään Seraxin Base-sarjan kupit jotka ovat loppuunmyytyjä.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely lautaset ja kulhot Omakotivalkoinen

Uudet lautaset ja kulhot

Moni on toivonut näkevänsä miten uudet Serax Base -lautaset ja kulhot pinoutuvat päällekkäin. Matalat lautaset pinoutuvat hyvin, mutta syvät lautaset ja kulhot eivät ole varsinaisesti pinottavaa mallia. Ne pysyvät kyllä hyvin paikoillaan, eikä kuvassa korkealta pinolta näyttävät kulhotkaan huoju tai kolise toisiaan vasten. Neljää kulhoa enempää en kuitenkaan päällekkäin laittaisi.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely roskakaappi Omakotivalkoinen

Tarvikehylly roskakaapissa

Roskakaapin pienessä vetolaatikossa säilytän tuttuun tapaani talouspaperia, astianpesukonetabletteja, roskapussirullaa sekä tiskiharjan korvikkeena toimivaa kolmikerros-pesusientä. Tuon enempää kapeaan tarvikelaatikkoon ei mahdukaan, täyttöaste 100% saavutettu! 😀

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely uunilaatikko peltien säilytys Omakotivalkoinen

Uunipellit aluslaatikossa

Uunin alta löytyvän laatikon sisältö on pysynyt muuttumattomana jo yli viisi vuotta. Leivinpaperirullan rinnalle mahtuu foliorulla, joka nyt on loppu. Täytyykin muistaa laittaa se kauppalistaan, koska huomenna ajattelin tehdä välimerellisiä uuniperunoita, joiden sisälle tulee fetaa, tomaattia, basilikaa ja merisuolaa. Folio on valmistuksessa aivan ehdoton, koska muuten feta valuu pitkin uunipeltiä.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely aterimet keittiövälineet Omakotivalkoinen

Aterimet ja keittiövälineet

Aterinlaatikossa ei muutoksia ole tapahtunut… Fiskarsin aterimet ovat vuosienkin jälkeen erinomaisessa kunnossa ja muotokin on niin ajaton ja pelkistetty ettei näihin edes voisi kyllästyä. En millään saa nyt mieleeni mikä tämän aterinmallin nimi on, muistaakseni se poistui pari vuotta sitten valikoimasta kokonaan. Jos joku sattuu tunnistamaan tai muistamaan niin vippaa viestiä kommenttiboksiin. 🙂

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely kattikaappi Omakotivalkoinen

Kattilat, pannut ja leikkuulaudat

Kattilat ja pannut nostin yhden pykälän ylöspäin laatikostossa. Ennen ne olivat alemmassa laatikossa, mutta järkeilin asian niin että tuossa keskimmäisessä ne ovat paremmin poimittavissa ilman kumartamista. Kahvallisesta kasarista on kuvassa nyt vain kansi, koska kasari on parhaillaan pesussa. Naapurini kylpyhuoneremontin takia meiltäkin on vesi toistaiseksi poikki, enkä siksi ole päässyt tänään pesemään mitään tiskiä.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely Omakotivalkoinen

Sekalaiset ja harvemmin tarvittavat tarvikkeet

Entisen kattilakaapin tilalla on nyt harvemmin käytössä olevia lisätarvikkeita. Marimekon maljakko mahtuu juuri ja juuri laatikkoon ja totesin tämän olevan loistava paikka sen säilytykseen. Yleensä minulla on tuossa maljakossa kukkakimppu tai juurtumassa olevia viherkasvinoksia, mutta nyt on ollut hieman hiljaista kukkarintamalla ja maljakko saa majailla katseelta piilossa vielä jonkin aikaa.

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely ruokakaappi Omakotivalkoinen

Ruoka- ja juomakaappi

Bonaqua on vallannut totaalisesti meidän ruokakaapin ja eteisestä löytyy vielä pari satsia lisää. Ulosvedettävän hyllyn täyttöaste lähentelee 100%, mutta järjestelemällä saan onneksi mahtumaan lisää ruokapakkauksia jos tarvetta. 🙂

Minimalistinen valkoinen keittiö laatikoiden ja kaappien järjestely viinilasit Omakotivalkoinen

Viinilasit siistissä rivissä

Viinilasit löytyvät omasta paikastaan, missä ne ovat helposti saatavilla mutta sen verran jemmassa, etteivät vie tärkeää tilaa useammin käytettäviltä astioilta.

Tältä siis näyttää meidän keittiössä ovien ja laatikoiden ollessa auki. Tavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja jokaisella keittiövälineellä ja astialla on oma paikkansa. Enemmänkin saisin kaikkea mahtumaan, jos sulloisin laatikot ja kaapit täyteen, tästä löytyykin kuvamateriaalia blogista kun kahlaa taaksepäin ajassa vuoteen 2014-2015.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille ja iloista viikonloppua!

22 kommenttia “Astiat ja tavarat keittiössä – katso kuvat!

 1. ihanan siistit kaapit!! itselläni on myös vetolaatikoita keittiössä + 1 apteekkarin kappi ja tykkään kovasti! jäin vain miettimään,miten pärjäätte jos teillä on vain 3 mukia ja 3 lasia? yksi jokaiselle perheenjäsenelle? pesettekö käsin heti käytön jälkeen? tai entä kun tulee vieraita? meillä 4-henkinen perhe ja tuntuu,että laseja/mukeja kuluu päivän mittaan paljon..siksipä niitä on myös kaapissani useampi kymmen=)

  1. Jenni: hui, ei sentään. 😀 Likaisena oli osa kupeista ja laseista enkä saanut niitä pestyä kun vesi oli tänään aamusta asti poikki naapurin remontin takia. Kahvikuppeja on yhteensä 6kpl ja noita pieniä laseja 4kpl. 🙂

 2. Ostatko aina jonkun minipakkauksen tiskiainetabletteja? Vai missä säilytät ne loput, mitkä en uskoisi mahtuvan tohon pienen valkoiseen rasiaan 🧐

  1. Tiina: ostan yleensä 30-50kpl pussin (Kiilto Air tai Pirkka perus ilman extrahajusteita) ja mahtuvat tuohon purkkiin kerralla kukkuraksi. 🙂

  1. Q: eipä oikeastaan. Jos olisin pitempi niin ehkä sitten, nyt ei tarvitse kuin kädellä kurottaa. 🙂 Lautaset olen aina pitänyt tuossa samassa laatikossa ja hyvin on yli 5 vuotta toiminut. 🙂

  1. Terhi: Hyvin samanlaiset ovat Functional Formin kanssa, mutta ovat Inari-mallia. Tuo oli vain lyhyen aikaa myynnissä jonkinlaisena sesonkieränä. 🙂

 3. Hei, olisiko aterimet Inari-sarjaa? 🙂 Näyttäysivät olevan samanlaisia, mitä itselläni on ja ne ovat Inaria. Tosin Inari-sarja taitaa olla Hackmanin eikä Fiskarsin…

  1. Kaisa: kyllä vain, Inarit ovat. 🙂 Jokin kausituote oli aikanaan ja poistui myynnistä melko nopeasti. Hackmania ovat. Mitenhän mahtaa nykyään merkit mennä kun Hackmanin kattilat ovat nykyisin Fiskars-brändiä? Onko Hackmannia enää ollenkaan uustuotannossa? Jotain aterimia edelleen löytyy Hackmanin nimellä, mutta nopealla googletuksella en löytänyt virallista tietoa Emoyhtiö Fiskarsin päätöksestä Hackmanin tulevaisuudesta…

    1. Jaana: Kiitokset infosta. 🙂 Luulin että Hackman oli Fiskarsin alaisuudessa silloinkin kun kattiloita vielä Hackman-brändin alla myytiin. Onneksi ei ole koko Hackmania kuopattu, minusta se on loistava nimi ja jotenkin suomalaismaisen järeä brändi ollut aina. 😀 😀

  1. Milla: Roskat on roskakaapissa roskiksissa, jos siis ihan tavallisia kodin roskia tarkoitat. 🙂

   Uuni on kalusteuuni eikä lämpene ulospäin. Laatikossa voi säilyttää mitä tahansa keittiötavaraa, ruokaakin jos haluaa, eikä ole palovaaraa. 🙂

 4. Ihanan siistiä ja ihailtavan karsittua 👌.
  Fiskarsin aterimet on ehkä Funktional Form (näitä myytiin myös mattaharjattuina)?

  1. Hanna: Aterimet ovat Hackmanin Inari-sarjaa, joka oli parisen vuotta sitten valikoimassa. 🙂 Todella samannäköinen kuin Funktional Form.

 5. Siis onko tässä kaikki keittiön tavarat? 😲 Onko teidän kaikki “kuivamuonat” tuossa? Entä esim vuuat ja salaattikulhot? Entä eväsrasiat ja juomapullot? Hämmästelen ja ihastelen vähäistä tavaramäärää ja juurikin esim muovikulhojen ja niiden kansien kanssa loputon siisteystaistelu.

  1. Meiju: Kyllä on. 🙂 Ruokaa on kuivakaapissa yleensä vähän reilummin, mutta Bonaqua valtasi tilan ja siksi en ole ostanut nyt esim uutta riisipakettia vaan on syöty enemmän perunaa. Ulosvedettävä laatikko on kooltaan 60x60cm eli siihen mahtuu melkoinen määrä kaikkea. Lisäksi on tietysti jääkaapissa säilyttävät ruoat ja pöydällä olevat hedelmät ja välipalapatukat. 🙂

   Juomapullo löytyy, se on alimmassa sekalaisten laatikossa pystyssä oleva läpinäkyvä pullo. Isoja salaatti- ja tarjoilukulhoja on kaksi, joista toisessa on hedelmiä ja toinen on samaisessa sekalaatikossa juomapullon kanssa. Uunivuokia ei ole erikseen, käytän vuokana varrellista kasaria, joka näkyy mm. tässä makaronilaatikkopostauksessa:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2020/02/06/maailman-paras-makaronilaatikko/

   Eväsrasia löytyy (lähinnä vain tytön käytössä), mutta ruoan säilytykseen ei erikseen ole purkkeja. Laitan ruoan jääkaappiin suoraan kattilassa tai tuossa kasarissa jos ruokaa jää. Pakastukseen käytän pakastuspusseja, ne ovat minusta kätevämpiä ja keittokin on helppo pakastaa pussissa. 🙂

 6. Minkä merkkinen ja kokoinen kattila teillä on? Uutta kattilaa olen metsästämässä ja haluaisin hyvän ja vuosia kestävän kattilan. Onko sinulla vielä ne Sini-valkoiset Ja musta-valkoiset sakset käytössä? Meillä on edelleen hyvässä kunnossa, vaikka koneessa on pesty ja paljon ovat olleet käytössä.

  1. Pitju: Kattila ja kasari ovat molemmat Fiskarsin All Steel -sarjaa. Ostin ne tosin sen verran kauan sitten että merkki oli vielä Hackmann, mutta tismalleen sama tuote siis tuo Fiskars-nimellä oleva All Steel. 🙂

   Kattila on 3L ja kasari on 26cm.

   On edelleen Fiskarsin sakset käytössä, valkoiset ikivanhat Fiskarsit on keittiösaksina ja mustavalkoiset on tytöllä käytössä askartelussa. Sinivalkoiset annoin miehelleni kun tarvitsi hyvät sakset. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *