Kylpyhuone ja kaapit… ennen remonttia!

Viimeinenkin alkuperäiskunnossa oleva tila eli kylpyhuone lähtee jyrän alle vuoden lopulla ja saa nykyaikaisemman ja valoisamman ilmeen. Parikin erilaista idea on työstettynä paperille ja lopulliset valinnat pintamateriaaleista ja kalustuksesta teen sitten kun saan selville mihin kaikkeen taloyhtiöltä heltiää luvat. Saunan ja kylpyhuoneen välissä oleva pieni seinänpätkä olisi tarkoitus vaihtaa lasiseinäksi ja valaistusta lisätä radikaalisti, myös katto vaihtuu valkoiseksi, rikkinäinen lattialämmitys uusitaan ja suihkunurkkaan lisätään seinäkiinnitteiset ovet…

Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat
Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat

Kylpyhuoneessa on säilytystilaa reilusti, mutta se on huonosti hyödynnettävissä. Nykyinen kaapisto vaihtuu rempan myötä peileineen ja harkinnassa on säilyttää nurkkakaappi korkeana. Olisin tahtonut piilottaa siihen pesukoneen (tilaoptio myös kuivausrummulle), mutta koska vessanpyttyä ei voi siirtää niin tuo idea ehti kuivumaan kasaan. Pesukoneen sijaan kaappi saisi sisälleen likapyykit (ulosvedettävä teräskori) sekä siirrettäviä hyllyjä, joiden lomaan järjestelen ”siivouskomeroon” kuuluvat tavarat.

Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat
Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat

Tältä kylpyhuoneen kaapeissa näyttää nyt… Korkeassa kaapissa säilytän imuria ja pyykinkuivaustelinettä. Sen vieressä laatikostossa kauneudenhoitoon liittyviä tarvikkeita ja vessapaperia, allaskaapissa puhtaiden pyykkien kantokoria sekä siivousvälineitä, ja vasemmassa reunassa satunnaisesti tarvittavia arjen työkaluja ja likapyykkiä. Pienessä seinäkaapissa on kosmetiikkatuotteita ja hampaidenhoitovälineet.

Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat
Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat
Kylpyhuone ennen remonttia - Kuvat

Pesukonenurkkauksen pieni naulakkoseinä (jossa nyt roikkuu pesupussi ja moppi) olisi purkulistalla ja yritän kuumeisesti miettiä miten saisin pesukoneen pyöräytettyä niin ettei se olisi tulevan lasiseinän edessä tukkeena. Yksi varteenotettava vaihtoehto olisi lykätä pesukone vessanpytyn viereen nurkkaan kaapiston tilalle, tyytyä pienempään (60-80cm leveään) allastasoon oven läheisyyteen asennettuna ja pistää nykyisen pesukoneen paikalle toinen suihku tai jopa pienehkö kylpy/poreamme… Potentiaalia tilassa on vaikka mihin ja pidän teidät ajantasalla lopullisista valinnoistani ja remontin etenemisestä. 🙂

Kivaa keskiviikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

20 kommenttia “Kylpyhuone ja kaapit… ennen remonttia!

 1. Mainitsit että wc-istuinta ei voi siirtää. Oletko selvittänyt seinäasenteisen wc-istuimen mahdollisuutta? Sitä varten asennetaan kehikko, joka levytetään, vesieristetään ja laatoitetaan. Tämä syö kylpyhuoneen pinta-alaa, mutta ymmärtääkseni mahdollistaa wc-istuimen siirron siinä rajoissa kun viemärin kaadot antavat myöden. Näitä wc-istuimen seinäkehikkoja tekee esim. Geberit, valmistajia on muitakin. Tämä mahdollistaa myös piiloviemäröinnin altaalle, mikäli se sijoitetaan ”koteloitavalle” seinälle. Kannattaa kysyä asiasta tarkemmin esim. jostain keraamisia laattoja myyvästä liikkeestä.

  1. Maire: Olen selvittänyt ja valitettavasti sellaiseen ei heru lupaa. Kaikki kylpyhuoneen seinät ovat kantavia ja osittain paikalleen muurattuja. Vesiputkistojen ja viemäriverkoston paikkoja ei saa muuttaa.

   1. Tuolla wc-istuimen seinätelineellä pystyy tekemään istuimen (ja viemärin) sivusiirron ilman että olemassa olevaan kerrostalon pystyviemäriin tehdään muutoksia, myöskään kantaviin seiniin ei tarvitse roilota mitään. Vesijohdot teillä näyttäisi tulevan pintavetona alas, varsinainen liitoskohta lienee alakaton yläpuolella. Jos vesieristys ja laatoitus uusitaan, joudutaan kromiputket joka tapauksessa irrottamaan. Seinämallin wc-telineen voi levyttää alhaalta ylös asti, jolloin wc-istuimen vesijohto jää kotelon sisään kuten myös viemäri sivusiirtoineen. Kannattaa vielä tuplatsekata tuo asia teidän kohdalla, tuolla menetelmällä on mahdollista saada todella yksinkertainen ja kaunis lopputulos ?

    1. Maire: Tätä on totta, täytyy kysyä josko lupa taloyhtiöltä / hallitukselta irtoaisi. Aika tiukkoja ovat olleet vessanpytyn uudistuksen osalta enkä luvatta halua alkaa kieroilemaan selän takana. 😀 😀

  1. Elisa: Nyt on pyykkikori tuossa ovea lähimpänä olevassa kaapissa, valkoinen Koziolin muovikori. 🙂 Tulevasta pyykkiratkaisusta en vielä tiedä.

 2. Kivaa kun saa taas seurata sun kylpyhuoneremppaa.
  Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea kivaa keksitkään. Hieno lopputulos on kuitenkin odotettavissa☺

  1. Marja K: Iso muutos tulee, sen lupaan! 🙂 Erityisesti valaistukseen haluan panostaa, sillä nykyinen himmeän oranssi valo on aivan riittämätön ja suorastaan masentavan huono. Nämäkin kaikki blogin kuvat on otettu pilkkopimeässä (ilman mitään valoja) kameran aukon ollessa mahdollisimman suuri, jotta kuvat ovat ikäänkuin ”päivänvalossa” kuvattuja. 🙂 Jatkossa haluan voida räpsiä kuvat kylpyhuoneessakin ihan tuosta noin vaan ilman hirveää säätämistä. 🙂

 3. Hei, minusta olis tosi kiva nähdä myös ne materiaali vaihtoehdot, joiden välillä pähkäilee, eikä vain sitä lopullista valintaa. Nää remonttihommista on aina ihan parasta luettavaa, kiitos!

  1. Päivi: Tästäkin teen kyllä postauksen kunhan pääsen asiassa alkua pitemmälle. 🙂 Yllättäen olen alkanut kallistumaan beigehtävään lattialaattaan, joka olisi jatkumo muiden tilojen bambulattialle. Kovin tummaa lattiaa en halua, sillä se on helposti siivottoman näköinen kun pöly ja pyykkinöyhtä leijuu seinänvierustoilla. Valkoista lattiaa harkitsin myös, mutta se on jo hylätty huonona vaihtoehtona. 🙂 Saa nähdä minkälaisten vaihtoehtojen kanssa lopulta painin, beigehtävä ja harmaa ovat nyt lattian värityksessä kärkisijoilla. 🙂

   1. Kiva kuulla, että kohta saat kylppärinkin mieleiseksesi. Oletko harkinnut lattiaan pyöreämuotoisia kiviä? Voisi olla mukavan luonnollinen ratkaisu. Niitähän myydään valmiiksi verkkoon kiinnitettyinä levyinä ja värisävyjä on moneen lähtöön. Yksi beige vaihtoehto löytyy Netraudasta. En ole tätä nähnyt luonnossa, mutta halusin laittaa esimerkin, jotta tiedät mitä tarkoitan.

    1. Hippu-76: Harkitsin tuon tapaista luonnonkiven näköistä verkotettua laattaa, mutta luulen että päädyn perinteisempään laattamalliin. 🙂 Tuo on kyllä kaunis! <3

   2. Miksi valkoinen on hylätty? Itse en tykkää valkoisesta yhtään, eikä kodissani ole ainoatakaan valkoista seinää, mutta niin vain valkoinen kylppärini lattia on minusta tosi kaunis.

    1. r: Haluan seinien olevan valkoiset mutta kaipaan kokonaisuuteen pehmeyttä ja lämpöä ilman että se pitää luoda piensisustusesineillä ja tekstiileillä (matto, pyyhepinot, kylpytakki, kukka, kynttilä jne). Haluan myös selkeän ja yksinkertaisen kalustuksen, joten siksi lattian väriksi valitsen luultavimmin beigehtävän ja harmaan väliltä. Myös laattasaumojen haluan pysyvän hyvännäköisenä ja siistinä pitkään ja valkoinen sauma lattialaatassa likaantuu hyvin nopeasti. Minun silmääni ei taasen miellytä tummempi / harmaa sauma valkoisen laatan kanssa, se näyttää helposti likaiselta.

 4. Tuleeko remontti nyt oikeasti? Olet useana aiempana vuonna lupaillut remonttia, mutta sitten se ei ole toteutunutkaan.

  1. Remonttireiska: Kyllä se tulee, ihan jo siksikin kun lattialämmitys on rikki ja laatat pitää kaikki repiä irti jotta sen voi korjata. 🙂

 5. Hei! Niin kuin varmaan tiedätkin, että kaikkia lattialaattoja ei tarvi repiä korjatakseen lattialämmityksen. Nykyään osataan korjata muutaman laatan irroituksella. Mutta sulla vissiin tarkoitus irrottaa muutenkin mutta lähinnä muille lukijoille ilmoituksena! Mukavaa syksyä!

  1. Pilvi: Tiedän tuon korjaustekniikan, meilläkin tuo saattaisi ehkä jopa toimia… Täytyy perehtyä siihen vielä uudelleen, tosin luulen että on kaikille helpompaa vaihtaa koko laatoitus ja sen alla oleva lämmitysmekaniikka. 🙂

 6. Hei, Teidän taloyhtiössä ei ole varmaan korjaussuunnitelmassa kylpyhuoneremonttia, kun teet sen nyt. Kannattaisi tarkistaa jos et jo ole. Ystävälleni kävi nimittäin niin että teetti itse kylpyhuoneremontit. Kun taloyhtiössä päätettiin tehdä kaikkiin asuntoihin remontti joutui ystäväni maksamaan taloyhtiön laskusta 15 000e vaikka hänelle ei tehty tässä vaiheessa enää mitään. Mikään reklamaation ei auttanut. Kysyin meidän rivarin isännöitsijälle tällaisesta ja hän sanoi että näin on. Eli jos teetä nyt itse remontin niin joudun myös maksamaan osuuteni jos ja kun koko yhtiössä tehdään kaikille. Laitoin siksi viestiä että ei sitten tulisi myöhemmin yllätystä. Hienoa että saat uuden kylppärin ?

  1. Pirjo: Todella hyvä pointti ja aihe! Kiitos!

   Meidän taloyhtiö on suhteellisen uusi, valmistunut kesällä 2002, enkä usko että taloyhtiössä remontoidaan kylpyhuoneita yleisellä tasolla ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Monet osakkaista on rempannut kotinsa kylpyhuoneita myöten ja koska putket on tehty uudella tekniikalla pintavetoina, ei putkiremppakaan välttämättä johtaisi isoon yleisuudistukseen. Tuollainen turhasta maksaminen on tietysti kurjaa, mutta oman huoneistoni osalta koen riskin olevan lähes olematon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *