Kuukauden shoppailut: Tammikuu 2019 – Postaussarjan paluu!

Minulta toivottiin jatkoa Kuukauden shoppailut -postaussarjalle ja makusteltuani asiaa tulin siihen lopputulokseen että mikäpä ettei. 🙂 Shoppailupostauksiin listaan kaikki kalenterikuukauden aikana ostamani vaatteet ja tavarat, poislukien ruoat, juomat ja herkut, sekä wc- ja talouspaperit. Siivousaineet, shampoot, hammastahnat ja muut vastaavat arkihyödykkeet sen sijaan päätyvät mukaan listalle ja postaussarjan paluun merkeissä ensimmäisenä vuoronsa saa tammikuun 2019 shoppailut…

KUUKAUDEN SHOPPAILUT TAMMIKUU 2019

Tammikuu oli hyvin hiljainen kuukausi, sillä ostin juuri ennen joulua shampoota, hoitoainetta, käsisaippuaa, hammastahnaa, pyykinpesuainetta ja tiskiainetta. Näin ollen tammikuussa ei tarvinnut täydentää peruspesuaineita ollenkaan, mikä joissain määrin hieman vääristää lukemia. Joululahjaksi saamani kasvonaamiot ja -hoitotuotteet riittivät koko tammikuuksi, joten myöskään tällä saralla ei tarvinnut kauppaan lähteä shoppailemaan. 🙂 Oli kieltämättä hyvin kiinnostavaa käydä läpi kuitteja ja selvittää mitä kaikkea sitä sitten tulikaan osteltua… ja tälläiseltä tammikuu shoppailun osalta näytti.

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Kukkia ostin tammikuun aikana pariinkin otteeseen, vuoden ensimmäinen perjantaipuska oli nippu keltaisia Reilun kaupan ruusuja. Myös värikäs tulppaanikimppu tuli ostettua YLE:n ohjelmakuvauksiin ”rekvisiitaksi”.

Vihersisustus miniruukut huonekasvit valkoinen omakotivalkoinen

Rakastan viherkasveja ja tammikuussa ostin niitä kaksi, minikokoisen vaalean muratin ja suloisen rönsyliljan. Muratti valitettavasti ehti jo kuolla kupsahtamaan, mutta rönsylilja on onneksi hyvissä voimissa. Kasvien lisäksi ostin kukkakaupasta myös toisen kuvassa näkyvistä miniruukuista hintaan 5€.

Lindex sukat lyocellia

Vaatteita ostin itselleni kaksi – kahdet mustat superpehmeää lyocellia olevat nilkkasukat Lindexin alelaarista alle vitosella. Samalla shoppailureissulla ostimme serkkutytölle synttärilahjaksi kimaltelevan puseron, yhteensopivin kimaltelevin yksityiskohdin koristellut pillifarkut ja sävyyn sopivan glitter-kynsilakan.

Oman ydinperheen ulkopuolisille ihmisille (ja eläimille) ostettuja lahjoja ei varmaankaan tarvitsisi laskea mukaan näihin shoppailuraportteihin, mutta menkööt ainakin nyt tämän kerran kun on serkusta kyse. 🙂 Tytön kavereiden synttärilahjat aion kuitenkin jättää postauksista pois kohteliaisuussyistä.

OMAKOTIVALKOINEN RODE VIDEOMIKIT

Tammikuussa ostin myös kaksi Roden mikrofonia, toisen järjestelmäkameraan ja toisen puhelimeen liitettäväksi. Nämä helpottavat YouTube-videoiden tekemistä, kun ääniraitaa ei jatkossa enää tarvitse käsitellä erikseen.

Omakotivalkoinen minimalistinen sisustus valkoinen koti huonekasvit

Sen enempää ei ruoan, juoman, herkkujen ja WC-paperin lisäksi tullut osteltua mitään fyysistä vaatetta tai tavaraa tammikuun aikana. Rahaa tosin kului silti enemmän, sillä palvelujen osalta ajelin pari kertaa taksilla, kävin leffassa, tilasin pizzan kotiin ja söin ravintolassa. Smoothieta ja kahviakin tuli ostettua muutamia kertoja mm. Jungle Juice Barista ja Robert’s Coffeelta ohikulkumatkalla.

Postaussarjan edelliset osat vuosien takaa löydät täältä → Kuukauden shoppailut

Kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!


Omakotivalkoinen uutiskirje

6 kommenttia “Kuukauden shoppailut: Tammikuu 2019 – Postaussarjan paluu!

 1. Mietin, että pitäisikö munkin aloittaa blogissa tällainen postaussarja. Sitten alkoi naurattaa, kun ajattelin, että mulla olisi sitten kuukauden kirjat, kuukauden ostot ja vielä kosmetiikat (jotka tosin tulee kahden tai kolmen kuukauden välein). Mun blogista tulisi kunnon kuukausiraporttiblogi. 😀

  1. Irina: No todellakin! 🙂 Jos et joka kuukausi halua postailla niin teet vaikka 3kk välein koontipostauksen esim vaatteista ja sisustukseen liittyvistä ostoksista. 😀

    1. Irina: Tosiaankin! 🙂 Mä ainakin tykkäisin lukea muiden vastaavia listoja, mut mä olenkin listahullu. 😀 😀

 2. Ainakin itselläni palveluihin kuluu aika paljon rahaa ja ne ajavat joskus “lohtushoppailu”-asiaa eli en oikeastaan koskaan osta huvikseen fyysisiä asioita, mutta palveluita kyllä.

  Onko tämän listan tarkoitus pitää kirjaa ostoksista vai kodin tavaramäärästä, jos kerran leffat, kahvilat ja muut jää pois?

  1. Palvelushoppaaja: Tarkoitus on seurata tavaramäärää ja sitä miten paljon olen vuoden lopussa ostellut fyysisiä tavaroita ja vaatteita – sekä tietysti sitä miten moni niistä on ollut esim heräteostos tai muulla tavoin osoittautunutkin humpuukiksi. Eli ostokäyttäytymistä lähinnä siis, poislukien ruoat, juomat ja herkut sekä palvelut joista ei jää kotiin kannettavaksi fyysistä kuormaa. 🙂

   Palvelujen osalta olen ihme kyllä aina ollut melko tarkka ja punninnut vaihtoehtoja ennen kuin ryntään minnekään. Hierojalla käyn selän takia säännöllisesti ja kuntosalilla myös, lisäksi satunnaisia muita hyvinvointiin liittyviä palveluja hyödynnän tarpeen vaatiessa. Ravintolassa syön nykyisin useammin kuin kotiäiti-vuosina, mutta en siltikään edes viikottain. Kahvia ostan häpeällisen usein kahvilasta ja leffassakin käydään monta kertaa vuodessa, ja lasten menopaikat ovat tietysti ihan oma juttunsa (Hophop, Powerpark jne.). 😀

   Kampaajalla kuitenkin käyn vain noin kerran kolmessa vuodessa, sillä laitan itse omat hiukseni kuntoon ja ojennukseen. Myös kynsihuollon teen itse (en harrasta rakennekynsiä) ja ripsienpidennykset sun muut lisäkkeet eivät minua ainakaan tällä hetkellä kiinnostele joten sellaisia palveluja en käytä. Aika lapsipainotteista on meillä palvelujen käyttö, jos terveyden takia välttämättömiä hierontaa ja kuntosalia ei lasketa mukaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *