Parvekkeesta puutarhaksi

Sään puolesta viikko on alkanut mitä mainioimmin ja odottelen parhaillaan että taloyhtiön toteuttama parvekekunnostus saadaan valmiiksi. Jokaisella parvekkeella uusitaan saumaukset ja sen takia olenkin hyvissä ajoin tänä vuonna jo päässyt vauhtiin. Parvekkeen kalusteet on tänään kannettu kylpyhuoneeseen pesulle ja kohta perästä seuraa lattiaritilät ja parveketta kehystäneet mustat järvikivet.

Parvekkeen sisustus ja kauniit tummat ulkokalusteet - Omakotivalkoinen

Parvekkeen saumojen uusiminen ja siivousurakka

Saumausten uusimisen jälkeen parveke tulee kaipaamaan perusteellisen pesun ikkunoita myöten, joten elämme edelleen hienoisen kaaoksen keskellä parvekekalusteiden vallattua kylpyhuoneen. Parvekepesun jälkeen onkin ihana päästä laittamaan putipuhtaat lattiaritilät, kivet, valaistus ja kalustus paikalleen. Ajatuksena on sisustaa tälle kesälle oikein hulppea ja puutarhamainen viherkeidas… ja kenties laittaa jokin säänkestävä mattokin pöytäryhmän alle kodikkuutta tuomaan.

Parvekkeen sisustus ja kauniit tummat ulkokalusteet - Omakotivalkoinen
Parvekkeen sisustus ja kauniit tummat ulkokalusteet - Omakotivalkoinen

Parvekkeen uudet suunnitelmat

Muurikan grillin lahjoitan miehelle lainaan, sillä hänellä on enemmän grillausintoa. Meidän parveke on niin pieni ettei kukille ja kasveille olisi edes muuten tarpeeksi tilaa. Aika harvakseltaan tuli viime kesänä grillailtua omalla parvekkeella, taisi jäädä alle kymmeneen kertaan jos oikein muistan…

Koen että grillailu on enemmänkin seurallista kesäpuuhaa ja kaikista paras grillikokemus syntyy merenrannalla aidon tulen ääressä grillikodassa. Onneksi taloyhtiöllämme on oma grillikatos grilleineen, jota voimme käyttää jos grillivartaita oikein kovasti alkaa mieli tekemään eikä jaksa kauemmas lähteä eväitä kanniskelemaan. 😀

Parvekkeen sisustus ja kauniit tummat ulkokalusteet - Omakotivalkoinen

Ritiläpenkille ei enää tarvetta parvekkeella

Kuvassa näkyvän mustan ritiläpenkin lahjoitin siskolleni, sillä se osoittautui olevan enimmäkseen vain tien tukkeena. Meillä harvemmin tarvitaan parvekkeella enempää istumapaikkoja kuin neljä. Jos lisäpenkkejä satuttaisi tarvitsemaan niin Artekin jakkaroita löytyy varaistuimiksi seitsemän kipaletta, eli enemmän mitä parvekkeelle edes ihmisiä mahtuu. 🙂

Ai että miten ihana ja aurinkoinen päivä ollut tänään ja on ilo alkaa seuraavaksi ideoimaan parvekkeen kukka- ja kasviostoksia. Plantagenille täytyy pääsiäisen jälkeen mennä katsomaan valikoimaa ja ainakin sitruspuu on jo ostoslistalle kirjattuna valmiiksi. Tunnelmaksi tavoittelen espanjalaista puutarhaa, paljon raikkautta, tunnelmavaloja ja kotoisuutta, kenties hieman enemmän myös värejä kuin aikaisempina kesinä.

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *