Minimalistin pääsiäiskuulumiset

En ole koskaan tullut luoneeksi pääsiäisperinteitä ja kodin koristelukin jää usein hyvin minimaaliseksi tai jopa kokonaan tekemättä. Puiset tiput ja niiden rinnalla olevat viherkasvit, tytön kasvattama rairuoho ja paperiserveteistä kattaukseen taitellut paperipupuset ovat melkeinpä ainoita pääsiäiseen viittavia koristuksia, joita meillä näkee. Tänä vuonna jäi rairuohokin kasvattamatta, kun unohdin ostaa ajoissa siemeniä. 🙂

Omakotivalkoinen valkoinen puulintu vihersisustus pääsiäinen

En harrasta sesonkiverhoja, enkä muinakaan juhlapyhinä joulua lukuunottamatta juurikaan koristele kotia. En ole asiassa kuitenkaan ehdoton, eli jos tyttö kovasti toivoisi pupu-kuvioista pöytäliinaa tai halloween-koristeluita, voisin hyvinkin sellaisia hankkia ja kotiin niitä laitella. 🙂

Pyrin kuitenkin tietoisesti välttämään sellaisten tavaroiden ostamista, joille ei ole käyttöä kuin parina päivänä vuodesta, sillä en halua makuuttaa tavaroita kaappien ja laatikoiden kätköissä tilaa viemässä ”turhan takia”. Joulukoristeiden kanssa teen poikkeuksen, vaikkakin niiden määrä on hyvin pieni ja keskivertoiseen joulunviettäjäänkin verrattuna lähes olematon.

Omakotivalkoinen valkoinen puulintu vihersisustus pääsiäinen

Minulle vähemmän on enemmän ja pääsiäisen tunnelma syntyy sisältä päin – tämän vuoden pääsiäisessä parasta on mielettömän upea ja lämmin ilma, auringonpaiste ja mämmi, jota voisin syödä kilokaupalla. 🙂

Mämmi on ihan parasta kermatilkan kanssa, mutta katoaa lautaselta valoakin nopeammin myös ilman höysteitä. Lapsena vihasin mämmiä ja tyttökin kummastelee miten kukaan haluaa vapaaehtoisesti lusikoida suuhunsa ruskeaa tahnaa, mutta aikuisena olen alkanut rakastamaan sitä liiallisuuksiin asti – voisin elää pelkällä mämmillä koko pääsiäisen. 😀

Omakotivalkoinen valkoinen puulintu vihersisustus pääsiäinen

Meidän pääsiäinen on meidän näköinen, yksinkertainen ja rento. Nautimme yhteisestä ajasta ja vapaasta, teemme mitä huvittaa tai jos ei mikään huvita niin emme tee mitään. 🙂 Tyttö on parhaillaan ulkona leikkimässä ja postauksen julkaisun ja kahvikupillisen jälkeen ajattelin suunnata itsekin pihalle puuhastelemaan.

Selvittelin viime viikolla pienen puutarhatilkun vuokraamista ja saattaa olla että sellaisen tuosta läheltä itselleni harrastukseksi hankin, mikäli vapautuu. Varsinkin juuri nyt olisi ihana päästä hoitamaan omaa pikkuruista maatilkkua ja kylvämään yrttien ja salaattien siemeniä kasvamaan… sen puutteessa taidan ottaa haravan ja harjan käpälään ja mennä siistimään pihaa, saa samalla hyötyliikuntaakin. 🙂

Iloista pääsiäistä kaikille!

8 kommenttia “Minimalistin pääsiäiskuulumiset

  1. Ulla: nuoruudessa mämmiä tuputettiin joka paikassa ja yritin kyllä siitä oppia tykkäämään mutta ei, hyvä etten itkenyt kun piti kohteliaasti sitä maistella mummun mieliksi. 🙂 Joskus kymmenisen vuotta sitten halusin maistaa sitä monen vuoden jälkeen ja yllätyin että se olikin yhtäkkiä hyvää, sille tielle sitten jäin ja ostelen mämmiä usein jo ennen pääsiäistä vaikka yritänkin säästää nautinnon pääsiäisen pyhiä varten, mämmiä tulee syötyä niin paljon että hyvin pärjää ainakin puolivuotta taas ilman. 🙂

   Linnut ovat Normann Copenhagenin ja niitä myydään mm. Finnish design shopissa, royal designissä ja monissa pienemmissä sisustuskaupoissa joissa valikoimassa pohjoismaista designia. 🙂

 1. Vai että tilkkanen kermaa… mä laitan annokseen mämmiä enemmän kermaa kuin laki sallii. 😀 Ihanaa pääsiäistä! <3

  1. Irina: tilkkanen vain mulle, peittyy muuten mämmin maku liiaksi. 🙂 Tänään on jo kaksi annosta syöty, molemmat sellaisenaan ilman kermatilkkaa, aijai kun on hyvvöööö! ??

 2. Meillä ei myöskään pääsiäinen juurikaan näy,muuten kuin extra vapaina.Pienenä pojat kyllä virpoivat:)
  Hyvää ruokaa tehdään,pihahommia jne.Narsissit ja orvokit kuuluvat pääsiäiseen ja suklaamunat.
  Meidän perhe ei tykkää myöskään pääsisäisruoista,mämmistä,pashasta,eikä lampaasta…
  Outoja siis ollaan:)Uskovaisille pääsiäinen suuri juhla!Mutta nautitaan vapaista ja kivoja pyhiä:)

  1. Nanna: Meillä ei tänä vuonna enää käyty virpomassa tuntemattomien ovilla, mutta aikaisempina vuosina on käyty. Ihanaa tälläinen pääsiäisen miniloma ja tuli kyllä niin tarpeeseen. Kevät on ollut todella kiireistä ja kiireet jatkuvat taas heti huomisesta alkaen, mutta ainakin sain latailtua energiaa paristoihini tässä parin pyhäpäivän aikana. 🙂

 3. Sama juttu mämmin suhteen! Nykyään voisi vetää sitä vaikka kuinka paljon.

  Ihanat linnut, tykkään todella sisustustyylistäsi, joka aina vaan inspiroi!! Mukavaa pääsiäistä! 🙂

  1. Suvi: Mämmiä tuli hotkittua niin paljon ettei vuoteen taida tulla mielitekoja sen suhteen. Mies nauroikin että parempi vetää kerralla äverit kuin vajarit, niin ei tarvitse mämmejä miettiä ennen ensi kevättä. 😀 😀 Ihanaa pääsiäistä ja illanjatkoa, huomenna se arki sitten taas jatkuu ja toivottavasti ihanan aurinkoisena. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *