Syksyn eloisat sisustustrendit – Uusi IKEA-kuvasto

Vielä jatketaan hetken verran upouuden IKEA-kuvaston fiilistelyä, joka kiteyttää täydellisesti tulevan syyskauden sisustustrendit. Poimin teille mallikuvat ensi viikolla ilmestyvästä paperikuvastosta ja kertoilen niiden lomassa omia näkemyksiäni sisustusrintamalla vallitsevista erittäin kaivatuista muutoksista… 🙂

Industriaalinen viidakko

Luonnonmateriaalit ja viherkasvit ovat tulleet jäädäkseen. Kaikki on nyt sallittua ja trendikkyys onkin oikeastaan sitä ettei koteja sisusteta enää tiettyjen raja-arvojen puitteissa, vaan rohkeasti juuri niin miltä itsestä ja kodin asukkaista parhaaksi tuntuu. Kasveilla ei ole määrällisiä rajoja, niitä voi olla yksi tai vaikka sata, eikä ruukkujenkaan tarvitse olla samaa sarjaa. Rikkonaisuus on muodikasta ja elämä saa näkyä, turha pingottaminen on historiaa ja henkilökohtaisesti toivon että tämä rennompi lähestymistapa sisustamiseen tullaan jatkossakin huomioimaan trendien muutoksessa – hitaampi tempo, rennompi ote. 🙂

 * * *

Boheemi

Trendikäskin saa nyt luvan kanssa käyttää värejä reippaasti ja samassa tilassa voi olla kaksikin voimakasta pääväriä tasapainossa keskenään. Erityisen haluttuja ovat punaisen, sinisen ja vihreän sävyt, ja poikkeuksellisesti tummien syyssävyjen rinnalla käytetään nyt myös vaaleita pastelleja, jotka raikastavat huoneen vitivalkoisen sijaan. Myös vaaleanharmaata käytetään raikastuksena ja jyrkkä mustavalkoisuus onkin viimein syrjäytetty ykköspaikaltaan.

 * * *

Metsä & Meri

Ihmismieli rentoutuu luonnon äärellä ja samaa rentoutuneisuutta halutaan nyt myös sisätiloihin. Sisustustrendeissä nähdäänkin tänä syksynä vahvoja luonnonsävyjä, metsäistä vihreää, sammalta ja merellisistä sinistä sekä utuisia turkooseja.

 * * *

Hempeä Riviera

Etelä-Euroopan ja Marokon sisustustyyliin vahvasti mielletyt terrakottasävyt ovat entistäkin suositumpia ja roosaan vivahtava pehmeämpi sävymaailma tuo vaihtelua ja hempeämpää tunnelmaa. Kalkkimaalit ja eloisat materiaalit ovat tässä tyyliluokassa ykkösenä. Ihanan pehmoista, mutta silti rouheaa – tykkään kovasti. ♥

 * * *

Vaaleat luonnonsävyt

Värikkyyden rinnalla nähdään myös vaaleita luonnonsävyjä, naturellia puuta, vaaleanruskeaa ja beigeä. Tyylilajikaan ei ole lokeroitu ja kaikki on sallittua, niin modernit ja virtaviivaiset, kuin boheemin romanttisetkin kokonaisuudet. Tykkään erityisesti tuosta keittiöstä, jossa valkoisten alakaappien päälle on asennettu puunsävyiset yläkaapit – ihanan naturelli lopputulos, vaikka kalustus itsessään on hyvin suoralinjainen ja pelkistetty.

 * * *

Tummat sävyt

Vaaleiden sävyjen vastapainona nähdään myös tummia värejä. Farkunsiniseen vivahtava tummanharmaa on upean näköinen mustaan ja tummiin puulajeihin yhdistettynä. Raikastuksena on valkoisen sijaan käytetty mudan ja beigen sävyjä sekä vaaleaa puuta pieninä annoksina, väripilkkuna on käytetty aurinkoista oranssia.

 * * *

Valkoinen selkeys

Valkoistakaan ei ole täysin sivuutettu ja IKEA-kuvastosta löytyikin tälläinen upea pelkistetty keittiökokonaisuus, jossa industrialista fiilinkiä ja pirteää keltaista mukana. Lisäksi huomasin, että monet laattaseinät on kuvastossa laatoitettu klassisella peruslaatalla, vaikkakin mehiläiskennot ja graafiset kuvioinnit ovat edelleen in. Tästä voimmekin vetää johtopäätöksen, että mikään yksittäinen asia ei ole enää “epätrendikästä” ja kyse on enemmänkin kokonaisuuksista kun sisustuksesta puhutaan. 🙂

 * * *

Muunneltavuus

Muunneltavuudessa IKEA on maailman ykkönen, tarjoten laajan valikoiman kaikenlaisia kalusteita erilaisiin elämänvaiheisiin. Pyörillä liikkuvat kalusteet siirtyvät näppärästi paikasta toiseen tarpeen vaihdellessa. Sohvat ovat moduuleja, joista voi rakentaa käden käänteessä vaikka linnakkeen lasten leikkeihin. Ruokapöydät kasvavat lisälevyillä pienestä suureksi ja pikkupöytiä voi kantaa vaikka mukanaan terassilta sisätiloihin ja takaisin.

 * * *

Elämä ensin!

Kaikista tärkein trendi on kuitenkin elämisen ihanuus ja kodin jokainen tila saa olla elämänmakuinen ja asujansa näköinen. Kodin organisointi ja järjestyksen ylläpito on tehty helpoksi säilytyskalusteilla ja -tuotteilla, mutta epäjärjestystäkään ei tarvitse enää piilotella. Koti on ensisijaisesti elämistä varten ja sisustusta ei kannatakaan liiaksi analysoida.

 * * *

Kuten olette ehkä jo huomanneetkin, vähän kaikki on tänä syksynä trendikästä. On värikkyyttä, vaaleita sävyjä, tummaa tunnelmaa, luonnonmateriaaleja, kukkakuvioita, yksivärisyyttä, pehmeyttä, terävyyttä, rouheutta, runsautta, avaruutta ja selkeyttä. Yhteinen tekijä näille kaikille on rentous ja aitous – kulje rohkeasti omia polkujasi ja sisusta kotisi juuri niin kuin haluat! Jokaiselle tavaralle saa luotua oikeanlaisen ympäristön, jossa se tulee esille edustavasti – älä siis enää piilota mummolan maljakkoa siksi että se olisi “epätrendikäs” tai rikkoisi sisustuksen harmonian – epätäydellisyys ja rikkonaisuus on nyt virallisesti IN! 🙂

Iloista viikonloppua kaikille!

*Kuvat: IKEA-kuvasto 2018-2019

Lue myös: → Uusi IKEA-kuvasto 2018-2019 -lanseeraus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *