Ihana koti – Karisman sisustustapahtuma

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Karisma

Kaipaatko inspiraatiota kodin raivaamiseen ja sisustamiseen? Tule innostumaan Kauppakeskus Karisman keväiseen sisustustapahtumaan lauantaina 27.4.2019 klo 10-16. Sieltä löydät sekä minut että Suomen innostavimman ammattijärjestäjän Laura Holmströmin. Lisäksi kauppakeskuksen Keskusaukiolle on koottu näyttävä ja monipuolinen kattaus Karisman liikkeiden esillepanoja. Päivän aikana jaetaan runsaasti tarpeellista tietoa ja innostavia ajatuksia niin kaaoksen kesyttäjälle, sisustajalle, remontoijalle kuin kodin vaihtajallekin.

Ihana koti Kauppakeskus Karista sisustustapahtuma

Minut bongaat Karisman esiintymislavalta sisustustrendien merkeissä kolmessa eri kattauksessa klo 11:30, 14:30 sekä 15:30. Juttelemaan voi tottakai tulla myös lava-aikojen ulkopuolella. Nappaat vaan minua hihasta kiinni. 🙂

Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin löydät esiintymislavalta tasatunnein klo 11, 12, 13 ja 14. Hän on kodin ja elämän järjestämisen asiantuntija, joka luennoi, opettaa, kirjoittaa Tunnesuhde-blogia, jakaa vinkkejä kodin järjestämisestä Kotivinkki-lehdessä, ja inspiroi seuraajia useissa eri somekanavissa.

Paikalla ovat myös Keittiömaailman asiantuntijat, rakennusarkkitehti Antti Järvelä, FlameTower-terassilämmittimien edustaja, Bo LKV Lahden kiinteistövälittäjä Marja Jääskeläinen, sekä SKV Kiinteistövälityksen edustajat.

Karisman sisustustapahtuman yhteydessä voit osallistua myös Habitare-messulippujen arvontaan sekä Finlaysonin myymälässä Rudolf Koivun Sitruunankeltainen papukaija -satiinityynyliinojen arvontaan.

Lämpimästi tervetuloa Karisman keväiseen sisustustapahtumaan lauantaina 27.4.2019 kello 10-16. Tarkemmat tiedot ja ajo-ohjeet löydät täältä: kauppakeskuskarisma.fi

Aurinkoista päivää kaikille!

Lue myös: Kesän sisustustrendit – Ihana Koti & Kauppakeskus Karisma


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Ihana koti – Karisman sisustustapahtuma

 1. Moi Miia,

  Olet maalannut kotonasi paljon seiniä. Itsellä olisi projekti jos toinenkin jonossa, mutta uskallus puuttuu. Olisiko sinulla antaa kotinikkarille askelittain ohjeet maalaustyöhön? Haluaisin maanläheiset ohjeet joita maalifirmojen sivulta on hankala saada – on niin paljon tuotteita käytössä ja vaiheita projektissa, että uskon vähemmänkin riittävän 🙂

  Mukavaa kevättä!

  M

  1. AMN: Moikka, ja pahoittelut että vastauksessani kesti. <3

   Olen maalannut aivan valtavan määrän seiniä ja kattoja viimeisen seitsemän vuoden aikana ja ihan ummikkona aloitin kun en enää malttanut odottaa että mies olisi saanut aikaiseksi. 😀 Tässä lyhyesti vinkkini, jotka olen kantapään kautta oppinut:

   – Tee tylsät pohjatyöt aina kunnolla. Teippaa ja suojaa pinnat huolella, leveä maalarinteippi ja kätevästi lattialle levitettävä suojapaperirulla ovat parhaita. Kapeat maalarinteipit ovat kamalia ja saavat hermot riekaleiksi. 😀

   – Sekoita maali aina hyvin pohjaa myöten. Tämä on tärkeää jotta maali on tasalaatuista ja -väristä ensimmäisestä tipasta viimeiseen liruun.

   – Prismassa ja Saiturinpörssissä myytävät 3,95€ maksavat tela ja kaukalo -setit ovat parempia kuin monet kalliit laatutelat.

   – Katonrajassa käytän itse rajaajaa, koen sen parhaimmaksi. Sillä saa huolellista ja suoraa vaakalinjaa suhteellisen helposti töhrimättä maalia kattoon. Jokaiselle maalivärille aina oma vaihtotyyny. Maali levitetään rajaajan pintaan pensselin avulla ja on tärkeää ettei rajaajan renkaisiin mene maalia. Renkaat rullaavat katossa (ja seinässä jos maalaat esim tehosteseinää jonka vieressä toisenvärinen seinä) ja sotkevat sen maaliin jos renkaat likaiset.

   – Putkien kohdalla kannattaa telata pienellä pitkävartisella telalla, säästät aikaa ja hermoja kun ei tarvitse seinää alkaa sudilla taiteilemaan putkien takaa.

   – Jos olet oikeakätinen niin maalaa kellonsuuntaisesti, eli siirry aina seinästä seinään oikealle päin.

   – jos maalaat useammalla värillä niin maalaa aina ensimmäisenä tummat ja kirkkaat, sitten neutraalimmat ja viimeisenä valkoiset.

   – Maalaa noin metrin leveissä osioissa ylhäältä aloittaen ja lattiaan lopulta päätyen. Ensiksi rajaat katonrajan noin metrin matkalta, sitten telaat seinän yläreunan samalta matkalta noin metrin korkeudelta (ylhäältä alaspäin liikkuen), sitten seinän keskikohta saman metrin leveydeltä ja viimeisenä alin kolmannes. Seuraavaksi siirryt seinässä eteenpäin seuraavalle metrille, teet saman kolmannes-maalaustekniikan ylhäältä alas ja jatkat eteenpäin kunnes koko seinä on maalattu.

   – Anna maalien kuivua aina kunnolla, yleensä hieman ilmoitettua pitempään, ennen seuraavaa kerrosta.

   – Yleinen sääntö on että jokainen seinä tarvitsee aina kaksi kerrosta näyttääkseen tasaiselta. Tämä auttaa kun lasket maalien menekkiä kaupassa. Osta aina mielummin liikaa kuin liian vähän maalia. 2,7L maalipurkilla maalaa 3x3m kokoisen seinän kahteen kertaan.

   – Itse tykkään maalata aika kostealla telalla, eli rullailen maalia kaukalossa telaan reilusti – ei kuitenkaan niin paljoa että maali tippuu telasta ennen seinälle pääsyä. 🙂

   Kuvasin Teknoksen kampanjaan juuri videon josta saat enemmän selkoa kuin tästä kirjoitetusta tekstistä, ainoa mikä videolla on eri tavalla on putkien takaosan maalaaminen jota varten en muistanut ostaa kapeaa pitkävarista telaa. Maalasin sen rajaajan ja sudin avulla, joka hermojaraastavan hankalaa piipertämistä. 🙂

   Toivottavasti tästä on sinulle apua! Kysy vaan jos tulee jotakin mieleen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *