Kesäsiivous – Parvekkeen puunaus

Huh heijakkaa – työpäivän päätteeksi pistin tuulemaan ja pesin parvekkeen lattiasta kattoon parvekelasitusta myöten. Parvekkeen liukuvia ylälaseja en ole koskaan aikaisemmin omatoimisesti pessyt molemmilta puolilta, sillä kärsin korkeanpaikankammosta. Tänään tein kuitenkin sen päätöksen että haluan päästä tuosta kammosta eroon… ja siksipä kiipesin tikkaille ja sain kuin sainkin lasituksen pestyä vaikka välillä puntit tutisi ja päätä huimasi. 🙂

Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi
Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi
Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi

Mustien järvikivien puhdistus

Mustien järvikien puhdistus oli silkkaa kärsimystä ja meinasin jättää koko homman kesken. Liasta harmaantuneet siitepölyn tahmaamat kivet tarvitsivat kunnon jynssäyksen ja lopulta keksin miten saan nopeutettua hommaa niin ettei tarvitse kuljeksia edes takaisin parvekkeen ja kylpyhuoneen välillä.

Täytin sangon kuumalla vedellä jonne suihkutin Kiilto Airin hajusteetonta käsitiskisuihketta joukkoon. Lappasin kivet kouralla pesuveden joukkoon ja hankasin ne puhtaaksi kämmenellä sangossa. Siitä sitten nostelin puhtaat ja kosteat kivet lattiaritilöiden reunamille parveketta kehystämään, ja samalla virittelin ulkovalosarjan kivien joukkoon.

Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi
Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi
Omakotivalkoinen parvekkeesn siivousvinkit kesäsiivous lasitettu terassi

Parvekkeen siivoaminen

Nyt on parveke lasituksineen putipuhdas ja saan alkaa laittelemaan istutuksia kuntoon. Haluaisin tuonne tylsälle päätyseinälle jonkinlaisen seinäristikon tai kanaverkon tapaisen, johon voisin ripustaa köynnöstäviä kasveja kasvamaan. En kovin mielelläni porailisi reikiä parvekkeen kattoon ja sen takia jäin vielä arpomaan joopas-eipästä tuon viherseinän kanssa… 🙂

Ai ihanuutta miten upea sää on tänään ollut. ♥ Yhtään ei tunnu edes maanantailta kun aurinko paistaa porottaa ja parvekkeella on melkein 20 astetta lämmintä. Seuraavaksi istahdan teekupposen kanssa hetkeksi parvekkeelle nauttimaan siisteydestä ja auringonlaskusta, ja selaamaan Plantagenin valikoimaa.

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Lue myös: ➤ Parvekkeen uusi sisustus valkoisesta mustaksi


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Kesäsiivous – Parvekkeen puunaus

  1. Mulla on parvekelasien pesua varten varrellinen ikkunanpesin sekä -lasta, en tosiaan uskaltaisi nousta edes jakkaralle saati tikkaille. Eikös yhteistyökumppanillasi Sinillä ole sellainen valikoimassaan? Kannattaa ehdottomasti hankkia, itse joudun ainakin laseja pesemään jokusen kerran kesässä vilkkaan liikenteen takia ja onhan tuo paljon turvallisempi tapa.

    1. M: Parvekkeen ylälasit ja etenkin ulkopinta oli niin pahasti tahmaantunut joko koivun tai vaahteran siitepölystä ettei se lähtenyt puhtaaksi ikkunapesimellä joka kiinnitetty varteen. En saanut tarpeeksi jämäkkää otetta. Päädyin pyyhkimään lasit talouspaperilla ja kynsillä paperin läpi rapsuttelin lasit lopulta kahteen kertaan ulkopinnalta että sain enimmäin lähmät ja möhnät irti. Nuo ylälasit on pesty viimeksi toissa kesänä ja sen todellakin huomasi. Jatkossa, etenkin nyt kun uskaltauduin ne itse pesemään, täytyy pestä ne pari kolme kertaa kesän aikana jottei tarvitse samanlaista hinkkaamista enää tehdä. 🙂

  2. Hankit tukevan puisen istutuslaatikon ja kiinnität ristikon sen taakse. Problem solved 🙂 Kanaverkko ei varmaan seiso pystyssä vain alareunasta kiinnitettynä, mutta jokin järeämpi ristikko kyllä kun saa yläosasta nojata myös seinään.

    Mulla ei ees oo korkeanpaikankammoa, mutta kyllä muakin olisi hirvittänyt seistä tikkailla parvekkeella laseja pesemässä. Hui!

    1. Vanha Jäärä: Tuo on loistava idea, mutta pelkään että tuuli kaataa sen. Lasituksen ollessa kiinni tuuli ei pahasti pääse tuivertamaan, mutta jos lasit ovat auki (kuten nyt on jo pakko pitää koska muuten ilta-auringon porotus nostaa lämpötilan 50°C) niin tuuli saattaa heittää ristikon nurin jos ei sitä ole kiinnitetty. Pariinkin kertaan olen kuivauskepissä roikkuneen amppelin lattialta korjannut, samaten myös isompi viherkasvi on monesti mennyt nurin tuulen voimasta. Täytyy tutkia asiaa ja mahdollisesti Ikeassa voisi olla yksi seinäkkeellä varustettu penkki, joka saattaisi tähän tarkoitukseen sopia. Tärkeintä on että seinäristikko olisi tukeva ja kiinni jossakin, joko katossa (koska seinään ei voi kiinnittää mitään, on metallilevyä) tai painavassa penkissä. 🙂 Kiitos vinkistä, tätä ratkaisua lähdenkin selvittelemään seuraavaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *