Herkullinen aamiainen: Kreikkalainen luonnonjogurtti & marjaisa mysli (sis. reseptin)

Rakastan kreikkalaisen luonnonjogurtin pehmeää makua ja kyseistä jugua näkee lautasellani usein. Syön sitä pensasmustikoiden ja tuoreiden mansikoiden kanssa, mutta kaikkeen kyllästyy aikanaan ja vaihtelun vuoksi testasin viime viikolla miten omatekoinen marjamysli onnistuisi ja onnistuihan se – paremmin kuin osasin toivoa, ja tässäpä teillekin ohje makoisan ja terveellisen marjamyslin tekoon… 🙂

Makoisa Marjamysli

 • 5 dl täysjyväkaurahiutaleita (esim Elovena)
 • 5 dl täysjyväruishiutaleita (esim Myllärin)
 • 2 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 dl kurpitsansiemeniä
 • 1 dl pakkaskuivattu vadelma (Dr.Oetker)
 • 1 dl kuivattu mustaherukka (esim. Marjex)
 • 1 kpl isohko omena
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 1,5 rkl hunajaa

Kuivata ensin omena:

Vaihe 1: Pese omena, poista kanta ja viipaloi ohuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Levitä omenaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, niin etteivät ne koske toisiaan. Nosta pelti omenaviipaleineen pakastimeen noin 40 minuutiksi.

Vaihe 2: Kuumenna uuni 100°C ja kuivata omenaviipaleita uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes ne ovat rapsakoita ja irtoavat hipaisemalla leivinpaperista. Jäähdytä kunnolla ja murenna kulhoon.

Paahda myslipohja:

Vaihe 1: Sekoita hiutaleet ja siemenet kulhossa ja levitä pellille tasaiseksi kerrokseksi. Sulata hunaja mikrossa tai vesihauteessa, lisää se oliiviöljyn joukkoon, sekoita hyvin ja pirskottele seos hiutaleiden päälle. Sekoita lopuksi kevyesti, jotta hunaja-öljy levittyy hiutaleisiin paremmin. Paista uunin keskitasolla 175°C noin 15 minuuttia. Sekoita mysliä puolessa välissä paistoa. Anna jäähtyä kunnolla.

Vaihe 2: Kaada paahdettu mysli kulhoon omenoiden joukkoon ja lisää kuivatut marjat. Sekoita hyvin. Säilö mysli ilmatiiviiseen purkiin ja nauti jogurtin ja rahkan joukossa!

Eipä ollut tämän vaikeampaa ja jatkossa teen todellakin myös myslini ihan itse. 🙂 Bon appétit ystäväiseni ja energistä lauantaipäivää kaikille! 

6 kommenttia “Herkullinen aamiainen: Kreikkalainen luonnonjogurtti & marjaisa mysli (sis. reseptin)

  1. KaroP: piti ihan katsoa että mitä kummaa, mutta ei tosiaan riisiä ole vaan vehnälesettä jonka jätin ainesosista pois. 🙂 Laitoin vehnälesettä pussinlopun valmiin myslin joukkoon, vähän alle 1dl muttei maistu miltään eikä mysli sitä mielestäni tarvitse. 😀

  1. Deisi: Onko sinulla muunlaista tasaista alustaa joka kestää pakastusta? Esim tarjotin tai pari piirakkavuokaa? Voit myös kokeilla josko pelti mahtuisi pakkaseen ilman pakastinlaatikkoa. 🙂

  1. aspe: Hyvin mahtuu uunipelti meillä pakastimeen. Jos sinulla ei mahdu niin voit kokeilla ottaa pakastimen muovilaatikon pois ja laittaa uunipellin siihen tilalle alla olevan laatikon tai ritilän päälle pakastimen mallista riippuen. Myös tarjottimet ja piirakkavuoat sopii uunipellin tilalle, niitä vaan tarvitsee kaksi tai jopa kolmekin ja materiaalin puolesta pitää varmistaa että ne kestävät pakastamista.

   Esipakastaminen tekee omenoista uunipaiston jälkeen rapsakampia ja ne murustuvat helpommin eivätkä pala reunoistaan karrelle. Tälläisen ohjeen luin netistä enkä ole kokeillut mitä tapahtuu jos pakastamisen jättää väliin. Toisella kertaa kenties testaan, vielä on puoli purkkia ensimmäistä mysliä jäljellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *