Lastenhuoneen historia – Värejä, tyylejä & kokonaisuuksia

Tytön huone on vuosien aikana mennyt läpi monesta mankelista ja sisustustyylejä on nähty yltiösöpöilystä reippaaseen retroon, eli äärilaidasta toiseen. Keskiviikkona julkaisen tuoreen muutospostauksen yhteistyössä Teknoksen kanssa, mutta sitä ennen haluan näyttää teille millaiselta tytön huone on aikanaan näyttänyt, alkaen sisustuskliseiden täyteisestä vuodesta 2012… 🙂

2012

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

Vuonna 2012 tytön huoneen väripaletti oli harmaa-valkoinen, kuten muissakin kodin huoneissa. Riviera Maison, Gant Home, Kartell ja tähdet olivat ylitse muiden. Katossa kimalteli kristallivalaisimet ja verhot olivat aitoa silkkiä.

 * * *

2013

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

2013 sisustus muuttui modernimpaan suuntaan ja mustavalkoiseen yhdistetty kirkas keltainen tuo kuvista mieleeni retrofiiliksen. Pieniä skandinaavisia designyksityiskohtia oli siellä täällä ja kirppikseltä ostelimme tuunattavaksi jakkaroita ja pinnatuoleja.

 * * *

2014

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylitomakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

2014 oli selkeyttämisen aikaa ja tytön kasvun alkaa huomaamaan kalusteistakin. Kirjoituspöydäksi ostin tytölle pöytälevyllä varustetun String System -sarjan seinähyllystön ja jättisuosion saanut Hay Loop -naulakkokin meiltä löytyi. Pöydän ääressä olevan tuolin löysin kirppikseltä ja tuunasin sen valkoiseksi…

 * * *

2015

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

Vuonna 2015 String-hyllystö kasvoi kokoa ja sänky vaihtui Ava Roomin isojen tyttöjen sänkymalliksi, jonka alla oli lelujen säilytykseen täydellisesti sopivat jättisuuret säilytyslaatikot. Vetoketjulla suljettavapäiväpeitto oli aivan huippu, tyttö petasi pitkään itse sängynsä kunnes kyllästyi ja jätti homman minulle. 😀

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

Myöhemmin sama vuonna huone maalattiin mustavalkoiseksi liitutaulumaaliksikin soveltuvalla kalkkimaalilla ja lähes kolmen vuoden keltainen kausi tuli muutoksen myötä päätökseensä.

 * * *

2016

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

Tytön huoneen säilytystilaa kasvatettiin 2016, kun olohuoneessa aikaisemmin ollut String System -hyllystö siirtyi pöytämoduulin rinnalle laatikoineen ja liukuovikaappeineen.

 * * *

2017-2018

omakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylitomakotivalkoinen lastenhuoneen sisustustyylit

Ison lattiaremontin jälkeen pikimusta seinä maalattiin valkoiseksi ja tytön pitkäaikaisesta toiveesta tuli totta – hän sai haluamansa parven. Halusin parven olevan turvallinen ja siksi katonrajaan ulottuvat ns. teinisängyt jätin heti pois vaihtoehdoista. Parven idea oli tarjota majapaikka leikeille ja parven alla nähtiin monenlaisia viritelmiä säkkituolista patjakasoihin. Verhon taakse oli myös kätevä lakaista lattialla levällään olevat lelut piiloon ja tässä on ehtinyt nyt jo kaipaamaan tätä pikasiivouksen mahdollistajaa, kun tuoreen rempan yhteydessä purimme tuon parven pois.

Muuramen Jungmanni -parvimmoduuli oli fiksu valinta, sillä sänkyä voi käyttää myös ilman parvikorotusta ja itseasiassa tänään lähti tuo parviosa uuteen kotiin, kun ihana pariskunta Seinäjoelta asti ajeli meille sitä noutamaan. Terkkuja teille! 🙂

 * * *

Keskiviikkona starttaa Teknoksen sisustusvärikartta-kampanja, jonka ohessa esittelen teille tytön vastaremontoidun uuden huoneen, jossa väriteemana valkoinen ja vaaleanpunainen. Mustaa on hitusen vielä jäljellä ja sen rinnalla ripaus hopeaa, mutta vanhasta tunnelmasta ei muutoin ole jäljellä melkeinpä mitään. Kalusteita emme ole kuitenkaan vaihtaneet, eli Muuramen Jungmanni-kokonaisuuden sänky on käytössä, sekä myös Muuramen laatikosto ja L-tasoinen koulupöytä. Keskiviikon postauksesta tulette huomaamaan miten ajaton design taipuu tyyliin kuin tyyliin – moderniin, graafisen jyrkkään, hempeään ja herkkään, sekä retroonkin. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen!

6 kommenttia “Lastenhuoneen historia – Värejä, tyylejä & kokonaisuuksia

 1. Mä voisin muuttaa tuonne keltaiseen huoneeseen heti, en ymmärrä miksi kutsut sitä retroksi. Keltainenhan on ollut jo pidemmän aikaa in. ? Paljon on tyyli muuttunut ja ns. ajattomat huonekalut ovat vaihtuneet tiuhaan. Oma suosikkini on String-kokonaisuus. Ihanan kevyt.

  1. Petu: Keltainen on ollut pitkään in, mutta sävy siinä on vaihtunut pariin otteeseen. Aikoinaan juurikin tuo sitruunankeltainen oli se kaunein, myöhemmin sisustustrendit suosivat murretumpaa okrankeltaista. Nyt taitaa sisustuksessa pastellinen keltainen olla eniten in, vaikkakin vaatemuodissa kirkas keltainen on tehnyt kesäksi paluun ja se varmasti heijastuu myös sisustusrintamaan kun kesää kohti kuljetaan. 🙂

 2. Jokin aika sitten muistan lukeneeni, että kylpyhuoneesi sai luvan remonttiin isännöitsijältä(?), kun laatoissa oli ollut jotain halkeamia. Milloin tuo kylpyhuoneen remontti olisi tarkoitus alkaa? Teet ilmeisesti siitäkin remontista jonkinlaiset postauksen?

  1. Remonttiliisa: Saimme ns. terveen paperit, eli ei ollut mistään vakavammasta kyse eikä viitteitä minkäänlaiseen kosteusvaurioon tms. Remontti saa siis alkaa vaikka samantien, mutta laitoin sen nyt odottamaan sillä kaikki mahdollinen aika menee ison taloremontin parissa, jossa laitetaan kaikki pinnat uusiksi lattiasta kattoon. 🙂 Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen ja koko kesä meneekin taloprojektin parissa, jotta asukkaat pääsevät heinäkuun lopussa muuttamaan sisään. 🙂

 3. Ovatko raitaseinät tapettia vai maalattu?
  Jos on tapetti, mistä se on hankittu?
  Olen ajatellut toteuttaa tuollaisen kelta-valkoisen huoneen pojalleni. Ja musta-valkoisen vanhemmalle pojalleni.

  1. Soile: raidat on maalattu suoraan seinään. Vatupassin avulla tein seinälle vaakaviivat, joiden mukaan teippasin raidoille paikat. 🙂 Maalissa parasta on se että raidat voi uudelleen maalata ilman extratyötä, eli raitojen väriä on helppo vaihdella tulevaisuudessa jos tahtoo. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *