Suomen suosituimmat IKEA-tuotteet

Iltalehdestä bongasin uutisen, jossa oli listattu 5 IKEAn suosituinta tuotetta Suomessa. Sinikeltainen IKEA-klassikko eli FRAKTA-kassi nappasi yllätyksettömästi ykköspaikan, mutta joukkoon mahtui muutama yllärikin – olisin itse nimittäin veikannut suosituimpien tuotteiden olevan jotain aivan muuta… 🙂

Ikea Söderhamn sohva ja olohuoneen sisustusideat

SÖDERHAMN-sohva

Viiden suosituimman tuotteen joukkoon yltänyt SÖDERHAMN-sohva oli todellinen yllättäjä. Niin paljon kuin itse tästä sohvasarjasta pidänkin, olisin kuvitellut minkä tahansa moduulisohvasarjan olevan Suomessa suositumpi.

IKEA EKTORP esimerkiksi on jo melkeinpä ikiklassikko ja sen kaarevat käsinojat ja muodon tunnistaa välittömästi. Myös edullisen KLIPPAN-sohvan olisin voinut helposti kuvitella olevan suositumpi kuin SÖDERHAMN, sellainen meilläkin on nimittäin ollut yksiössä asuessa ja vielä tähän kotiinkin muuttaessa.

IKEA Bumerang henkarit omakotivalkoinen

BUMERANG-henkarit

Puiset BUMERANG-henkarit ovat joka kodin vakiotavaraa ja meilläkin niitä on ollut sekä tammenvärisenä että valkoisena. Kyseisiä henkareita löytyy parhaillaankin miehen vaatekaapista, kuten myös äitini ja siskoni kaapeista.

BUMERANG on tuotteena niin tavanomainen ja yksinkertainen, ettei se herätä tunteita suuntaan eikä toiseen. Vastaavia henkareita myydään lähes joka marketissa, mutta IKEA vetää pisimmän korren kaikista halvimmalla hinnallaan.

IKEA Malm-lipasto valkoinen omakotivalkoinen

MALM-lipasto

Yksi ensimmäisiä kalusteita, jotka IKEA-historiasta muistan on kolmen laatikon MALM-lipasto. Haaveilin vuosituhannen alkupuolella puunvärisestä MALMista, mutta autottomana ei siihen aikaan IKEA-tavarataloihin päässyt kovin helposti ja tilasinkin siksi lipastoni postikuvastojen kulta-aikaan Ellokselta.

MALM tuli myöhemmin kuitenkin tutuksi ja meillä oli makuuhuoneessa hetken aikaa korkea lipasto, joka sai lähtöpassit kaatuessaan tytön päälle. Onni onnettomuudessa että ylälaatikot ja kansilasi lensivät tytön pään yli ja lipaston alin laatikko nappasi lattiaan kiinni niin että pieni tyttö selvisi säikähdyksellä jäädessään mottiin kallistuneen lipaston alle. Tästä opin että korkeat laatikostot ja lipastot pitää aina kiinnittää betoniseinään, sillä cyproc-seinään pultatun lipaston painavat laatikot repivät pahimmillaan seinääkin mukanaan.

IKEA Stockholm rottinkikaappi

Kuva: IKEA

STOCKHOLM-rottinkikaappi

Nike Karlssonin suunnittelema STOCKHOLM-rottinkipunoskaappi tuli myyntiin vuonna 2017 ja se on siitä asti kuulunut IKEAn suosituimpien kalusteiden joukkoon. Minäkin tähän olen ihastunut, vaikken omaan kotiini sitä haluakaan. Kaunis kaappi on saanut paljon somehuomiota Pohjoismaissa etenkin sisustusbloggaajien ja Instagram-vaikuttajien keskuudessa, mikä on edesauttanut suosion kasvua.

IKEAn tuotevalikoima kattaa kodin kaikki tilat ja repertuaarissa on monenlaista laatua erilaisiin tarpeisiin. Henkilökohtaisiin IKEA-suosikkeihini kuuluu SÖDERHAMN-sohvasarjan lisäksi teräsrunkoinen ja laminaattikantinen jatkettava VÄNGSTA-ruokapöytä, SÖMNTUTA-kuminauhalakanat, paksua valkoista kartonkia olevat TJÄNA-säilytyslaatikot sekä SKYN-lautaset ja -kulhot.

Onko sinulla omia IKEA-suosikkeja? Olisi kiva kuulla teidän ajatuksia ja kokemuksia IKEA-tuotteista! 🙂

Lue myös: ➤ Voiko IKEA-sohvan ostaa ilman päällistä?5 kommenttia “Suomen suosituimmat IKEA-tuotteet

 1. Ektorp sohva löytyi meiltä aikoinaan,mutta oli liian pieni ja kapea,joten lähti kiertoon ja tilalle tuli belluksen sohva.
  Pojan huoneessa oli kaksi tammenväristä malm lipastoa rinnakkain,mutta ajan saatossa laatikot rikkoutuivat ja uusia ei tullut tilalle.Malm lipasto syvä ja möhkälemäinen,joten tykkään että niitä kaksi rinnakkain,yksi näyttää hassulta:)
  Tuo rottinkikaappi ihana,ehkä hommaan sen joskus.
  Käyn ikeassa pari kertaa vuodessa ja silloin mukaan lähtee kynttilöitä,tuikkuja,lautasliinoja,tyynynpäällisiä,keittiötarvikkeita yms.

  1. Nanna: Belluksella on hyvät sohvat, todella laadukas etenkin hintaansa nähden. Malm-laatikostoissa on kiva ja ajaton muotoilu mutta laatu on aika heikkoa. Muuramen kalusteet ovat miljoonakertaa paremmat ja ne tosiaan kestävät myös sukupolvelta toiselle ja sietävät muuttamistakin, toisin kuin Malm joka natisee liitoksistaan jo yhden purku-kasauksen jälkeen. Ikean lautasliinat ovat ylivertaisia, niitä ostellut itsekin, ja Skyn-astioihin olen aivan rakastunut edelleen. 🙂

 2. Luulin, että meillä ei juurikaan ole Ikean tuotteita, mutta onhan niitä. Kassi tietenkin ja lukematon määrä koristetyynynpäällisiä, muutama torkkupeite ja lakanoitakin löytyy. Mieluisimmat ovat tarjoiluvaunu, jota blogituotteeksikin on tituleerattu sekä iso hedelmäkulho, samaa sarjaa jota sinullakin on. Ensimmäisiä ostoksia oli iso kukkamaljakko, sellainen tiimalasin muotoinen. Kaikki edelleen käytössä ja mieluisia. Ikeasta saa mielenkiintoisia tuotteita, joita muualla ei ole ja aion edelleenkin tehdä sieltä hankintoja.

  1. Raili: minäkin monesti ajattelen että eihän meilläkään montaa Ikea-tuotetta ole, mutta löytyyhän niitä ihan reippaasti. 🙂 Ikeasta tekee loistavia löytöjä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *