Juurtuvat kasvit & kukat samassa maljakossa – Muuttomyyntivinkki

Hups, mitä tehdä kun kodin maljakot ovat täynnä juurtumassa olevia viherkasveja eikä perinteiselle perjantaipuskalle löydykään omaa maljakkoa? No silloin sovelletaan sääntöjä ja tuupataan kukat viherkasvien joukkoon saamaan maljakkoon! 🙂

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Jukkapalmusta leikkaamiini lehtivarsiin on kolmessa viikossa kasvanut hienot juuret, jotka saavat vielä hetken aikaa jatkaa kasvamistaan ja vahvistumistaan maljakossa. En tajunnut keltaista perjantaipuskaa ostaessani ettei minulla ollut yhtään maljakkoa tai muutakaan sopivan kokoista purkkia kukkia varten ja yritin googlen avulla selvittää voiko leikkokukkia ylipäätään laittaa samaan maljakkoon juurtuvien kasvien kanssa, mutta vastausta en löytänyt.

Jotkin kasvit eivät viihdy toistensa läheisyydessä yhtään ja pienen riskin otin laittaessani tulppaanit aamupäivällä juurtuvien jukkapalmun lehtien joukkoon. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin eikä eripuraa vaikuttaisi olevan. Tarkka täytyy kuitenkin olla ettei vesi lopu maljakosta kesken, sillä tulppaanit ovat aikamoisia vesisyöppöjä.

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Tästä Marimekon Urna-maljakosta minulta kysellään usein kokemuksia ja mielipiteitä, ja suosittelen sitä suurella tyytyväisyydellä. Lasi ei ole lainkaan vihertävää ja sen pesu onnistuu helposti pesusienellä, tiskiharjalla tai vaikkapa ihan paljain käsinkin jos ei kättä pitempää ole saatavilla. Pesuaineena käytän Kiilto Airi -tiskiainesuihketta, jolla pesen myös muut käsinpesua vaativat tiskit. Tämä on ehdottomasti Marimekon kaunein ja helppohoitoisin maljakkomalli.

Kasvien juurruttaminen keltaiset tulppaanit perjantaipuska

Marimekon Urna-maljakkoa* saa nyt Hobby Hallin verkkokaupan muuttomyynnistä hyvälla alella sekä kirkkaana että värillisenä lasina. Kannattaa samalla kurkistaa muutkin Hobby Hallin tarjoukset, sillä etenkin sisustusvalikoimaa on aivan valtavasti ja monia laatubrändejä kuten Familonia, Joutsenta, Marimekkoa, Pohjanmaan kalustetta, Boschia, Moccamasteria ja Annoa. Löysin meille uudet tyynyt niin halvalla että laitoin ne tilaukseen kun vanhat alkavat olla siinä kunnossa ettei pesu enää riitä. Kipaise kurkkaamassa tuotevalikoima ja muuttoalehulinat täältä:

→ hobbyhall.fi*

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

2 kommenttia “Juurtuvat kasvit & kukat samassa maljakossa – Muuttomyyntivinkki

  1. Moi! Onko teilla jo ne tyynyt menneet huonoiksi jotka ostit joulun alla? Miten ihmeessä olet ehtinyt jo pestä ne huonoon kuntoon, kun minä pesen omani noin 3 kk välein.

    1. Hilima: ei sentään, annoin ne miehelle kun hänellä oli akuutti tarve ja ajattelin että omani kestävät vielä hetken. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *