Makuuhuone – Kodin rakkain, levollisin ja kaunein huone!

Vastailin tänään toimittajan kysymyksiin minimalistista sisustusta koskevaa artikkelia varten ja yksi kysymyksistä koski suosikkihuonettani – mikä on kodin lempitila ja miksi. Ihme kyllä vastaus tuli kuin kaupan hyllyltä; makuuhuone on minulle kaikista rakkain, levollisin ja silmiäni hivelevin huone. ♥

Omakotivalkoinen valkoinen makuuhuone valoisa minimalistinen sisustus

Niin kaunis kuin valkoinen keittiöni onkin, vetää makuuhuone kaikessa yksinkertaisuudessaan pidemmän tikun. ♥ Rakastan sen isoja ikkunoita ja valoisuutta, metsäistä näkymää ja minimalistista kalustusta. Kooltaan se on melko pieni ja vastaa aikalailla nykystandardin mukaista “koppirakentamista”, mutta siitäkin huolimatta se tuntuu tilavalta ja avaralta, kun mitään ei ole liikaa.

Makuuhuone on tila jota en ole pitkään aikaan enää “sisustanut”, siellä jokaisella kalusteella on jo oma paikkansa ja koska laskutasoa ei koriste-esineille ole, ei siellä ole tarpeen sisustella tekstiilien vaihtamista enempää.

Omakotivalkoinen valkoinen makuuhuone valoisa minimalistinen sisustus

Makuuhuone on minulle pyhä paikka, jossa ensisijaisesti lataan akkujani. Hyvät yöunet ovat minulle ehdottoman tärkeä asia ja monesti saatan kesken päivääkin hakeutua sängylle rauhoittumaan ja mietiskelemään ikkunasta avautuvia maisemia katsellen ja puunlatvojen rauhoittavaan huojuntaan uppoutuen. Etenkin stressaantuneena on ihana ottaa kiireen keskellä vartti omaa aikaa ja pelkästään pötkötellä sängyllä tekemättä mitään, jotkut voisi sanoa tätä jopa meditoimiseksi mutta minulle se on vaan mielen nollaamista ja ylellistä laiskottelua… ja juuri näistä syistä makuuhuone on kaikista kodin eri huoneista suosikkini! ♥

 * * *

Kello alkaakin olla juuri sopivasti sen verran että pääsen iltapalapuuhien jälkeen petiin pötkölleen. Yritin jokusen kuukauden olla sängyssä iltaisin ilman puhelimen näpräämistä, muttei siitä tullut mitään. Illan rentoutusrutiineihini kuuluu vaihtelevasti fiiliksen mukaan joko blogien lukemista, siivous- ja järjestelyvideoiden katselua YouTubesta, Instagramin selailua tai pasianssin pelaamista. Leffat ja sarjat olen tiputtanut arki-illan nukkumaanmeno-ohjelmistosta kokonaan pois, sillä monesti jään niin pahasti koukkuun että huomaan kellon olevan 02:00 ennen kuin maltan laittaa luurin Elisa Viihteineen tai Netflixeineen pois käpälästä. 😀

Ihanaa iltaa ja kauniita unia kaikille!


Omakotivalkoinen uutiskirje

9 kommenttia “Makuuhuone – Kodin rakkain, levollisin ja kaunein huone!

 1. Moikka,
  Voitko linkata sun lempi siivous- ja järjestelyvideoita?
  Olen katsonu sun videot ja ne on ihania! Mutta en ole löytänyt muilta tekijöiltä vastaavanlaisia 🙁

  1. Sanik: Voin tehdä vaikka oman postauksen suosikeistani. 🙂 En varsinaisesti seuraa ketään yksittäistä kodin siivoajaa, vaan hakusanalla home cleaning ja speed cleaning olen tiiraillut yksittäisiä sekalaisia siivousvideoita. 🙂 Myös home decluttering ja extreme decluttering -videoita katselen usein ja ne vasta inspiroivia ovatkin, vaikkei itsellä enää ole raivattavaa. 🙂

  2. Sanik: kaksi tubettajaa jonka videot kannattaa katsella on Vested Interests ja Messy Minimalist. Näiden videot olen katsellut kaikki ja uusia odotan aina kieli pitkällä. 🙂

 2. Upean levollinen makuuhuoneesi onkin. Siellä vallitsee rauha. Voin kuvitella kuinka ihana on mennä nukkumaan viileiden lakanoiden väliin, kun ympärillä on rauhallista. Olen huomannut, että minulle ei sovi puhelimen räpläily enää sänkyyn mennessä, sillä muuten uni ei tahdo tulla – liekö se sininen valo? Toisaalta, jos luen ennen nukkumaan menoa, niin ei kirjaakaan malta jättää kesken ja ilta venyy pitkäksi. Aurinkoista kevättalven päivää sinne!

  1. Kastehelmib: Minulla sama juttu kirjoissa, ei malta laittaa pois joten sen takia olen pitänyt taukoa lukemisesta. 😀 Sarjojen kanssa meni myös ihan överiksi ja etenkin jos sarja on jännittävä niin menee maratoonit helposti yliväsymyksen puolelle eikä siksikään tule uni silmään. Olen muutenkin iltakukkuja joten tosi vaikea on ollut pysyä periaatteessa että Netflix pysyy iltaisin kiinni sen jälkeen kun hipsin sänkyyn. 😀

   Aurinkoista kevään odotusta! <3

 3. Kyllä makkari minunkin mielestä on kodin tärkein huone, sieltähän se meidän hyvinvointi alkaa kun lataamme akkuja omassa mukavassa sängyssä! 🙂 Päivän paras hetki on ehdottomasti kun illalla/yöllä saa käpertyä peiton alle lukemaan (kirjaa) kunnes nukahtaa, minulle se aika on vain 10-30 min. Välillä oikein harmittaa ettei jaksa pidempään … 😀
  Ihanaa kevään odotusta!

  1. Ikaros: Tänään vaihdoin lakanat ja odotan jo että pääsen illalla sujahtamaan putipuhtaiden rapsakoiden lakanoiden väliin untenmaille. 😀 Tulee melkein uni silmään jo nyt kun mietin miten ihanaa se on – puhtaat petivaatteet, unettava tunnelmavalaistus Mujin eteerisestä tuoksulampusta ja pari erää puuduttavan tylsän ihanaa Pasianssia. 😀 Olisipa kello jo yhdeksän että kehtaisi käydä yöpuulle. 😀 😀

  1. Ansku: on toki, tämän postauksen kuvat otin jokusia viikkoja sitten kun tuo ihana minikaktuskin oli vielä hengissä. 🙂 Poulsenin Aj-lattiavalaisimet ovat samat vanhat, molemmin puolin sänkyä kuvissa näkyvät valaisimet siis. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *