Valoa taloon – Meidän kodin valaisimet

Kylläpä ovat illat jo pimeitä… Äkkiä se vuodenaika vaihtuu, vaikka ihan hetki sitten vielä nautittiin kesäisistä keleistä, auringonvalosta ja kukkaloistosta. Enää ei selviä ilman lisävaloja ja muutos keinovalon tarpeessa on kuin yö ja päivä – kirjaimellisesti. 🙂 Minulta on viime aikoina moni kysellyt kodin valaisimista ja keräsin teille tälläisen koontipostauksen kaikista sisätilojen seinä-, pöytä-, lattia- ja riippuvalaisimista.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen
Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Eteisestä olohuoneeseen kulkee Epäsuoravalon valolista, joka toimii sekä yleisvalona että tunnelmavalona himmennettävyytensä ansiosta.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Keittiössä saarekkeen päällä on kaksi Artekin A330s-riippuvalaisinta*, joihin olen laittanut Philipsin Hue-älylamput. Valon kirkkautta ja sävyä voi kätevästi vaihtaa puhelimen sovelluksen avulla sekä erillisellä kaukosäätimellä, kumpi kapula nyt sattuukaan olemaan käden ulottuvilla ensimmäisenä.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Ruokapöydän päällä roikkuu Artekin ”käsikranaatti” lempinimen saanut Aallon suunnittelema A110-riippuvalaisin* kokonaan valkoisessa asussaan. Tämä on enemmänkin esteettinen valinta, sillä valo itsessään ei riitä yleisvaloksi isoon yhtenäiseen tilaan keittiön ja olohuoneen kanssa.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

&traditionin Milk-valaisimen* jalat tuunasin monta vuotta sitten itse valkoiseksi ja aikoinaan sain kuulla melkoisen ripityksen siitä miten designvalaisimiin ei pitäisi mennä kajoamaan omin nokkineen. 🙂 Minulle tuo valaisin on valkoisilla jaloilla (puunsävyisten sijaan) täydellinen ja se onkin risteillyt tilasta ja tarkoituksesta toiseen monia kertoja. Keväästä asti se on majaillut Swedesen Libri-hyllyssä*, siirtyen aina myös hyllyn mukana huoneesta toiseen.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Makuuhuoneen katossa leijuu samanlainen Alvar Aallon suunnittelema kultakello kuin keittiössä saarekkeen päälläkin ja se toimii riittävänä yleisvalona pienessä tilassa. Sitä käytän lähinnä siivotessa ja muina aikoina valaistuksen hoitaa Muuramen seinäkaapin päällä oleva Philipsin Hue-valolista sekä sängyn molemmin puolin löytyvät Louis Poulsenin Aj-valaisimet*.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen
Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen
Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen
Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Tytön huoneessa tunnelmavalaistuksena toimii Siluettiverstaan Pupu-seinävalaisin ja kattovalona Muuton pieni valkoinen nutturapään muotoinen Myy-riippuvalaisin*. Koulupöydän vierestä vuorostaan löytyy Louis Poulsen Aj-lattiavalaisin*.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen
Valkoinen ruukku vihersisustus Rhaphidophora Tetrasperma
Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Olohuoneessa auringon korvikkeena toimii Valoarten Korona, jonka on suunnitellut Harri Koskinen. Tämä on erinomainen siivousvalo yhdessä Epäsuoravalon seinälle asentaman valolistan kanssa. Olohuoneesta ei pimeää nurkkaa löydy ja rakastan molempien puhtaanvalkoista valoa.

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Olohuoneen seinältä löytyy lisäksi Flos 265 -seinävalaisin*, joka meillä palvelee enemmänkin sisustusta täydentävänä elementtinä kuin valaisutarpeen tyydyttäjänä. Valaisin on erinomainen lukuvalo sohvalla istuessa, mutta valokeila on sen verran pieni ettei siitä oikein muuhun ole näin isossa huoneessa.

Enefit vihreä sähkö kokemuksia sähkösopimus

Talven taas saapuessa kaivan viime vuoden Habitaresta Mujin messupisteeltä ostamani tuoksulampun esille, sillä kevyt vesihöyry helpottaa huoneilman kuivuuden aiheuttamaa tukkoisuutta. Mujin omia tuoksutippojakin on vielä hyvin jäljellä eikä niiden loppumisesta tarvitse enää murehtia, sillä Muji avaa oman liikkeen tämän kuun lopussa Helsingin keskustaan. 🙂

Kodin valaisimet - Täydennä sisustus kauniilla valaisimilla Omakotivalkoinen

Näin syksyn tullen tykkään tunnelmoida enimmäkseen kynttilänvalossa ja iltaisin meillä on päällä vain eteisen-olohuoneen valolista, jonka olen himmentänyt ihan minimiin. Keittiössä palaa joskus liesituulettimen lamppu, joka heijastuu kauniisti keittiön välitilalasista.

Tunnelmallista iltaa kaikille & huomiseen! 

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Valoa taloon – Meidän kodin valaisimet

    1. Hansu: kyllä vain, Kertukarkin ylläpitämänä ja toiveissa on että Muji todella nyt myös jäisi Suomeen pysyvästi. 🙂 Kaikki siis Mujille käymään mikäli vaan täällä päin Suomea asustaa tai sattuu vierailemaan loka-tammikuun aikana. 🙂

 1. Hei! Oletko ottanut blogiisi kuvaa Epäsuoravalon listasta hämärällä tai pimeässä? Olisi kiinnostava nähdä kuinka paljon se todella valaisee, eikä näistä auringonvalossa otetuista kuvista oikein erota ?
  Kamppailen valaistuksen kanssa mäntypaneelihelvetissä, ensimmäinen syksy asunnossa ja pimeys yllätti. Tuntuu ettei mikään valo riitä.

  1. Vieras: Pimeällä on todella haastava saada kuvattua valolistan vaikutusta, mutta hyvänä yleisvalona se toimii. Valaisee paremmin kuin kaksi kattolamppua ja on silmälle miellyttävämpi koska ei häikäse. Täällä on muutama kuva pimeässä otettuna, mutta kamera tosiaan vääristää ja tekee huoneesta lähes pilkkopimeän.

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2017/12/13/valolista-kylmaa-lamminta-epasuoraa-valoa/

   Muutamia iltakuvia olen olohuoneesta ottanut joissa valaistuksena on tuo valolista. Silloin kun kamera keskittyy kuvaamaan yleisnäkymän sijaan esim kukkia pöydällä niin näyttää lähinnä siltä että olisi päivänvaloa vaikka kyseessä siis valolistan aikaansaama illusio. 🙂

   Tässä yksi esimerkki, jossa näyttää siltä että ulkona olisi todella valoisaa, vaikka kuvat on otettu klo 18 jälkeen ja todellisuudessa on siis jo selvästi hämärtynyt.

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/10/03/tasaraita-50-vuotta-uusi-mustavalkoraidallinen-tyynynpaallinen/

   Postauksen lähikuvassa tyynyt ovat keinovalon varassa ja oikein hyvin valaisee. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *