TABLEBED – Pöytävuode | Nerokas ja tilaa säästävä uutuus

Tiny homes -asumiskonsepti on herättänyt maailmanlaajuisesti suurta mielenkiintoa ja itsekin huomaan etsiväni inspiraatiota enimmäkseen pienten kotien sisustusratkaisuista, joissa on ollut pakko käyttää luovuutta sekä rohkeuttakin. Kevätmessuilla lanseeratun uuden kotimaisen innovaation Tablebedin tarina sai alkunsa Kemiönsaarelta kotoisin olevan Dine Renforsin mietteistä kaksionsa neliöiden tehokkaammasta hyödyntämisestä. Tiny homes -konsepti on ollut yksi inspiraationlähteistä ja yhdistämällä kodin kaksi tärkeintä ja tilaa vievintä funktiota keskenään, nukkumisen ja ruokailun, sai Renfors maksimoitua kaksion neliöt hyötykäyttöön tilaa säästävällä tavalla.

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Päivisin Tablebed toimii ruoka- sekä työpöytänä ja iltaisin se muuntautuu mukavaksi parisängyksi.

Vähensin kodistamme ylimääräisiä tavaroita ja huonekaluja. Pohdin, että kaksi eniten tilaa vievää huonekalua, sänky ja ruokapöytä, eivät ole koskaan samaan aikaan käytössä ja mietin, voisiko ne yhdistää samaan huonekaluun. Tästä syntyi idea tilaa säästävästä pöytävuoteesta“, Renfors sanoo.

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Renfors kertoo että hän kehitteli isänsä kanssa useita prototyyppejä Kemiönsaaressa sijaitsevan lapsuudenkotinsa navetan vintillä ja kun perusperiaatteet alkoivat olla selvät, astui toimintaan mukaan Renforsin lapsuudenystävä Johan Backas. Tuotetta viimeistelemään palkattiin muotoilutoimisto ED Design Oy ja lopulta huonekaluinnovaatio valmistui myyntikuntoon. Ratkaisu pöydän ja parivuoteen yhdistämisestä on uusi ja yrityksellä on patentti vireillä useaan tekniseen oivallukseensa liittyen.

Alla olevalta videolta näet miten näppärästi Tablebed mukautuu pöydästä sängyksi ja takaisin.

Olen aivan innoissani tästä uudesta kotimaisesta keksinnöstä ja löydän monta erilaista kohdetta pöytä-vuoteen yhdistelmälle. Yksiöt ja kesämökit ovat tietysti ensimmäisenä mielessä, mutta myös lapsiperheille se on mitä mainioin kaluste jos halutaan säästää asumiskustannuksissa, tai jos vanhemmat jo muutenkin nukkuvat tilanpuutteen takia olohuoneen puolella lasten majoittautuessa makuuhuoneisiin. Kaikenlaiset majoituskohteetkin hyötyvät tästä nerokkaasta kalusteesta ja Tablebed-pöytäsänkyjä onkin jo tilattu moneen majoituspalveluita tarjoavaan kohteeseen.

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Tableded pöytäsänky yhdistelmä suomalainen innovaatio

Tablebedin kaltaisia kotimaisia monifunktionaalisia innovaatioita toivoisin näkeväni lisää, sillä uskon että asumisen yleisenä suuntauksena tullaan tulevaisuudessa näkemään pienempiä koteja, joiden halutaan kuitenkin olevan avaria toiminnallisuuksista tinkimättä. Käy lukemassa Tablebedistä lisää täältä → tablebed.com ♥

Leppoisaa lankalauantaita kaikille!

Kuvat: Tablebed

13 kommenttia “TABLEBED – Pöytävuode | Nerokas ja tilaa säästävä uutuus

  1. Alina: ei ollut. Yhteistyöt tunnistat aina selkeistä merkinnöistä heti postauksen alusta, ingressi-tekstistä, tekstin yleisestä sisällöstä sekä postauksen lopussa olevasta tunnisteesta. 🙂

 1. Innovatiivinen keksintö, tällaisia lisää. Sitä jäin vaan mietimään, että auts, jos tohon pöydälle kaatuu juoma, niin valuuko se kaikki petivaatteisiin? Omassa ruokapöydässäni on jatkopalamahdollisuus ja voi hitsi, kun siitä tulee sotkua, kun juoma valuu pöydässä olevasta raosta jatkolevyn päälle.No onneksi sellaista sattuu harvoin.

  1. Tiina: osien liityntäkohdassa on vedenpitävä tiiviste eli ei haittaa vaikka kaatuu maljakko tai maidot pöydällä. 🙂 Neste ei pääse valumaan patjoille.

 2. Ensimmäinen reaktio tuosta sänkypöydästä oli Jihuu, ihana sinkkukotiin! toinen reaktio oli, nounou, ei viritelmiä mun kotiin.. Pitänee sulatella tätä innovaatiota 🙂

  1. Mirja Maria: tuo on kalusteena kivan näköinen, ihan jo vaikka olisi pelkkä pöytä tai sänky. 🙂 Minusta on upeaa että keksitään rohkeasti uutta ja pidetään samalla toiminnallisuus vahvasti mukana. Kummallisia kalusteita ja väkisin uutta keksimällä on markkinoilla vaikka minkälaisia viritelmiä korkokenkä-korko-pöytiä ja pekonin näköisiä sohvia yms. Tämä Tablebed on kaikessa yksinkertaisuudessaan suunnittelun helmi, jonka salaisuus paljastuu vasta kun haluaa mukauttaa mööpelin pöydästä sängyksi. Jos ikinä muutamme pienempään kotiin, haluan ehdottomasti tälläisen pöytäsängyn hankkia. ❤️

 3. Ei ehkä lapsiperheisiin paras vaihtoehto. Maidot kun kaatuu pöydälle, niin kivasti valuu tuosta raosta petivaatteisiin..

  1. Heli: sopii hyvin lapsiperheisiinkin tämä kaluste, liittymäkohdassa on vedenpitävä eriste joten patjat eivät pääse kastumaan vaikka kaataisi kukkamaljakon. 🙂 Tuote on mietitty loppuun asti ja jokainen asia on otettu huomioon, tämäkin. 🙂

  1. NM: Niin on, huikean hienoa että tälläinen innovaatio on kehitelty täällä Suomessa, povaan että menestyy oikeanlaisella markkinoinnilla todella hyvin etenkin ulkomailla. <3 <3

 4. Miten mahtaa lattiapinta suhtautua jatkuviin sulkemisiin ja avaamisiin?
  Oma vaivansa aina kuitenkin pediksi tehdä tai tuolit säilyttää jossain
  pöydälle.

  1. Maritza: Mekaniikka on sellainen ettei lattialle pitäisi käydä sen ihmeempiä. En usko että lattia kuluu sen enempää kuin normaalin ruokapöydänkään alla jossa tuoleja kuitenkin liikutellaan edestakaisin joka satakin kertaa vuorokauden aikana. 🙂 Tuolit pitää toki laittaa sivuun silloin kun sängyn avaa, mutta itselläni jos tuollainen olisi niin tuolit olisi pinottavaa mallia – luultavasti Artekin jakkarat ilman selkänojaa, joita voisin käyttää yöpöytinä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *