Koululaisen huone – Uusi järjestys, koristevalot & joululahjahöpinää

Tyttö toivoi joululahjaksi yhtä tiettyä isokokoista asiaa, jonka takia hänen huoneensa kalusteet piti asemoida uudella tavalla. Koulupöytä ja kaapit vaihtoivat paikkaa päittäin ja sen seurauksena pöydän päällä ollut valkoinen lokerikkohylly ja taulukollaasin oikeassa reunassa ollut höyhentaulu jäivät joutilaiksi (ainakin hetkellisesti).

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Tyttö keksi ripustaa patterikäyttöisen tunnelmavalon sängyn alla roikkuvan verhon lomaan ja nerokkaasti oli vielä patterikotelollekin löytänyt paikan verhon takapuolelle ommellusta taskusta. Tyttö on muutenkin alkanut kiinnostumaan sisustamisesta enemmän ja jouluaattona hän saa parikin sisustamiseen liittyvää lahjaa “joulupukilta” – yksi niistä on sovelluskaupasta puhelimeen ladattava sisustusaiheinen peli, jota tuttava innoissaan suositteli. 🙂

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Järjestyksen vaihtamisen yhteydessä siivosimme yhdessä myös kaikki kaapit ja pieniä vaatteita, kenkiä ja asusteita tuli ison Clasu-kassillisen verran. Facebookissa blogiani seuraavat jo tietävätkin mitä kassin sisällölle läpikäymisen jälkeen tapahtui. 🙂 Uutta vaatetta tarvitaan pieneksi jääneiden tilalle ja joulupukki on onneksi hoitanut tytön akuuteimmat arkivaatetarpeet.

Lastenhuoneen sisustus jouluvalot koululaisen huone

Tyttö on varsinainen lukutoukka ja tällä hetkellä lukukierroksessa on Harry Potter ja viisasten kivi -kirjan kuvitettu painos. Monet kirjat on ehditty lukemaan useampaan kertaan ja superpaksussa Supermarsussakaan ei neidillä kauaa nokka tuhissut. 🙂 Harry Potter on tätä vauhtia luettu kokonaan jouluaattoon mennessä ja kuusen alta löytyy sopivasti lisää luettavaa.

Paljastan teille vasta joulun jälkeen mikä tuo isokokoinen joululahja on ja samalla voin kertoilla myös tytön vaate- ja kirjalahjoistakin. Vinkkinä kaikkien ala-asteikäisten lukutoukkien vanhemmille, että kannattaa katsastaa Jo Nesbøn lastenkirjat sekä Kepler62-kirjasarja, meillä tyttö tykkää näistä kovasti ja koulun lukutunneilla on ahminut Kepler62 ensimmäiset osat…

Ihanaa viikonloppua kaikille & huomiseen!

P.s. Huomenna ilmestyvässä Ilta-Sanomat viikonloppunumerossa on juttu meidän joulusisustuksesta! 🙂 

8 kommenttia “Koululaisen huone – Uusi järjestys, koristevalot & joululahjahöpinää

 1. Näyttäpä kivalta! Mutta tuota vaatekaappia en oikein osaa hahmottaa paikalleen.
  Ja nelivuotiaan tyttösen äitinä kyllä kiinnostelisi kaapin sisältökin ?. Yritän pitää oman tyttösen vaatevaraston minimalistisena ja kapselimaisena, mutta ajoittain se vain jotenkin pääsee räjähtämään käsistä….

  1. Hanna: Vaatekaapit on ikkunan ja oven välisellä seinällä koulupöydän vanhalla paikalla. 🙂 Täältä näet mikä seinä siis kyseessä:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/07/20/tokaluokkaisen-huoneessa-seinahylly-pikkutavaroille/

   Kaapin sisältö supistui melkoisesti kun pienet vaatteet pakattiin pois ja vietiin Fidaan. Jäljelle jäi toki sen verran että pärjää ihan hyvin, mutta muutama vaate on silti ostettava lisää, kuten paksuja sukkahousuja, legginsejä ja pakkaspäiville tarpeelliset välikerrokset (huppari, neule tms ja college-housuja).

   Tyttö itse haluaa nyt vain tietyn värisiä vaatteita, joten kapselimainen vaatekaappi syntyy kuin itsestään. Pyrin pitämään tytön vaatevaraston jotakuinkin hallinnassa, mutta minimalistiseksi ei silti pyritä. Vain se on tärkeää että vaatteet mahtuvat kaappeihin, oli määrä lopulta mikä tahansa vähäisestä kohtuulliseen. 🙂

 2. Missä muuten säilytätte tytön luistimet (meillä eteisen kaapissa, mutta kun teillä ei ole siellä kaappia)? Ja vaikkei tähän kuulukaan niin eteisen osalta: Missä/miten säilytetään pipot/hanskat (jälkimmäisiä kai nyt esim. kastumisen takia ainakin useampia…). Lähinnä tuli mieleen, kun näyttää, että joitain ulkovaatteita kuitenkin säilytetään lastenhuoneessa.

  1. Eteiskaaos: Tyttö käy luistelemassa jäähallilla isänsä kanssa ja luistimet ovat siksi isän luona. Sitten kun koulussa alkaa ensi vuoden puolella luistelut niin luistimet tulevat tytön mukana tietysti myös kotiin. Ne säilytämme ihan vaan eteisessä sporttikassissa suojineen. 🙂 Pulkat ja liukurit säilytämme taloyhtiömme ulkovälinevarastossa, jossa myös polkupyörä ja kypärä (ja ennen vanhaan hiekkalelut). Pipoja on tytöllä kaksi, käsineitä neljät (yhdet sormikkaat käytössä, toiset varalla repussa, kolmannet eteisessä ja yhdet paksummat talvihanskat tuolla kaapissa jumppakassin ja extrarepun kanssa). Kaapissa on ulkovaatteita 5kpl, talvipakkasten ulkoleikkeihin kokohaalari, yksi ohuempi välikausitakki, sadetakki ja kahdet ulkohousut (ohuemmat ja paksummat vaihtohousut näille keleille). 🙂

  1. Marja:?Seinissä on Eskaron samettisen mattaista ja täyshimmeää Silk-sisustusmaalia paperinvalkoisessa NCS S-0500-N -sävyssä joka tikkurilalla on F497 (paperi). 🙂

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *