Minimalistin joulu – 5 vinkkiä jouluiseen sisustukseen

Tänään ilmestyneestä Ilta-Sanomat -lehden Jouluextra-liitteestä löytyy juttu meidän kodista ja minimalistisesta joulukoristelusta, jossa joulutunnelma luodaan valaistuksella ja tuoksuilla. Ripottelen mm. aamukahvin joukkoon hieman kardemummaa ja jouluinen tuoksu valtaa heti keittiön. Kynttilät ja pehmoiset tekstiilit ovat myös tärkeä osa talvikauden ja etenkin joulun sisustusta. Pienillä asioilla saa jo valtavasti aikaan, eikä varsinaista koristelua välttämättä edes tarvita jouluisen tunnelman luomiseen.

Minimalistin joulu 5 vinkkiä jouluiseen sisustukseen oma koti valkoinen

Sisustan vuodenaikasidonnaisia sesonkiteemoja kotiini hyvin harvoin ja joulu on oikeastaan ainut selkeästi havaittavissa oleva sisustusteema meidän kotona, sekin varsin maltillisesti toteutettuna. Suosin pieniä yksityiskohtia ja monesti koristelen kotia pelkästään valosarjojen ja koristevalojen avulla.  Hyödynnän myös hedelmiä sisustuksen yksityiskohdissa – kulhollinen punaisia omenoita kauniiseen kulhoon, muutama ihanan tuoksuinen kanelitanko joukkoon ja voila – ekologinen uudelleenkäytettävä ja syötävä jouluinen sommitelma on syntynyt.

Jouluinen kukkakimppu pitkäkestoinen havukimppu

Minulle joulu ei ole vain joulun pyhät, vaan se kattaa myös ihanan joulunodotuksen. Jouluvalot valaisevat meillä usein vielä helmikuunkin puolella, joten sanoisinkin niitä mielummin kausivaloiksi kuin jouluvaloiksi. Kodin viihtyisyys ja etenkin tunnelmallisuus korostuu pimeään vuodenaikaan – kotona sisätiloissa tulee vietettyä enemmän aikaa ja pitkään jatkunut sään harmaus verottaa energiaa ja jaksamista sisukkaimmiltakin ihmisiltä. Kodin pesämäinen kotoisuus ja valaistuksella aikaansaatu tunnelmallisuus ovat minulle hyvin tärkeitä piirteitä kodin viihtyvyyden kannalta – etenkin näin joulun aikaan.

Stockmann kynttelikkö valkoinen tunnelmavalo keittiö

Alla 5 vinkkiäni jouluisen sisustuksen luomiseen:

5 vinkkiä jouluisen sisustukseen

1. Koristevaloja on nykyisin monenlaisia ja perinteisen pistorasiaan liitettävän valosarjan lisäksi on pattereilla toimivia valoja ja valosarjoja. Ripusta kuumentumattomat led-koristevalot valkoisten verhojen joukkoon, kieputa patterikäyttöinen pieni valosarja amarylliksen ympärille tai tuunaa joulukuusen muotoinen kuvio suoraan seinälle valosarjaa ja tarrakoukkuja hyödyntäen. Vain luovuus on rajana!

2. Mausta kahvisi kardemummalla ja kanelilla. Koko koti tuoksuu tämän jälkeen jouluiselta ja mieli virittäytyy joulutunnelmaan nopeammin kuin ehdit kahvisi juomaan. Kardemumma ja kaneli ovat lisäksi hyvänmakuisia ja buustaavat vähän aineenvaihduntaakin. 🙂

3. Pehmeää sen olla pitää! Torkkupeitot, pörröiset sisustustyynyt ja villasukat esille.  Sohvasta tulee nopeasti houkutteleva kun sen päädystä löytyy pehmeä viltti tai mukavan muhkea tyyny.

4. Sytytä kynttilät. Kynttilänliekki saa mielen heti rentoutumaan ja mitä olisi joulu ilman kynttilöitä.

5. Huonekuusi viimeistelee jouluisen tunnelman ja on perinteistä joulukuusta kestävämpi valinta. Huonekuusi on kuin viherkasvi ja hyvällä hoidolla se elää vuosikausia. Huonekuusen oksat eivät ole niin jämäkät kuin joulukuusen, mutta niihinkin voi ripustaa sekä valosarjan että koristeita.

Joulu on ennen kaikkea mielentila – oli koti koristeltu jouluiseksi tai ei!

Valkoinen joulukoristelu tarratulostimella Brother P-touch Cube joulukuusi paketointi

Lisää jouluisia sisustusvinkkejä ja ajatuksia löydät viikonlopun Ilta-Sanomien Jouluextra-liitteestä, josta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista. 🙂

Iloista lauantaita kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *