Raikas & keväinen keittiö

Pakkanen palailee hetkellisesti mutta se ei haittaa yhtään, sillä kodin kevätsisustus on kovaa vauhtia jo muotoutumassa. Karsin keittiöstä kaiken ylimääräisen pois näkyviltä ja leikkasin rehottavasta jukkapalmusta pari versoa juurtumaan maljakkoon Mujin tuoksuvan diffuusorilampun viereen…

Keittiön sisustus valkoinen keittiö minimalistinen Omakotivalkoinen
Keittiön sisustus valkoinen keittiö minimalistinen Omakotivalkoinen
Omakotivalkoinen valkoinen keittiö minimalistinen sisustus skandinaavinen koti vihersisustus

Jukkapalmun pistokkaat maljakossa

Peikonlehden oksat kasvattivat maljakossa pienet juuret ja ne lahjoitin eteenpäin naapurille multaan istutettavaksi tammikuussa. En raaskisi ihan joka viikko ostaa perjantaipuskaa tyhjentyneen maljakon täytteeksi ja mietinkin mitä pitkäikäisempää voisin maljakkoon laittaa viikkokimpun sijaan… muuta en tähän hätään keksinyt kuin jukkapalmuni ja nipsnaps nappasin siitä kolme tuollaista limenvihertävää versoa kasvamaan. Keittiö näyttää maljakkoineen todella keväiseltä ja raikkaalta, joten poimi mukaan tämä sisustusidea jos sinullakin on kotona viherkasveja joita voisit juurruttaa maljakossa. 🙂

Keittiön sisustus valkoinen keittiö minimalistinen Omakotivalkoinen
Omakotivalkoinen valkoinen keittiö minimalistinen sisustus skandinaavinen koti vihersisustus
Keittiön sisustus valkoinen keittiö minimalistinen Omakotivalkoinen
Omakotivalkoinen valkoinen keittiö minimalistinen sisustus skandinaavinen koti vihersisustus

Mujin tuoksulamppu keittiössä

Mujin diffuusorissa tuoksahtelee parhaillaan Sweet Orange -tuoksuöljy, joka on ihanan hedelmäinen ja sopii erityisesti keittiöön. Kotona leijuu kuoritun appelsiinin tuoksu ja mieli tekisi juosta käymään kaupassa hakemassa pussillinen appelsiineja iltaherkuksi. 😀

Ruokaan ja smoothien joukkoon harventuneet yrtit jaksavat sinnikkäästi kasvattaa uutta lehteä ja luulen että ne tuosta vielä tuuhenevat kunhan maltan hetken aikaa olla popsimatta niitä. Mitään poppakonsteja ei ole tällä hetkellä käytössä ja tuo pitkulainen peltipurkki on ihan tavallinen purkki vain ilman erikoisuuksia. Yrtit ovat siellä kaupan omissa muoviruukuissaan ja vettä laitan purkin pohjalle joka aamu noin 2dl – joskus voi siis käydä näinkin, että yrtit säilyvät hengissä ilman ihmeempiä kommenvenkkejä. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

* * *

Inspiroiduitko keittiön sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Marimekko Ming -maljakko*  |  Opa pannu  |  Moccamaster Cup One keitin  |  Pappelina-matto*  |  Muji-diffuusorivalaisin  |  Aalto A330s -valaisin*  |  By Lassen Kubus -kulho*  |  Aalto E60-jakkara*  |  Eva Solo suolamylly*  |  Muoto2 -leikkuulauta*  |  Marimekko-minimaljakko*

*sisältää kaupallisia linkkejä16 kommenttia “Raikas & keväinen keittiö

 1. Harmittaa, kun nykyisin aina postauksesi alussa on tuollainen iso mainosvideo… 🙁 Hyppää inhottavasti. Tästä iso miinus…

  1. Harmistunut: mainosvideoiden ei pitäisi näkyä joka kerta… meillä täällä Casassa on tosiaan ulkoitettu tuo mainosmyynti joten en valitettavasti voi itse tehdä asialle mitään. Pyydän kuitenkin varmistamaan että mainosten näyttöohjelmointi on kunnossa, ettei ihan joka kerta mainos alkaisi pyörimään. 🙂

 2. Muistelin että joskus sanoit ettet voi käyttää eteerisiä öljyjä kun saat niistä niin pahan ahdistuksen. Mutta hyvä jos nykyisin pystyt käyttämään.

  1. kevättärinnassa: Iholla en pysty käyttämään, eli en voi esim sekoittaa eteeristä öljyä kosteusvoiteeseen. Tuossa tuoksulampussa kaksi tippaa on ok ja tuoksuu juuri sopivasti muttei liikaa. Myös tuoksulla on merkitystä eli mahdollisimman aitoja luonnontuoksuja kuten sitruunaa ja appelsiinia voin käyttää, mutta seetripuu-tuoksutippa tuottaa ongelmia ja sitä en siksi olekaan käyttänyt kuin pariin otteeseen. Lahjoitan sen pois heti kun löytyy joku jolla olisi sille käyttöä. 🙂

 3. Kaupan yrtit on tarkoitettu syötäviksi heti. Toinen vaihtoehto toimii kesällä kun laittaa ulos hyvään yrttimultaan ja kastelee säännöllisesti. Eipä niistä taida olla pitkäaikaisiksi viherkasveiksi kotioloissa.

  1. Niks: Basilika on ainut yrtti jonka saan kerralla käytettyä, missään nimessä en esim kokonaista minttua tai sitruunamelissaa saa kerralla mihinkään. kaupankin yrtit kasvavat kotona joten saan yhdellä yrtillä monen viikon sadon, parhaimmillaan on minttu, korianteri ja basilika rehottaneet purkissa kasvamassa helmikuusta syyskuuhun. 🙂

 4. 9 kk sama basilika?? Hmmm… sulla on varmaan jotain kuvia näistä ihmeyrteistä, olisi mukava nähdä ne.

  1. Niks: löytyy paljon kuvia ja monta postaustakin kyseisistä yrteistä, kategorioista tunnisteella ”yrtit” voit käydä lukemassa ja katsomassa kuvia. 🙂

  1. Niks: näin juuri, itse tykkään enemmän tuoreista yrteistä kuin kuivatuista joten en käytä tätä niksiä säilömiseen. 🙂

 5. Hei, onko teillä keittiön tasoina laminaatti, miten on kestänyt? Tuleeko naarmuja / jälkiä, jotka eivät lähde pois ja jäävät näkymään. Meille just laitettiin uutta keittiöön ja tuli mattapintaiset valkoiset laminaattitasot. Nyt tuntuu, ettei niihin uskalla laittaa mitään (lautasta edes 🙂 ), ettei vain tule jälkiä. heh.

  1. Kössi: meidän keittiön taso on Avonitea, eli komposiittia. En tahtonut laminaattia koska sitä ei voi kunnostaa jos naarmuuntuu käytössä. Tämä komposiitti on käytännössä elinikäinen, sillä sen voi hioa aina uudelleen ja uudelleen mikäli tarvetta, ja kiviseoksena se kestää aikalailla mitä tahansa hakkaamista ilman vahingoittumista. 🙂 Kuuman pannunkin voi laittaa suoraan sen päälle, mutta itse käytän pannunalustaa. 🙂 Meillä tiskiallas on tason kanssa yhtenäinen ja samaa materiaalia, tasot ja allas edelleen yli neljän vuoden jälkeen erinomaisessa ja uudenveroisessa kunnossa. 🙂

 6. Jep, jään odottelemaan tulevia basilikakuvia – josko saat elvytettyä nuo työpöydällä olevan basilikan karahkat tuoksuviksi pensaiksi.

  1. Hmmmm… En tajua Niksnaks miten tuo kauppojen ruukkuyrttien pitkäikäisyys ihmetyttää? Kyllähän ne saa helposti kestämään kuukausia ja miksi ei pitäisi, jos homma toimii ja jaksaa niitä hoitaa? Ei kaupan yrttejä tarvitse pitää vain “kertakäyttö” tarkoituksessa. T. Itsekin puutarha-alan ihminen

   1. Suvi: Näin juuri, olen kanssasi samalla linjalla. 🙂 Kaupan yrtit kasvavat kotona oikein hyvin, kunhan saavat valoa ja sopivasti vettä. Harvaan ruokaan tarvitaan kokonaista yrttiä ja roskiinkaan niitä ei kannata heittää, kuivatuksella yrtin maku kärsii ja siksikin itse suosittelen laittamaan yrtin pieneen vesilasiin valoisaan paikkaan ja antamaan sille mahdollisuuden kasvaa uutta satoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *