Uusi Purmo-patteri olohuoneessa | Ennen ja jälkeen -kuvat

Eihän tässä malta millään huomiseen asti odotella postauksen kirjoittamista, joten nyt tulloo nämä ennen ja jälkeen -kuvat olohuoneen aamuisesta lämpöpatterin vaihdosta. Syy vanhan patterin vaihtamiseen ei suinkaan ollut esteettinen, vaikka vanha patteri todella ruma rötiskö olikin. Vanha patteri meni vaihtoon koska sen seinäkiinnikkeet olivat pahasti ulospäin taipuneet ja patteri roikkui putkiliitoksen varassa, mikä olisi voinut johtaa suuremman luokan vesivahinkoon. Nyt ison ja ruman patterin tilalla on modernimpi, litteämpi ja nätimpi Purmo-patteri, eikä minun tarvitse enää samaan tapaan yrittää kalusteiden avulla piilottaa patteria pois näkyviltä kuten ennen… 🙂

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Suoraan edestä katsottuna vanha patteri ei kuvassa näytä ihan niin pahalta, mutta todellisuus oli tarua karumpaa. Vanha lämpöpatteri oli neljä kertaa niin paksu kuin uusi Purmo ja aivan kenossa joka suuntaan. Patteri oli alkanut kallistumaan seinästä ulospäin ja lisäksi sen oikea puoli oli ylempänä kuin vasen, ja se oli alunperin jo asennettu ihan vinksalleen.

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Olohuoneen patteri on aina aiheuttanut ihmetystä. Kyseinen patterimalli on ollut käytössä pääasiallisesti julkitiloissa (kuten kouluissa ja päiväkodeissa, missä moni on lapsena saattanut istahtaa sellaisen päälle sitomaan kengännauhoja) eikä niitä ole juurikaan asennettu yksityiskoteihin. Lisäksi se oli ainut laatuaan meidän kodissa, sillä kaikissa muissa tiloissa ikkunoiden alla on tälläiset uuden Purmo-patterin kaltaiset klassikkopatterit. Olohuoneen patteri tosin on puolet ohuempi kuin meidän muut lämmönlähteet, mutta se on pelkästään vain hyvä juttu. 🙂

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Moderni lämpöpatteri Purmo valkoinen patterinvaihto kerrostalo valkoinen sisustus

Patteri on aina patteri, siitä ei mihinkään pääse. Lattialämmitys olisi paljon parempi ja esteettisesti kauniimpi ratkaisu ja jos olet rakentamassa omaa taloa tai ostamassa rakenteilla olevaa kerrostalokotia, suosittelen harkitsemaan lattialämmitystä seinäpatterien sijaan… mutta eikös ole tuo uusi patteri parempi ja paljon huomaamattomampi kuin edeltäjänsä? Itse olen tosi tyytyväinen ja etenkin siitä ettei minun enää tarvitse pelätä roikkuvaa patteria ja mahdollista vesivahinkoa. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

8 kommenttia “Uusi Purmo-patteri olohuoneessa | Ennen ja jälkeen -kuvat

    1. Jenni: Siksi että patteri piti olla ns. taloyhtiönormien mukainen enkä saanut valita patteria vapaasti. 🙂

    1. A: Kotelointi olisi kiva, mutta enää sille ei ole tarvetta sillä uusi patteri on niin huomaamaton ettei sen olemassa olo haittaa. 🙂

  1. Mitä suunnilleen kustansi patterin vaihto? Meidän omakotitalossa on niin rumat ja vanhat patterit että vaihto voisi olla ajankohtainen.

    1. Marine: Itse patterilla oli hintaa pari sataa ja siihen asennustyö päälle, asennuksen maksoi taloyhtiö joten sen suuruutta en osaa arvioida. Parin tunnin työ oli irroittaa ja tyhjentää vanha patteri ja asentaa uusi tilalle säätöineen. 🙂

  2. Oletko koskaan ajatellut koteloida patteria? Vai onko se kielletty taloyhtiössänne? Katselin netistä kuvia ja nykyään näyttäisi olevan saatavilla hyvinkin minimalistisia kotelointimalleja.

    1. Martta: Olen joskus vakavasti ajetellut ja pari yhteydenottoakin asian tiimoilta tein, mutta tuo vanha patteri oli sellainen ettei sen kotelointia suositeltu. Itsehän sellaisen olisi voinut nikkaroida toki lupia kyselemättä, mutta en lähtenyt siihen urakkaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *